CBR 125 VS RS 125
• Strona 1 z 2 • 1, 2
CBR 125 VS RS 125
Witam. Od czasu mojego ostatniego postu na forum przeczytalem juz chyba z 70 artykułów na tej stronie, więc wydaje mi się, że juz coś wiem o motocyklach, więc teraz czas na wybranie sobie motocykla.
Właściwie to zastanawiam sie nad Honda cbr 125/NSr125/Aprilla RS 125. Dodam ze mam na ten cel 5000 zl (tak na odziez mam inne fundusze odlozone
). Od motocykla oczekuje jak najmniejszego spalania i zeby duzo kasy w niego nie wkladac. Moto ma mi glownie sluzyc na dojazdy do szkoly i czasem na dluzsze wyjazdy (100km).
PS. Prosilbym ile tak mniej wiecej by kosztowalo utrzymanie takiego Motocykla.
Pozdrawiam
EDIT: Dodam ze moto chce sobie zakupic w zimie gdyz sa tansze
Właściwie to zastanawiam sie nad Honda cbr 125/NSr125/Aprilla RS 125. Dodam ze mam na ten cel 5000 zl (tak na odziez mam inne fundusze odlozone

PS. Prosilbym ile tak mniej wiecej by kosztowalo utrzymanie takiego Motocykla.
Pozdrawiam
EDIT: Dodam ze moto chce sobie zakupic w zimie gdyz sa tansze

- Virgilio
- Świeżak
Re: CBR 125 VS RS 125
Virgilio napisał(a):Od motocykla oczekuje jak najmniejszego spalania i zeby duzo kasy w niego nie wkladac.
Czyli tylko CBR 125. NSR i RS to w przypadku eksploatacji pieniężna studnia bez dna. Dużo palą i 2T więc pieruńsko awaryjne w porównaniu do CBR.
Virgilio napisał(a):PS. Prosilbym ile tak mniej wiecej by kosztowalo utrzymanie takiego Motocykla.
To zależy od wielu czynników, nie ma jakiejś określonej kwoty. Swoją drogą tyle artykułów czytałeś i nie znalazłeś nic na ten temat?
Virgilio napisał(a):EDIT: Dodam ze moto chce sobie zakupic w zimie gdyz sa tansze
Jak ktoś wystawia szrota to rzeczywiście w zimie spuści cenę, ale jeśli ktoś wie co sprzedaje, to nie ma co liczyć na zimowe obniżki cen... to nie supermarkety..
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Re: CBR 125 VS RS 125
Widocznie to nadal zbyt mało skoro zakładasz taki temat. Wystarczyło abys przeczytal tematy zbiorcze na temat RS 125 i CBR 125 a juz znalazłbys odpowiedz na ten temat. Gdybyś użył wyszukiwarki - znalazłbyś odpowiedzi na reszte pytań, tymbardziej ze całkiem nie dawno był taki sam temat. mało tego - tamten temat miał nawet taki sam tytuł!Virgilio napisał(a):Od czasu mojego ostatniego postu na forum przeczytalem juz chyba z 70 artykułów na tej stronie
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
powiem tak. jeżdziłem a nawet posiadałem cbr i posiadam rs 125. jedna jak i dróga maszyna ma swoje wady jak i zalety.
cbr to 4t czyli ma bardzo mało mocy ale za to spala tyle co nic i ma fajny dźwięk, natomiast rs ma dużą moc (daje wielką frajdę z jazdy) ale spalanie jest dosyć duże jak na 125 i trzeba kupować olej bo to 2t. jak chcesz kupić rs to moja jest na sprzedasz i gwarantuje że przyjedziesz i ją kupisz bo jest w super stanie. z doświadczenia mogę polecić zarówno cbr jak i wypasioną aprilią. wybór należy do Ciebie. jak chcesz wiedzieć coś więcej na temat tych moto to pisz na private
cbr to 4t czyli ma bardzo mało mocy ale za to spala tyle co nic i ma fajny dźwięk, natomiast rs ma dużą moc (daje wielką frajdę z jazdy) ale spalanie jest dosyć duże jak na 125 i trzeba kupować olej bo to 2t. jak chcesz kupić rs to moja jest na sprzedasz i gwarantuje że przyjedziesz i ją kupisz bo jest w super stanie. z doświadczenia mogę polecić zarówno cbr jak i wypasioną aprilią. wybór należy do Ciebie. jak chcesz wiedzieć coś więcej na temat tych moto to pisz na private
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
z tym "poszaleć" to się nie zgodzę, bo na cbr nie poszalejesz ale faktem jest że mało pali, nic się nie psuje i ma fajny dźwięk.
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
powiem tak
jak dla mnie to nie ma czego porownywac
jedno to 2t a drugie to 4t, to dwie różne ligi
jednak jak juz pisze tego posta to powiem ze wzialbym rs
poniewaz jest ladna i bardziej przypomina dorosly motocykl
cbrka wyglada bardziej jak motorower (patrzac z przodu i z tylu, bo z boku wyglada jak scigacz). Co do rs to nie postraszysz ladnym dzwiekiem ale przyspieszeniem na pewno. NO i paliwka to na pewno wiecej pali od cebry, ale cos za cos.
jak dla mnie to nie ma czego porownywac
jedno to 2t a drugie to 4t, to dwie różne ligi
jednak jak juz pisze tego posta to powiem ze wzialbym rs
poniewaz jest ladna i bardziej przypomina dorosly motocykl
cbrka wyglada bardziej jak motorower (patrzac z przodu i z tylu, bo z boku wyglada jak scigacz). Co do rs to nie postraszysz ladnym dzwiekiem ale przyspieszeniem na pewno. NO i paliwka to na pewno wiecej pali od cebry, ale cos za cos.
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
co najwyżej cbr ale ta stara, na gaźniku ale ona wygląda delikatnie mówiąc okropnie. ciężko znaleźć dobrą cbr na wtrysku (ja taką miałem) ale trafiają się i za 5 - 5,5 tys.
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
a co sadzicie o tym ogloszeniu
http://moto.allegro.pl/honda-cbr-125-r- ... 07169.html (jedyna przeszkoda jest odleglosc bo mieszkam na Podkarpaciu a dokładniej w Przemyślu)
http://moto.allegro.pl/honda-cbr-125-r- ... 07169.html (jedyna przeszkoda jest odleglosc bo mieszkam na Podkarpaciu a dokładniej w Przemyślu)
- Virgilio
- Świeżak
A ze tak skozystam z watka;D
Teraz mi 2t chleje ppo 4-5l + olej 40zl na 50litrow.
Za rok planuje zrobic prawko a1 (licze kolo 1000zl, ile wy dawaliscie I gdzie?)
I zakupic sende 125 w 4t, tutaj me pytanie - wszystkie maja silniki yamaszki czy niektore sa konstrukcji derbiowskiej?
Wlasnie SM bede kupowal z mysla o dojazdach do szkoly, jak bym mial 5k to bym wiaderko wyrywal;D
Ale wiadrem nie poszaleje jak senda bo jednak 60kg to baaaaaardzo dozo;)
Teraz mi 2t chleje ppo 4-5l + olej 40zl na 50litrow.
Za rok planuje zrobic prawko a1 (licze kolo 1000zl, ile wy dawaliscie I gdzie?)
I zakupic sende 125 w 4t, tutaj me pytanie - wszystkie maja silniki yamaszki czy niektore sa konstrukcji derbiowskiej?
Wlasnie SM bede kupowal z mysla o dojazdach do szkoly, jak bym mial 5k to bym wiaderko wyrywal;D
Ale wiadrem nie poszaleje jak senda bo jednak 60kg to baaaaaardzo dozo;)
- magik2208
- Bywalec
magik2208 napisał(a):Teraz mi 2t chleje ppo 4-5l + olej 40zl na 5litrow.
chłopie to co Ty mixol lejesz ?

obawiam sie że wiadrem poszalałbyś bardziej. Wiadro to Widlak i zupelnie inaczej odczuwasz te 15KM niz w singlu.magik2208 napisał(a):Ale wiadrem nie poszaleje jak senda bo jednak 60kg to baaaaaardzo dozo;)
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
-
gruby19 - Stały bywalec
Oo, ze to ma 2 gary to nie wiedzialem, ale obawiam sie ze I tak mnie nie bedzie stac, wiec odpada, ale nie powiem ze bym sie nie skusil na wiadro
, jednak 2k z buta nie chodzi...
Leje castrol racing 1 2t, sam na pewno dbasz o wiaderko takze zrozum ze minerala nie bede lal bo szkoda silniczka

Leje castrol racing 1 2t, sam na pewno dbasz o wiaderko takze zrozum ze minerala nie bede lal bo szkoda silniczka

- magik2208
- Bywalec
magik prawdę mówi że na 50l benzyny wystarcza litr oleju czyli koszt 40zł. mam rs i u mnie tak samo wystarcza
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości