Zobacz wÄ…tek - kasta od skutera i wymiana silnika
NAS Analytics TAG

kasta od skutera i wymiana silnika

i inne małe pojemności
_________

kasta od skutera i wymiana silnika

Postprzez qwee » 1/8/2010, 19:13

Jestem posiadaczem aprili sr z rocznika 95. ta stara... W ubiegłym roku zarżnąłem silnik lecz poszedł on do remontu i teraz chodzi jak nowy. Motorek co by nie mowic jest sprawny lecz co by nie mowic kasta nie jest juz w najlepszej koncycji. plastiki sa w kiepskim stanie a wygląd ogólny również nie jest powalający.

Wymyśliłem sobie, że może by kupić zarżnietego chińczyka albo chociaz sama kaste od niego i przełożyć silniki. Co wy na to? Szkoda mi troche tamtego bo jest na prawde w niezłej formie ale z drugiej strony nie moge patrzeć na tamte odpadające plastiki.
Jak myslicie czy takie cos ma sens? Ile moze kosztować taki zajechany chinczyk?
qwee
Świeżak

Postprzez wojtasmazi1 » 2/8/2010, 17:06

Ja mysle ze to bezsensowne kombinowanie i utrudnianie zycia. Jesli zalezy CI na wygladzi to moze zaprojektuj sobie jakie fajne malowanie plastikow i felg, moze jakies diodowe kierunki i światło z tyłu. ale przekladanie silnika to wieli bezsens, Mial bys problem z jego przelozeniem i mial bys podzespoly od tandetnego chinola
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
wojtasmazi1
Stały bywalec

Postprzez qwee » 2/8/2010, 17:53

wiesz, ja tym jezdził nie bede. A jak silnik od chinczyka nie bedzie to myśle, że troche pojezdzi. Ta moja sr to troche złom jakby nie patrzeć w kwestii karoserii a niektóre made in china nawet niezle sie prezentują. Wszystko bym zostawił tylko silnik przełożył i może koła jak sie w widelec i wahacz zmiesci bo tamte mają smiesznie małe.
I tu nie chodzi o malowanie tylko o to, ze te plastiki są powyłamywane, śruby już nie trzymią i częśc jest na klej i wszytko odłazi.
qwee
Świeżak

Postprzez wojtasmazi1 » 2/8/2010, 18:44

Zastanowil bym sie czy nie lepiej bylo by kupic bude od innej aprilkisr i nie tracic czasu na zabawy z silnikiem
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
wojtasmazi1
Stały bywalec

Postprzez Angus » 2/8/2010, 20:40

Dorżnięty chinol to zły pomysł, wiem bo sam posiadam chinola z wierzchu ładnie wygląda a jak się przyjrzysz to każdy plastik albo na siebie nachodzi albo szczelina jest na dodatek byle wywrotka i zatrzaski się łamią i plastyki odłażą lub się też połamią tak jest w każdym nawet jak nowy jest to coś nie gra, a jak chcesz coś do kupić to liczą jak za markowe lepiej posklejaj co się da w swoim resztę gdzieś dokup. i Nie sugeruj się ładnym wyglądem chinoli!!
Angus
Świeżak

Postprzez zarkanis96 » 2/8/2010, 20:43

mozesz tez oddac plastiki do pospawania a nastepnie polakierowania, plastiki po takim zabiegu wygladaja bardzo ladnie :)
zarkanis96
Świeżak

Postprzez qwee » 2/8/2010, 21:46

macie racje. z tym chinczykiem to dam sobie spokoj bo i tak pewnie silnika tam nie wpasuje. pomęcze sie z moim brzydalem i najwyżej posklejam co sie da.
qwee
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości

na górê