Zobacz wÄ…tek - Problem z Aprilia RS 50
NAS Analytics TAG

Problem z Aprilia RS 50

i inne małe pojemności
_________

Problem z Aprilia RS 50

Postprzez Myciu » 12/6/2011, 09:23

Witam, kupiłem wczoraj Aprilie RS 50 2001r (24tys + przebiegu) i mianowicie świeci się kontrolka injection check sprzedający wkręcił mi, że to pewnie od tego, że silnik jest włączony, ale wiem że w autach to jest jakaś poważna usterka co o tym sądzicie ? ps. skuterem jeździł 4 miesiące bo dostał go w rozliczeniu za auto zrobił 1500km i to mu się już świeciło od początku jak go miał. Warto się tym przejmować czy po prostu jeździć tak jak on to robił ? A druga sprawa to brak kopki w ogóle jej nie ma tzn. jest plastik na silniku i nie ma jak przymocować nawet tej kopki jest możliwość dorobienia ? W sumie 1 raz coś takiego widzę jak aku mi padnie to nie odpalę skuterka... poza tym leci 75km/h z manetki jeszcze trochę gazu zostaje ale w ogóle nie przyspiesza już nie wiem może są jakieś blokady bo on nie wie czy są czy nie ma (2-gi właściciel) albo to z usterki co o tym sadzicie ??:D
Myciu
Świeżak

Postprzez Myciu » 12/6/2011, 09:55

ahaa bo tam ssanie jest dziwnie pod spodem zrobione linka jest urwana trzeba kombinować i trzymać cały czas żeby pochodził na tym ssaniu dobra dzięki za rade przejadę się na dniach do serwisu a co tam z resztą da się coś z tym zrobić ?

a może być to od tego, (niby jest zrobione tak przez 1 właściciela) że robi się mieszankę prosto do baku ? mogą być z tego problemy czy po prostu będzie się to świecić ? bo jest osobny zbiornik na olej ale chyba chłop się bał że może się silnik zatrzeć w sumie to mi to nie przeszkadza ale jakie są szanse że to od tego się to świeci, może nawet na 100%Very Happy ? bo kontrolka oleju się nie świeci chyba że żarówka jest spalona albo wyciągnięta. Wyjaśniło się że sprzedający zmienił z wtrysku na gaźnik aprilie... xd

zrobiłem za Ciebie edycję ale pamiętaj że nie wolno pisać post pod swoim postem.
Jeżeli chcesz coś dopisać to z prawej strony przy swoim poście masz napis "edytuj"to kliknij na niego i dopiszesz to co chcesz dodać.

senekkorzenna
Ostatnio edytowano 12/6/2011, 10:04 przez Myciu, łącznie edytowano 1 raz
Myciu
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê