Skrzynia biegów HONDA MTX 80
• Strona 1 z 1
Skrzynia biegów HONDA MTX 80
Witam,
Mam okazję kupić HONDĘ MTX 80, 91rok za 800zł. W motorku zepsuta jest skrzynia biegów, mianowicie na dwójce coś przeskuje i zgrzyta, sprzedawca mówi, że tryb od skrzyni jest wyrobiony. mam do was pytanie, czy wymiana skrzyni jest trudna, aby zrobić to samemu?? Gdy dzwoniłem do mechanika za naprawę wołał ponad połowę motoru więc zastanawiam się czy dałbym rade wymienić ją sam. czy jest to trudne??
Z góry dzięki za pomoc
Mam okazję kupić HONDĘ MTX 80, 91rok za 800zł. W motorku zepsuta jest skrzynia biegów, mianowicie na dwójce coś przeskuje i zgrzyta, sprzedawca mówi, że tryb od skrzyni jest wyrobiony. mam do was pytanie, czy wymiana skrzyni jest trudna, aby zrobić to samemu?? Gdy dzwoniłem do mechanika za naprawę wołał ponad połowę motoru więc zastanawiam się czy dałbym rade wymienić ją sam. czy jest to trudne??
Z góry dzięki za pomoc
- twixer
- Świeżak
Chyba zdecyduje się na samodzielną naprawę. mam jeszcze jedno pytanko, mianowicie: pytałem sprzedającego o prędkość maksymalną motorka, ten odpowiedział, że nie ma linki do prędkościomierza, ale tak na oko to koło 60km/h... trochę mnie to zadziwiło, bo z tego co czytałem to MTX osiąga nawet do 100km/h, więc go zapytałem czy ma blokady i jak jest z mocą... sprzedający odpowiedział, że chyba blokad nie ma, a moc jest (niby 14KM) I teraz mam pytanie, czy to może być wina zębatek, że aż o tyle jest mniejszy V-max?? bo niby moc ma.
- twixer
- Świeżak
przeciez musialby wsadzic zebatke na pol kola znajomy ma mtx i na przelozeniu na przyspieszenie maksymalne jak tylko sie dalo ciagnie miedzy 70 a 80 na godzine. a strzala na dziendobry ma swietnego raczej zbliza sie dzien wymiany podzespolow
Z BenzynÄ… We Krwi
-
D748SPS - Świeżak
zobacz jakie są zębatki jeśli z tyłu bardzo duża z przodu mała to normalne
jeśli na odwrót to daj sobie spokój .
Jeszcze zapytaj czy na ostatnim biegu osiąga max obroty jeśli tak to jest sens zmieniać zębatki na prędkość bo będzie jechać szybciej jeśli nie i jest taki wolny to szybszy nie będzie bez remontu to daj se spokój z nim
jeśli na odwrót to daj sobie spokój .
Jeszcze zapytaj czy na ostatnim biegu osiąga max obroty jeśli tak to jest sens zmieniać zębatki na prędkość bo będzie jechać szybciej jeśli nie i jest taki wolny to szybszy nie będzie bez remontu to daj se spokój z nim
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Witam ponownie, kupiłem ten motorek, na pierwszy rzut oka wszystko jest OK, ale gruntownie sprawdzę go jutro. Dałem za niego 750zł to nawet na części sie przyda, bo nawet układ wydechowy, który tam siedzi warty jest kolo 300zł
Mam jeszcze pytanko, ile powinno wynosić ciśnienie kompresji w zdrowym silniku takiego motorka??
Mam jeszcze pytanko, ile powinno wynosić ciśnienie kompresji w zdrowym silniku takiego motorka??
- twixer
- Świeżak
ponad 10 barów (ale jeszcze jak jest 8 to da sie smigać)
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Niektóre zaraz po remoncie nie mają nawet 12 barów : )
Ale jak już będzie to 12 to ekstra, będzie 10 to też lajtowo, będzie 8 to w porządku, ale pomału szykujemy kasę na tłoczka, będzie 6 to ..robimy remoncik
Ale jak już będzie to 12 to ekstra, będzie 10 to też lajtowo, będzie 8 to w porządku, ale pomału szykujemy kasę na tłoczka, będzie 6 to ..robimy remoncik
easy rider..
-
mefju - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości