rurka, dławi się
• Strona 1 z 1
rurka, dławi się
mam pytanko w skuterze mam taką rurkę odchodząco niweim skąd, nbieznam sie ale chyba od gaźnika i jak skuter chodzi na luzie to jest ok, jak daje mu wieksze obryty próbuje jechać, to zaczyna sie dusic i niejedzie więcej niz 15km/h, ta rurka odstaje i jak miałem włączony i w tą rurkę wpuściłem trochę powietrza przez usta motor gasł, a jak ssałem było dobrze czy jest mo.żliwość i9 od czego może ona być?wydaje mi sie ze jest przyłącxzona do czegoś co zasysa powiuetrze przez nią?i dlategfo sioe niedusi, a niewiuem gdzie to podłączyć bo sie odczepiła, a niewidzoiałem żadnegop wtyku czy czegos podobnego, czy ma ktoś jakiś pomysł?
- sasi
- Świeżak
to jest rurka do odprowadzania nadmiaru paliwa z gaznika
DT80=>DT70SM=>RS125=>CR125=>SX125&CBR6 00RR '06
- daniel8634
- Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Re: rurka, dławi się
sasi napisał(a):mam pytanko w skuterze mam taką rurkę odchodząco niweim skąd, nbieznam sie ale chyba od gaźnika i jak skuter chodzi na luzie to jest ok, jak daje mu wieksze obryty próbuje jechać, to zaczyna sie dusic i niejedzie więcej niz 15km/h, ta rurka odstaje i jak miałem włączony i w tą rurkę wpuściłem trochę powietrza przez usta motor gasł, a jak ssałem było dobrze czy jest mo.żliwość i9 od czego może ona być?wydaje mi sie ze jest przyłącxzona do czegoś co zasysa powiuetrze przez nią?i dlategfo sioe niedusi, a niewiuem gdzie to podłączyć bo sie odczepiła, a niewidzoiałem żadnegop wtyku czy czegos podobnego, czy ma ktoś jakiś pomysł?
wniosek? przedłuż rurkę i ssij

-
ZELEK RG - Świeżak
A czyściłeś kiedyś gaźnik? Jak na moją głowe to jest to rurka do odpowietrzania. gaźnik jest zapchany i mieszanka nie idzie wogóle i się dławi. Jak wdmuchujesz powietrze to wypychasz wszystko i gaśnie bo nic nie ma w cylku, a jak "ciągniesz"
to poprostu przez to zapchane gówno jakoś idzie wszystko.
taka moja myśl, a ty rób jak uważasz

taka moja myśl, a ty rób jak uważasz

-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
witam Fenek16 moze miec
racje ale jesli to nie pomoze to sprawdz filter powietrza i paliwa ostatnie co moze powodowac duszenie silnika to iskra ze swiecy proponuje zmienic na nowa
a ta "rurka"
to do odprowadzania nadmiaru paliwa z gaznika jak gwaltownie zachamujesz... 

-
Buli - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 72 gości