Problem Romet Racing
• Strona 1 z 1
Problem Romet Racing
Witam Serdecznie
Mam pytanie co do budowy osprzętu w Romecie Racingu 2010r. Otóż zastanawia mnie do czego służy element zaznaczony na zdjęciu... W zwykłej wersji Rometa z 2007r nie ma tego elementu.
http://img6.imageshack.us/img6/5046/53376267.jpg
I jeszcze jedno pytanko: Nie mogę wyregulować wolnych obrotów, kiedy dodam gazu to Romet załapie wysokie obroty i nie może z nich zejść. Nie pomogło wyregulowanie gaźnika. Kiedy silnik chodzi po odpaleniu na wolnych obrotach to po wciśnięciu sprzęgła obroty też się zwiększają, ale po chwili maleją na takie jakie powinny być. Nie mam pojęcia co może być przyczyną, myślałem że to wada gaźnika ale nie jestem pewien... Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję
)
Mam pytanie co do budowy osprzętu w Romecie Racingu 2010r. Otóż zastanawia mnie do czego służy element zaznaczony na zdjęciu... W zwykłej wersji Rometa z 2007r nie ma tego elementu.
http://img6.imageshack.us/img6/5046/53376267.jpg
I jeszcze jedno pytanko: Nie mogę wyregulować wolnych obrotów, kiedy dodam gazu to Romet załapie wysokie obroty i nie może z nich zejść. Nie pomogło wyregulowanie gaźnika. Kiedy silnik chodzi po odpaleniu na wolnych obrotach to po wciśnięciu sprzęgła obroty też się zwiększają, ale po chwili maleją na takie jakie powinny być. Nie mam pojęcia co może być przyczyną, myślałem że to wada gaźnika ale nie jestem pewien... Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję

- lukax6
- Świeżak
z tego co sie orientuje to jest hmm dopalacz spalin. normalnie idzie zwykle odma prosto do airboxa. teraz nowsze romety maja dodatkowo zawór podcisnieniowy który otwiera zawór dopiero przy odpowiednim cisnieniu. czyli jak stoi na wolnych to zawór jest zamkniety a jak szybciej jedziesz to sie otwiera.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
wygląda na to jakby ssał gdzieś lewe powietrze. podokręcaj wszystkie połaczenia gaźnika dobrze
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości