Romet 717 2t pali nie jedzie
• Strona 1 z 1
Romet 717 2t pali nie jedzie
Witam chciałbym się was poradzić co mam zrobić mam Rometa 717 2t z 2008r i kupiłem do w 2009r. od początku mam z nim problemy. Jak miałem 217 km zrobiło mi sie tak że nie chciał jechac palił ale nie jechał był na serwisie nie podali przyczyny zepsucia. 2 raz jak miałem 1000km to samo był na serwise powiedzieli ze przy nim grzebalem i zrobili za kase 600zł. 3 raz już po gwarancji teraz to samo nie jedzie odpali sam dodaje sobie obrotów wchodzi na 6 tyś bo jest zablokowany. Przeczyściłem gaźnik, bak myślałem że od paliwa ale nie to samo się dzieje. Teraz myśle na nowym gaźniku oraz kraniku podciśnieniowego. Proszę o poradę z góry dzięki i sory za błędy ortograficzne
1/Włącz edytor błędów.
2/Pisz krótszymi zdaniami.
3/No i gramatyka by się przydała.
Na napisanie tekstu masz dużo czasu to nie spiesz się i koryguj go.

1/Włącz edytor błędów.
2/Pisz krótszymi zdaniami.
3/No i gramatyka by się przydała.
Na napisanie tekstu masz dużo czasu to nie spiesz się i koryguj go.
- Rysiu32
- Świeżak
jak pali a nie jedzie to może być skrzynia biegów ale to ze na obroty wchodzi to niewiem może jest zapchany układ paliwowy
Jaka skrzynia biegów w skuterze?Nim coś napiszesz to zastanów się czy znasz pojazd!
senekkorzenna

Jaka skrzynia biegów w skuterze?Nim coś napiszesz to zastanów się czy znasz pojazd!
senekkorzenna
- marciniaczek
- Świeżak
To ile masz tych usterek w końcu? Dwie?
Jak same się obroty zmieniają i falują to może sprawdź, czy gdzieś gaźnik nie ciągnie lewego powietrza, przy łączeniu z filtrem albo przy króćcu.
Skoro Ci się wkręca na obroty ale kółko się nie kręci albo kręci w powietrzu, ale jechać nie chce to otwórz przekładnię i sprawdź stan rolek, czy pasek jest dobrze założony, w jakim stanie są ślizgi wariatora i czy w ogóle są.
Jak same się obroty zmieniają i falują to może sprawdź, czy gdzieś gaźnik nie ciągnie lewego powietrza, przy łączeniu z filtrem albo przy króćcu.
Skoro Ci się wkręca na obroty ale kółko się nie kręci albo kręci w powietrzu, ale jechać nie chce to otwórz przekładnię i sprawdź stan rolek, czy pasek jest dobrze założony, w jakim stanie są ślizgi wariatora i czy w ogóle są.
Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości