Zobacz wątek - ściąganie magneta w simie + mniemana usterka ?
NAS Analytics TAG

ściąganie magneta w simie + mniemana usterka ?

i inne małe pojemności
_________

ściąganie magneta w simie + mniemana usterka ?

Postprzez D748SPS » 30/1/2011, 23:49

Witajcie ;) przejdę od razu do sedna, otóż mój simek znów mnie zawiódł... wyjechalem do sklepu, normalnie zatrzymalem sie na parkingu, zgasilem, poszedlem po zakupy, wrocilem, ale nie chcial odpalic na kopa... no to wrzucilem jedynke i pcham, ale wciaz nie chcial zalapac... w koncu tryknal po jakis 150m pchania biegiem, ale zachowywal sie jakby caly czas na sprzegle byl... jakos tam dopchalem go do domu, ale niewiem co sie stalo? czy mogl sie ukrecic czy ulamac ten bolec, ktorym porusza linka od sprzegla? bo chodzi on luzno, jakby kontaktu wogole nie mial. no i sprzeglo caly czas trzyma... chcialem rozebrac silnik zobaczyc co i jak (bo zeby sie do tego dostac to musze silnik rozpolowic) ale nie moge znalezc sciagacza do magneta tzn. do kola od zaplonu... i mam pytanie czy moge zdjac te kolo bez sciagacza, zwyklymi narzedziami? a jesli tak, to jak? i co moglo sie popsuc? proszę o szybkie diagnozy, bo mam tydzien na naprawe, potem mam przeglad umowiony... z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam, lewa w gore! ;)
Z BenzynÄ… We Krwi ;)
D748SPS
Świeżak

Postprzez henio12323 » 31/1/2011, 00:07

hm zapłonu nie powinno sie sciagac bez sciagacza. nawet urzywanie scigaczy dwu czy trój ramiennych jest ryzykowne po prostu moze sie powyginac wszystko i wtedy moze bedzie do wymiany całe magneto... ale jest rzesza ludzi która wsadza 2 drubokretu po obu stronach i podważa. jak sciagniesz to juz twoja sprawa :D srubokrętami tez sie da ale jest to dosyc ryzykowne. co do tego. to nie lepiej odkręcic dekiel sprzęgła ? i zobaczyc co jest nie tak ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez swirus2007 » 31/1/2011, 10:24

chcac sciagnac to zwykłymi nazedziami moze i sciagniesz ale powykrzywiasz,

nie wiem jak w skimku ale w wiekszosci tkich małych sprzetów sprzegło jest po prawej stronie i wystarczy calą prawa pokrywe odkrecic i masz dostep do sprzegła z którym masz problem
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
swirus2007
Stały bywalec

Postprzez marciniaczek » 31/1/2011, 17:15

ja ściągałem w romecie to koło kiedyć bez ściągacza śruboktętami ale nie polecam tego sposobu bo jak założyłem spowrotem to się okazało że pokrzywiłem koło i się tarło!!NIE ŚCIĄGAJ BEZ ŚCIĄGACZA BO TYLKO POKRZYWISZ!!
ściągacze są tanie i prawie w kazdym sklepie motoryzacyjnym
8)
marciniaczek
Świeżak

Postprzez adrianb » 6/2/2011, 17:03

w jawce wystarczylo wkrecic srube, w simsonie tez jest podobno normalny gwint, ten sciagacz to tylko 10zl nphttp://www.jan-mar.pl/product_info.ph ... ts_id=1840
adrianb
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê