Plan wobec NSR
• Strona 1 z 1
Plan wobec NSR
Witam wszystkich użytkowników. Mam plan co do Motoru Honda NSR 125. Mianowicie postanawiam w czerwcu kupić ten motor. Jestem doŚwiadczony co do jazdy dobrze sobie z tym radze a nawet wiele razy jeździłem na wiele większych pojemnoŚciach. Mam 15 lat, motor planuję kupić w czerwcu A w październiku będę miał 16 lat i będę mógł zrobić prawo jazdy kat. A1. Nie wiem co mam robić. Kupić NSR 125/50 i przejeździć do października czy jeździć bez prawa jazdy. Znajomy powiedział mi żeby można było kupić 125/50 zarejestrowaną a jak zrobię prawo jazdy A1 iŚć do Wydziału Komunikacji i powiedziec o zmianie silnika na 125 tak aby zostały zmienione dane odnoŚnie pojemnoŚci Motocykla. Nie zrozumcie mnie źle, ale bardzo potrzebuję Motoru Na ten okres i nie mogę czekać do października. Nie będę pisał jakie to powody dlaczego musze czekać ale naprawde muszę. Nie mogę sobie kupić 50-tki i jeździć przez 3 miesiące a potem zmienić na NSR bo nie pozwalają mi na to koszta. Chcę kupić odrazu NSR. Podsumowując:
Kupić NSR 125/50 i jeździć 3 miesiące zarejestrowaną na 50 a potem przy zrobieniu prawka zmienić w papierach PojemnoŚć na 125 czy Kupić Normalnie zarejestrowaną na 125 i starać się jeździć bez prawa jezdy przez okres 3 miesięcy.
Proszę o konkretne wypowiedzi bez krytyki bo rozumiem cjakie mogą być problemy jesli jest 125/50
Kupić NSR 125/50 i jeździć 3 miesiące zarejestrowaną na 50 a potem przy zrobieniu prawka zmienić w papierach PojemnoŚć na 125 czy Kupić Normalnie zarejestrowaną na 125 i starać się jeździć bez prawa jezdy przez okres 3 miesięcy.
Proszę o konkretne wypowiedzi bez krytyki bo rozumiem cjakie mogą być problemy jesli jest 125/50
- ZyluNSR
- Świeżak
sam mam 15 lat i w nastepnym roku bedzie oczywscie słitsixtin ;d mam junaka 125cm3 mieszkam 10km od miasta ale jezdze bez tego prawka;p... gliny nawet nie zerkaja tak dobrze.. aby zebys jezdzil zgodnie z przepisami
jak już masz kupywac 50... to nie zmieniaj potem na 125 bo to nei ebdzie potrzebne... aby na prawko nie bedziesz musial wydawac
a jak mieszkasz w miescie to moim zdanniem nie kupil bym 125 zarejestrowanej na 125... bo gliny po miasteczku caly czas jezdza
tyle co moge ci powiedziec ;p

- Lysy1995
- Świeżak
Rzeczywiście, 15 latek bez motoru to prawie jak bez nogi
. Kup 50 i jeździj, a później sprzedaj i kup 125. Gdzie są ci rodzice, boże...
PS. Z tego co pamiętam to przy zmianie pojemności najpierw jedzie się na przegląd, oni wystawiają jakiś papier i z tym jedzie się do urzędu komunikacji wymienić dowód.

PS. Z tego co pamiętam to przy zmianie pojemności najpierw jedzie się na przegląd, oni wystawiają jakiś papier i z tym jedzie się do urzędu komunikacji wymienić dowód.
-
Dr_Acula - Świeżak
Moi rodzice są w USA dlatego Was o to pytam bo nie wiem co mam robić. też myŚlałem żeby kupić 50 A potem 125 po prawku, ale sam juz nie wiem. Czekam na więcej komentarzyDr_Acula napisał(a):Rzeczywiście, 15 latek bez motoru to prawie jak bez nogi. Kup 50 i jeździj, a później sprzedaj i kup 125. Gdzie są ci rodzice, boże...
- ZyluNSR
- Świeżak
dr acula ma racje,
wymiana dowodu - koszty, wymiana tablic - koszty, przeglÄ…d - koszty,
same koszty,
kup 125 na 125 i przerzyjesz te 3 miesiace,
a potrzebne ci to po to zeby sie przed kolegami pokazac,(albo jak ja, do babci jezdzic) ale kupilem 50 i zyje,
kup jakies 50 a nie 125 na 50 bo to przestępstwo.
Znając życie to i tak zrobisz jak bendziesz chciał
PS zrób ankiete czy kupywac 125/50 na 3 miesiace to wiekszosc bendzie ze nie
wymiana dowodu - koszty, wymiana tablic - koszty, przeglÄ…d - koszty,
same koszty,
kup 125 na 125 i przerzyjesz te 3 miesiace,
a potrzebne ci to po to zeby sie przed kolegami pokazac,(albo jak ja, do babci jezdzic) ale kupilem 50 i zyje,
kup jakies 50 a nie 125 na 50 bo to przestępstwo.
Znając życie to i tak zrobisz jak bendziesz chciał
PS zrób ankiete czy kupywac 125/50 na 3 miesiace to wiekszosc bendzie ze nie
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Jak kupisz używany to raczej dużo nie stracisz, tym bardziej coś markowego. Z chińczykiem może być problem ze sprzedażą po takiej samej cenie, choć to zależy od wielu czynników. Ogólnie teraz są ostre przeceny na nowy towar z tego rocznika, więc jak byś kupił nawet chinola (załóżmy) 700zł taniej to później sprzedaż go za tyle samo, bo w sezonie ceny będą już normalne, nie wyprzedażowe. Ale IMO lepiej poczekać te trzy miesiące, ewentualnie kup ta 125 i przez ten czas nią nie jeździj tylko doprowadź do porządku, ponaprawiaj wszystko itd.
PS. Teraz wiara wyprzedaje te wszystkie 125/50 i podobne bo zbliża się pierwszy obowiązkowy przegląd, które teraz trzeba robić co 2 lata i wolą to opchnąć niż robić sobie problemy.
PS. Teraz wiara wyprzedaje te wszystkie 125/50 i podobne bo zbliża się pierwszy obowiązkowy przegląd, które teraz trzeba robić co 2 lata i wolą to opchnąć niż robić sobie problemy.
Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
Ja bym kupił 125 i jeździł bez prawka te 3 miesiące ,ryzykujesz tym że w razie kontroli zapłacisz 500zł .
Przy 125/50 będzie gorzej...
Jeśli będziesz jeździł idealnie zgodnie z przepisami będą lusterka światła sprawne wydech nie za głośny itd to może nie będziesz mieć ani jednej kontroli ,poza tym zawsze w używanym coś sie znajdzie do poprawek więc nie będziesz od początku tylko jeździć .
Kupować na chwile 50 ,sprzedawać i kupować 125 to bez sensu ,rejestracja ubezpieczenie też kosztuje szukać żeby kupić potem zaraz szukać kupca bez sensu .
Przy 125/50 będzie gorzej...
Jeśli będziesz jeździł idealnie zgodnie z przepisami będą lusterka światła sprawne wydech nie za głośny itd to może nie będziesz mieć ani jednej kontroli ,poza tym zawsze w używanym coś sie znajdzie do poprawek więc nie będziesz od początku tylko jeździć .
Kupować na chwile 50 ,sprzedawać i kupować 125 to bez sensu ,rejestracja ubezpieczenie też kosztuje szukać żeby kupić potem zaraz szukać kupca bez sensu .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
krzysieg, też przyznam Ci rację bo doszedłem do podobnego wniosku co Ty a mianowicie:
Kupię odrazu NSR zarejestrowaną normalnie na 125cm3 i poczekam te 3 miesiące a przed prawkiem jak będę ją miał to raz na jakis czas wyskoczę nią sie przejechać bo nie chce za dużo ryzykować, chodzi mi o Policję. A jak będę chciał to poproszę szwagra albo dwóch braci którzy mają prawo jazdy żeby mnie podwieźli gdzieŚ. Dziękuje za komentarze, pomogliscie mi. Pozdrawiam i Szerokiej Drogi
Kupię odrazu NSR zarejestrowaną normalnie na 125cm3 i poczekam te 3 miesiące a przed prawkiem jak będę ją miał to raz na jakis czas wyskoczę nią sie przejechać bo nie chce za dużo ryzykować, chodzi mi o Policję. A jak będę chciał to poproszę szwagra albo dwóch braci którzy mają prawo jazdy żeby mnie podwieźli gdzieŚ. Dziękuje za komentarze, pomogliscie mi. Pozdrawiam i Szerokiej Drogi
- ZyluNSR
- Świeżak
ja mma rs i smigam bez prawka :d policja nie luka co innego jak bym v-max próbował osiągnądz na mieście to zara by mnie zhaltowali . kup jeździj tylko jak potrzeba to raczej cie nie pizna a jak juz to zrobią to mniej przygotowaną bajerke że mama w szpitalu czy cuś heh xD
- aras19922
- Świeżak
Ja bym sie wstrzymaljazdy bez prawka no ale jak bede musial to wyjade nia. Mieszkam w miescie na osiedlu domow jednorodzinnych i blisko mam takie miejsca, drogi gdzie mozna jechac sie przejechac czy cos a policja tam jest malo widywana, jest tam asfalt nie ze zaraz jakies pole orane ;d
Kupie NSR 125 normalnie i poczekam te 3 msc zrobie prawo jazdy i bede jezdzil normalnie ;p
Kupie NSR 125 normalnie i poczekam te 3 msc zrobie prawo jazdy i bede jezdzil normalnie ;p
- ZyluNSR
- Świeżak
U mnie gościu jeździł crossem czyli bez lamp bez tablicy i nie wiem jak to możliwe że go nie zwineli dość często go widziałem jak było ciepło nie wiem jak to możliwe....a nie mieszkam wcale na takim zadupiu .
Ale to był cross Ty to co innego ..
Ale to był cross Ty to co innego ..
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
No i mój sąsiad ma Crossa i jeździ bez prawka bez lamp i tablic i jeździ codziennie. Mieszkam w mieŚcie co prawda na osiedlu ale policja bardzo często jest widywana i nawet kilka razy ganiali go ale nic z tego by go złapali ;d Umie jeździć zajebiŚcie. Ma Hondę CR 250 . W dodatku jest gorzej glosna niz traktor bez tłumika;p Ale ucieczka w razie co Crossem to nie ucieczka np NSR bo crossem wjedziesz w orane i pierd**** ich bo oni radiowozem w orane nie wjadą ;d
- ZyluNSR
- Świeżak
aras19922 napisał(a):ja mma rs i smigam bez prawka :d policja nie luka co innego jak bym v-max próbował osiągnądz na mieście to zara by mnie zhaltowali . kup jeździj tylko jak potrzeba to raczej cie nie pizna a jak juz to zrobią to mniej przygotowaną bajerke że mama w szpitalu czy cuś heh xD
ja ci życze tylko , zebys nie mial zadnej kolizji/wypadku
- arktan
- Bywalec
Ja bym wam nawet skuterka chińskiego nie dał, jeśli jeździcie tak samo jak znacie ortografię...
Polska młodzież z roku na rok idiocieje, boje się pomyśleć co będzie w przyszłości z emeryturami...
Polska młodzież z roku na rok idiocieje, boje się pomyśleć co będzie w przyszłości z emeryturami...
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
nawiÄ…zujÄ…c do wypowiedzi C-boola.
"Nie liczy się benzyna we krwi i wiatr we włoskach lecz olej w mózgu". Tak widać że młodzież głupieje oczym świadczą głupie posty typu: mam 14 lat chce sobie kupc 125 na 50, bo karte motorowerową itp. I się dziwić że co roku jest żniwo warzywek.
"Nie liczy się benzyna we krwi i wiatr we włoskach lecz olej w mózgu". Tak widać że młodzież głupieje oczym świadczą głupie posty typu: mam 14 lat chce sobie kupc 125 na 50, bo karte motorowerową itp. I się dziwić że co roku jest żniwo warzywek.
-
grunder - Mieszkaniec forum
aras19922
bo co ?
co rs jest mocniejsza?,
bo rs lepiej ci sie prowadzi?
masz rs ze ja chwalisz, a nsr jezdziłeś?
nsr to honda i przy tym samym traktowaniu przelata wiecej niz rs'ka bo mniej silnik wyżyłowany
bo co ?
co rs jest mocniejsza?,
bo rs lepiej ci sie prowadzi?
masz rs ze ja chwalisz, a nsr jezdziłeś?
nsr to honda i przy tym samym traktowaniu przelata wiecej niz rs'ka bo mniej silnik wyżyłowany
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość