Motorower do 3,5k zł
• Strona 1 z 1
Motorower do 3,5k zł
Witam! A więc tak:
Od 2 lat jeżdżę na skuterze. Mam 17 lat, ważę 70kg mam 182cm wzrostu.
Myślałem o motocyklu uniwersalnym. Takim żeby wjechać w lekki teren ale i w dobrych warunkach dojechać 30km do szkoły. Czy taki motocykl wogóle istnieje? Mam ok. 3,5tyś na motocykl. Ciuchy już mam.
Czy za tę pieniądze kupię coś ciekawego? Chcę się nauczyć jeździć na czymś z biegami żeby dobrze przygotować się do kursu na prawko.
Myślałem o jakimś Derbi Senda albo coś innego oczywiście z Am6.
[Wiem że zakładałem już podobny temat w innym dziale ale nadal jestem nie zdecydowany i zmieniły się trochę okoliczności bo nie myślę już o czymś w ciężki teren tylko chcę w ciepłe dni dojeżdżać do szkoły]
Od 2 lat jeżdżę na skuterze. Mam 17 lat, ważę 70kg mam 182cm wzrostu.
Myślałem o motocyklu uniwersalnym. Takim żeby wjechać w lekki teren ale i w dobrych warunkach dojechać 30km do szkoły. Czy taki motocykl wogóle istnieje? Mam ok. 3,5tyś na motocykl. Ciuchy już mam.
Czy za tę pieniądze kupię coś ciekawego? Chcę się nauczyć jeździć na czymś z biegami żeby dobrze przygotować się do kursu na prawko.
Myślałem o jakimś Derbi Senda albo coś innego oczywiście z Am6.
[Wiem że zakładałem już podobny temat w innym dziale ale nadal jestem nie zdecydowany i zmieniły się trochę okoliczności bo nie myślę już o czymś w ciężki teren tylko chcę w ciepłe dni dojeżdżać do szkoły]
- kyrtap
- Świeżak
Doradziłbym ci zrobienie A1 gdyby nie to że nie za bardzo ci się opłaca w wieku 17 lat,
Więc doradziłbym ci poczekać rok zrobić prawko A i tam będziesz miał duże pole manewrów przy wyborze motocykla.
Jeżeli chodzi o motorower do 3,5k To może by ci się udało znaleźć tzr50 lub rs50 ale raczej o terenie możesz zapomnieć.
Więc doradziłbym ci poczekać rok zrobić prawko A i tam będziesz miał duże pole manewrów przy wyborze motocykla.
Jeżeli chodzi o motorower do 3,5k To może by ci się udało znaleźć tzr50 lub rs50 ale raczej o terenie możesz zapomnieć.
- NakedFan
- Świeżak
Na a1 już za późno;] Po prostu mi się to nie opłaca..
Chcę kupić coś teraz pojeździć rok i potem oddać bratu który zdaję kartę motorowerową za rok;)
Nie chcę czegoś co wygląda na ściga. Dla mnie te motocykle są śmieszne bo niby fajnie wyglądają a z wydechu wydobywa się ,, dziwny dźwięk"
Chcę kupić coś teraz pojeździć rok i potem oddać bratu który zdaję kartę motorowerową za rok;)
Nie chcę czegoś co wygląda na ściga. Dla mnie te motocykle są śmieszne bo niby fajnie wyglądają a z wydechu wydobywa się ,, dziwny dźwięk"
- kyrtap
- Świeżak
Za 3,5k to chyba tylko DT dorwiesz... Sende jeżeli juz to do remontu
Ogólnie trochę dziwne masz wymagania, bo albo sie wybiera szosę albo teren
Kupując Enduro ciężej będzie na szosie i kostka na kapciach będzie szybciej znikać, a kupując znów cos szosowego nie polatasz zbytnio w terenie, nawet lekkim
A poza tym nawet jeżeli nie jeździłeś wcześniej na biegówkach to spokojnie ogarniesz wszystko na kursie
To nie jest jakaÅ› wielka filozofia.
Mi za młodu wystarczyło 10 minut na Simsonie zeby nie strzelać z klamy, a ruszać w miarę płynnie

Ogólnie trochę dziwne masz wymagania, bo albo sie wybiera szosę albo teren

A poza tym nawet jeżeli nie jeździłeś wcześniej na biegówkach to spokojnie ogarniesz wszystko na kursie

Mi za młodu wystarczyło 10 minut na Simsonie zeby nie strzelać z klamy, a ruszać w miarę płynnie

Ostatnio edytowano 26/3/2011, 18:41 przez Arturo925, łącznie edytowano 1 raz
-
Arturo925 - Stały bywalec
Wiem że dziwne wymagania;] Ale kolega ma kmx'a na szosowych kołach i w lekkim terenie daje radę;] Ale ja zastanowię się czy wolę enduro w teren czy sm na szosę;]
Jednak chcę teraz coś kupić i nie czekać do prawka;]
Myślę też nad roxem którego bym poddał tuningowi;]
Zobaczymy jak to się skończy
Jednak chcę teraz coś kupić i nie czekać do prawka;]
Myślę też nad roxem którego bym poddał tuningowi;]
Zobaczymy jak to się skończy
- kyrtap
- Świeżak
Najlepszym rozwiązaniem byłoby SM/enduro mniej znane - znacznie niższa cena, np. Rieju, Motorhispania, Beta itp. One wszystkie mają markowe podzespoły, tylko, że nie płacisz za napis "Yamaha". Za 3.5k już dostaniesz coś w dobrym stanie.
- Zivtam
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości