Rozładowywanie akumulatora.
• Strona 1 z 1
Rozładowywanie akumulatora.
Wiosną wsadziłem do skuterka akumulator, jeździłem około miesiąc i było git, aż pewnego pięknego dnia włożyłem kluczyk, a tu nic, zero prądu, wskazówka od poziomu paliwa nawet nie drgnie, a trąbik nie chce nawet zapiszczeć... kable bezpośrednio przy akumulatorze są OK, to znaczy akumulator jest w obwodzie ponieważ na zapalonym silniku światła normalnie świecą, co przy wyjętym akumulatorze nie jest możliwe... Co może być nie tak? Dodam że rozchodzi się o chińczyka.
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
-
Tuniard - Świeżak
ja miałem taki problem że wszystko u mnie było git też.
po pierwsze- sprawdź bezpiecznik przy akumulatorze po drugie- czy ci regulator napięcia nie padł
po trzecie- rozbierz skutera i sprawdź wszystkie kostki(wszędzie), i przejrzyj całą instalację el. wszystkie kable po kolei.
Ja powymieniałem u siebie:
-regulator napięcia
-akumulator
-iskrownik
aż rozebrałem skutera i przejrzałem całą instalację,
i okazało się że był urwany kabelek 1 i to cały kłopot był a kasy w niego władowałem.
po pierwsze- sprawdź bezpiecznik przy akumulatorze po drugie- czy ci regulator napięcia nie padł
po trzecie- rozbierz skutera i sprawdź wszystkie kostki(wszędzie), i przejrzyj całą instalację el. wszystkie kable po kolei.
Ja powymieniałem u siebie:
-regulator napięcia
-akumulator
-iskrownik
aż rozebrałem skutera i przejrzałem całą instalację,
i okazało się że był urwany kabelek 1 i to cały kłopot był a kasy w niego władowałem.
pakier100
-
pakier100 - Świeżak
Ferro. Identyczny jak w tym linku, tyle że czarny
http://gielda.scigacz.pl/Skuter,Ferro,302,4,B72728.html

-
Tuniard - Świeżak
Nie nie nie. gdyby był do wymiany to stopniowo by się rozładowywał, aż wkoncu by padł, a on tak nagle padł i koniec. chociaz w sumie sprawdze to, pożycze od kolegi aku, wsadze i sie zobaczy. tak czy owak w 1 dzien swiąt biorę się za niego 

-
Tuniard - Świeżak
Regulator napięcia może być albo gdzieś kolo siedzenia na ramie przykręcony albo pod przednim plastikiem(taki żebrowany kawałek metalu
) U mnie był przepalony kabelek na iskrowniku i nie miał ładowania więc to tez sprawdź.

-
eloelolol123 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości