Problem z obrotami i prędkością.
• Strona 1 z 1
Problem z obrotami i prędkością.
Witam. Mam problem ze swoim skuterem. Jest to dość duży skuter z serii ,,maxim". Odblokowałem go lecz prędkość nie przekracza 55 km/h. Zawiozłem go do innego serwisu i oni stwierdzili na pierwszy rzut oka że moduł jest nadal zablokowany i że oni zamówią go. Za 3 dni zawiozłem go, jeszcze w ten sam dzień jade spradzić jak sobie radzą. Przyjechałem i dowiedziałem się że moduł jest odblokowany, bo przy zdjętym pasku kręci pełne obroty a pasek nie dochodzi do krańca wariatora. I właśnie tu jest ten problem, bez paska kręci maksymalne obroty, a po założeniu już nie. Próbowali zmieniać paski i sprzęgło i nic. Oni nie wiedzą co jest tego przyczyną. Może wy coś wymyślicie.
Z góry dzięki.
Z góry dzięki.
- Maciek_z94
- Świeżak
Witam sprawdź czy na przeciwtależu nie ma jakiejś tuleji bądź podkładki jak będzie to wywal ją i pisz dalej co jest

- pawelDR800
- Świeżak
W moim skuterze trzeba było wymienić tulejkę po której ślizga się wariator ponieważ ta tulejka blokuje wariator aby nie wypchał paska, zdjęcie tulejki: http://www.super9.dbv.pl/readarticle.php?article_id=1
- adrianb
- Świeżak
Nie mam zadnej blokady. Jedyna jaka mialem byla to blokada na module. Jak zdejmiesz pasek obroty ida do konca, po zalozeniu juz nie. Dlatego tu sie pojawia ten problem, bo jest bez blokad a jedzie 55 km/h (sorry za brak polskich znakow ale pisze na komorce)
- Maciek_z94
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości