jakie przełozenie zebetak do nsr 50
• Strona 1 z 1
jakie przełozenie zebetak do nsr 50
Mam takie pytanie w mojej NSR 50 mam zestaw 17 do 43 ale jest słaba o postawieniu na koło nie ma mowy na jedynce jak dociągam do 7tyś obrotów to wpada w rezonans i ciezko jest sie przebic przez te obroty na dwujce leci az do 12,5 tyś i ciągnie niezle narazie jaki v-max osiągnołem to 65 km \h czy to moze byc wina gaźnika czy zebatek ?
Honda nsr 50 96r
- bloksi
- Świeżak
65 to nie za duzo ogólnie. moze masz blokady po prostu ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
riv3r napisał(a):Z pewnością masz blokady, jeżeli chcesz coś kombinować z prędkością to może zębatki pozmieniaj. Na przód większa a na tył mniejsza
po co sie oddzywasz jak sie nei znasz,
oryginalne przelozenie to 13/47 i powinienes isc na nim jakies 80 max (tak ja mam)
blokowane w nsr sa tylko dyfuzory oraz jest na koncy tlumika zwezka, zeby ja wyciagnac muszisz rozpróc tlumik,
na kolo nsr jest ciezko wyrwac bo ma srodek ciezkosci bardziej z przodu... co nie znaczy ze sie nei da
nsr to nie byla zbyt udana konstrukcja hondy bo byla slaba i wolno smigala, wiec musisz sie przyzwyczaic do tej predkosci ewentualnie nie wbijaj tulei tylko kup silnik mtx'a/mbx'a/ns1 chłodzone ciecza bo pasuja
- tomera
- Stały bywalec
dzieki za odpowiedz jutro sprawdze jakie dysze są w gaźniku.
Ja dziś jechałem na stacje orlen po paliwko i rozbujałem ją do 70 km\h i zaczoła tanczy czy to jest przyczyna wyrobionej główki ramy ?, podczas chmowania pstryka w ramie z przodu
Ja dziś jechałem na stacje orlen po paliwko i rozbujałem ją do 70 km\h i zaczoła tanczy czy to jest przyczyna wyrobionej główki ramy ?, podczas chmowania pstryka w ramie z przodu
Honda nsr 50 96r
- bloksi
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości