muli i gaśnie
• Strona 1 z 1
muli i gaśnie
mam sr z 95r ac i odpala bez problemu, ale jak dodam gazu to sie czasami wkręci od razu na obroty ale nie na wysokie i po chwili przymuli i obroty spadną, jak odpuszcze gaz to chodzi dalej na wolnych obrotach a jak nie to gaśnie i odpala od 1 razu, a czasami w ogóle sie nie wkręci tylko zamuli i gaśnie. Gaźnik przeczyszczony super, ustawioniamy był na każdy sposób i prawie wcale na to nie reaguje. Moje przypuszczenia:
-odwrócony tłok
-spoźniony zapłon - na wyższych obrotach jak nie ruszam manetką to chwie pochodzi i strzela z rury i spadają obroty
-popsuty moduł
napiszcie co o tym myślicie i co powinienem sprawdzić, z góry dzieki
-odwrócony tłok
-spoźniony zapłon - na wyższych obrotach jak nie ruszam manetką to chwie pochodzi i strzela z rury i spadają obroty
-popsuty moduł
napiszcie co o tym myślicie i co powinienem sprawdzić, z góry dzieki
- stona
- Świeżak
może świece wymień
miałem tak i to była wina świecy
lub gaźnik nie daje odpowiedniej ilosci bęzyny

lub gaźnik nie daje odpowiedniej ilosci bęzyny
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Re: muli i gaśnie
Moje przypuszczenia:
-odwrócony tłok
[/quote]
ehh... orłem w mechanice raczej nie jestem:) ale o co tutaj chodzi z tym tłokiem?? bo nie rozumiem;/
-odwrócony tłok
[/quote]
ehh... orłem w mechanice raczej nie jestem:) ale o co tutaj chodzi z tym tłokiem?? bo nie rozumiem;/
- Brdakus
- Świeżak
na tłoku jest strzałka która ma być skierowana na wylot i jak nie jest to jest odwrotnie wsadzony i może przy większysz obrotach xa bardzo przysłaniać kanały dolotowe i silnik gaśie - taka teoria, ale czy to możliwe to nie wiem
- stona
- Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 15 gości