Spalony tłumik zipp quantum
• Strona 1 z 1
Spalony tłumik zipp quantum
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć co mogło być przyczyną spalenia tłumika. Posiadałem go od nowości (przebieg 8 tys. km). Od dawna już się grzał. Gdy wróciłem do domu zobaczyłem iz nie ma tej wylotowej rurki oraz widać całe jego "wnętrze" które zgrzane było do czerwoności.
Tak więc co mogło być przyczyną "awarii". Czy miał ktoś podobny problem? Może być to spowodowane zwiększeniem obrotów?
Chciałbym się dowiedzieć co mogło być przyczyną spalenia tłumika. Posiadałem go od nowości (przebieg 8 tys. km). Od dawna już się grzał. Gdy wróciłem do domu zobaczyłem iz nie ma tej wylotowej rurki oraz widać całe jego "wnętrze" które zgrzane było do czerwoności.
Tak więc co mogło być przyczyną "awarii". Czy miał ktoś podobny problem? Może być to spowodowane zwiększeniem obrotów?
- kapsel1
- Świeżak
zła regulacja gaźnika, źle dobrana swieca
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
ja w swoim wywaliłem katalizator i przestał się grzać do czerwoności kiedyś napisąłem o tym dokładny post. Zawsze jak zrobiłem z 10 km to rurka na końcu tłumika tej której nie masz czerwona wyciołem i już git.
-
KAPELA911 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości