2% podatku od wartości skutera
• Strona 1 z 1
2% podatku od wartości skutera
witam!
Moja siostra mnie wystraszyła , że od skutera trzeba zapłacić 2% wartości skutera skarbówce, wiem że to obowiązuje przy samochodach, ale czy za skuter też muszę 2% im oddać? Nie chce potem problemów
Moja siostra mnie wystraszyła , że od skutera trzeba zapłacić 2% wartości skutera skarbówce, wiem że to obowiązuje przy samochodach, ale czy za skuter też muszę 2% im oddać? Nie chce potem problemów
- maniek015
- Świeżak
Już się dowiedziałem, zadzwoniłem do US, od nowego, który jest na fakturę nie muszę nic płacić, czyli kamień mi z serca spadł.
Mam pytanie innego typu, trzeba robić przeglądy w skuterze? Jakieś papiery na to do jazdy trzeba mieć?
Mam pytanie innego typu, trzeba robić przeglądy w skuterze? Jakieś papiery na to do jazdy trzeba mieć?
- maniek015
- Świeżak
czytam was i komar ma racje, motorowery musza miec chyba podbijany przeglÄ…d co 2 lata a ubezpieczenie co rok czyli skutery tez
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
ja kupiłem skuter i babka mi tłumaczyła że jak kupisz cokolwiek powyżej 1000 zł to musisz odprowadzic jakistam podatek od tego. dlatego na umowie k-s źli ludzie zaniżają ceny aut i motocykli żeby płacili mniej
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Henio - w motocyklach, tym bardziej nizszej wartosci to swobodnie jeszcze przechodzi, ale w samochodach to bylo przeginanie tylu 30€ a samochod w realu z 10k € wiec teraz biora wycene tam ze swojego rejestru, czy tak jest w motocyklach nie mam pojecia, ale przejdzie w tych tanszych na 100% choc w nowych bym nie ryzykowal.
- magik2208
- Bywalec
i tak i nie
to jest racja ja kupiłem skutera i wpisałem cene 500 zł i babka wpisała cene w allegro i wzieła najdrozszego najtanszego i pieerwszego lepszego i wyliczyła srednia i wyszło cos ponad 1000 zł
to samo z autem tyle że za auto serio dałem mało a ona policzyła sporo wiecej. ale na to tez jest rada. na odwrocie umowy mozna napisac wzmianke że maszyna jest do remontu no do malowania albo ze ma jakies wady i wypadało by to poprzeć fotkami,. tak mi babka w skarbówce powiedziała
i wtedy bez problemu biorÄ… cene z umowy a nie swojÄ…

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mi przy rejestracji rf też gdzieś zaglądał i chciał naliczyć cenę nie wiadomo skąd to mu powiedziałem że nie zapłacę od tej jego sumy. Nawet się nie kłócił i powiedział żebym sam wpisał że połamane plastiki i parę rzeczy do wymiany.
SUZUKI RF 900 96'
-
marynarz1 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości