Jaki Wybrać motocykl o pojemności 50ccm za Cenę 3500zł ?
• Strona 1 z 1
Jaki Wybrać motocykl o pojemności 50ccm za Cenę 3500zł ?
Witam serdecznie wszystkich
A więc ,chodzi mi po głowie kupno motocykla o pojemności 50ccm i do ceny 3,5tyś
Jak się zapewne domyślacie będzie to jazda po drodze ; )
Myślę nad DERBI SENDA
Ale czy to będzie dobry wybór ?
ProszÄ™ was o swoje propozycje ; )
(((Nie jestem pewien czy już drugi raz nie założyłem posta ,z góry przepraszam.))))
A więc ,chodzi mi po głowie kupno motocykla o pojemności 50ccm i do ceny 3,5tyś
Jak się zapewne domyślacie będzie to jazda po drodze ; )
Myślę nad DERBI SENDA
Ale czy to będzie dobry wybór ?
ProszÄ™ was o swoje propozycje ; )
(((Nie jestem pewien czy już drugi raz nie założyłem posta ,z góry przepraszam.))))
- lysy9
- Świeżak
kup to co ci sie podoba i tyle. po co ci nasza rada jak to twoje moto i ty bedziesz tym jeździł nie my. jak ci sie podoba senda to kup. wiele osób ma wiec ci ludzie sie nie mylą
wybierz ładnąsztuke i kup. na pewno bedziesz zadowolony

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Masz racje więc zarzucam taką : http://otomoto.pl/derbi-senda-nie-dt-xp ... 18324.html --> Ale coś mi się tu nie podoba ,słyszałem ze ok. +4000zł trzeba dać za Sendkę .Ale mi potrzeba tylko informacji które motory będą najlepsze na bezproblemowa jazdę po szosie ; )
- lysy9
- Świeżak
porównaj cenniku kumpel za 2300 kupił ładną zdrową. zalezy jaki stan
to klasa 50 wiec nie ma róznic. mozesz kupic kazde SM i bedzie to praktycznie to samo. czy to bedzie yamaha DT czy senda nie bedzie wielkich róznic. lepiej patrzec zeby kupic w lepszym stanie technicznym

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A mam jeszcze dwa pytania :
1. Czy jak niemam papierow do motora ,to mozna cos zrobic ?
2. Jakie sa koszta (Tlumaczenia papierkow i rejestracja) chodzi mi o to ze jakie poniose ogl. koszta za zareje. motora sprowadzonego i ta reszte
Dzieki wielkie ; )
1. Czy jak niemam papierow do motora ,to mozna cos zrobic ?
2. Jakie sa koszta (Tlumaczenia papierkow i rejestracja) chodzi mi o to ze jakie poniose ogl. koszta za zareje. motora sprowadzonego i ta reszte

Dzieki wielkie ; )
- lysy9
- Świeżak
ad 1. W przypadku gdyby to był wiekowy motocykl bez dokumentów mógłbyś go zarejestrować na zabytek, a takto możesz kombinować i próbować go zarejestrować na kategorię sam ( czyli samorobny) ale to się wiążę z wiekszymi kosztami, z tego co się orientuję na stacji kontroli pojazdów skuter musi przejśc przegląd i Ci tam diagnosta wypełnia specjalną kartę ( wpisuje tam dane typu pojemnośc, wymiary itp a jako markę wpisuje sam no i podbija że przeszło badaniae techniczne i idziesz do wydziału komunikacji i go rejestrujesz), ale wiedz że przy sprzedaży tak zarejestrowanego skutera bedzie cięzko go sprzedać, a wręcz bedzie to niemożliwe, takie rejestrowanie jest bardzo drogie i dużo przewyższa wartośc skutera lub możesz kombinować z dokupieniem ramy z dokumentami co bardziej się opłaca według mnie.

-
shiver - Świeżak
1) jak kolega wyzej opisał a w duzym skrócie - nie da sie bo sie nie opłaca
bo koszt wiekszy jak całego moto.
2) ja przetłumaczyłem sam a raczej miałem drukowaną umowe k-s polsko niemiecką - dałem do podbicia pieczątki to zapłaciłem u tłumacza 10 zł za tą pieczątke i potwierdzenie tłumaczenia. potem musiałem jakis podatek zapłacic vat 22 ? czy cos takiego nie chce pisać bo nie pamiętam. i tam tez pare groszy sie płaci ale nie jest to jakas duza suma. no i przegląd 1 w kraju czyli 120 zł jakso tak

2) ja przetłumaczyłem sam a raczej miałem drukowaną umowe k-s polsko niemiecką - dałem do podbicia pieczątki to zapłaciłem u tłumacza 10 zł za tą pieczątke i potwierdzenie tłumaczenia. potem musiałem jakis podatek zapłacic vat 22 ? czy cos takiego nie chce pisać bo nie pamiętam. i tam tez pare groszy sie płaci ale nie jest to jakas duza suma. no i przegląd 1 w kraju czyli 120 zł jakso tak
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości