Raptor vs Mito vs NSR vs RS /// 125
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Raptor vs Mito vs NSR vs RS /// 125
Mała ankieta - które moto o pojemności 125 wybrali byście, które według was jest najbardzej niezawodne a może przemawiają do was bardziej osiągi i wygląd ?
Czekam na odpowiedzi co i dlaczego byście wybrali i co polecacie od siebie.
Czekam na odpowiedzi co i dlaczego byście wybrali i co polecacie od siebie.
- kaouthia
- Świeżak
Cagive Mito
po pierwsze osiÄ…gi - najszybsza
po drugie stylistyka - jak Ducaty 748 SuperSport (jak mój nick)
po trzecie praca - mialem okazje się takim bujać i silnik jest po prostu zaje...
wszystkimi kończynami podpisuję się pod Cagiva
po pierwsze osiÄ…gi - najszybsza
po drugie stylistyka - jak Ducaty 748 SuperSport (jak mój nick)
po trzecie praca - mialem okazje się takim bujać i silnik jest po prostu zaje...
wszystkimi kończynami podpisuję się pod Cagiva
Z BenzynÄ… We Krwi
-
D748SPS - Świeżak
- Jeśli chodzi o wygląd, osiągi to też polecam mitówe.
- Jeśli podobają Ci się nakedy, lubisz pośmigać po mieście to RAPTOR
- Jeśli cenisz niezawodność, duży dostęp części, ale mniejszą moc i ogólnie mniejszość gabarytową w stosunku do reszty to NSR
- RS to podobnie jak przy MITO, tylko wygląd inny, na prawdę nieznacznie słabsza ale chyba większa od mito i raczej ma wygodniejszą pozycję. (wersja w nowej budzi osobiście bardziej mi się podoba nawet od MITO)
EDIT: ..eh nie przeczytałem dokładnie Twojego posta i napisałem co bym Tobie polecał : D ..co do mnie to CAGIVA MITO albo RS ale tylko w nowej nudzie. Raptorka jakoś mi się nie widzi, a NSRka to za popularna, za dużo tego i taka jakaś bez duszy. To tylko moja opinia : )
- Jeśli podobają Ci się nakedy, lubisz pośmigać po mieście to RAPTOR
- Jeśli cenisz niezawodność, duży dostęp części, ale mniejszą moc i ogólnie mniejszość gabarytową w stosunku do reszty to NSR
- RS to podobnie jak przy MITO, tylko wygląd inny, na prawdę nieznacznie słabsza ale chyba większa od mito i raczej ma wygodniejszą pozycję. (wersja w nowej budzi osobiście bardziej mi się podoba nawet od MITO)
EDIT: ..eh nie przeczytałem dokładnie Twojego posta i napisałem co bym Tobie polecał : D ..co do mnie to CAGIVA MITO albo RS ale tylko w nowej nudzie. Raptorka jakoś mi się nie widzi, a NSRka to za popularna, za dużo tego i taka jakaś bez duszy. To tylko moja opinia : )
easy rider..
-
mefju - Świeżak
cagiva najładniejsza lesz stawiał bym na nsr bo najmniej zjechana, cagivy i rs to we większości pozajeżdżane egzemplarze chyba że masz dużo kasy to kupisz coś wmiarowego. takie jest moje zdanie
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
Varadero kurr****wwaaa!!
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
NSR bo jestem zwolennikiem hond i jest to jak najbardziej kompromisowe rozwiazanie miedzy mocą a wymianą tłokow czy awaryjnoscia
ale jak chcesz prawdziwie spotrowe 2t na któym nie koniecznie musi byc wygodnie to bierz mito
ale jak chcesz prawdziwie spotrowe 2t na któym nie koniecznie musi byc wygodnie to bierz mito
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
a czy raptor nie ma przypatkiem takiego silnika jak mito ???, bo jezeli tak to bym stawial na raptora, bo osiagi byly by napewno bardzo podobne i chyba wygodniejsza pozycja
Derbi Senda SM | http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8
-
zarkanis96 - Świeżak
ale wyskoczyles z ta r125... to calkiem inna klasa wbrew pozoru ze to tez 125...
a tak na serio to najlepsza mito...
a tak na serio to najlepsza mito...
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
pod wzgledem osiagów tak i tu nie nic do gadania
a pod wzglemem dostepnosci i ilosci czesci to NSR i tu tez nie ma nic do gadanie
a pod wzglemem dostepnosci i ilosci czesci to NSR i tu tez nie ma nic do gadanie
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Mi mito wgl się nie podoba jest straszna . Polecam Honde Nsr ale 2t lubią się sypać. RS też mi się bardzo podoba i wybrał bym albo Nsr albo Rs.
Uśmiechnij się!
- Damianos500
- Świeżak
Przecież wszystkie to są 2T. A to, że 2T się sypią to mit, wiadomo, że żywotność i ekonomia nie równa się z 4T..ale coś za coś. Rozumiem, że wygląd to pojęcie względne ale jak MITO może się nie podobać ; o ..to nie wiem..
easy rider..
-
mefju - Świeżak
Osobiście najbardziej podoba mi się mito ze względu na wygląd jak i osiągi tyle że.. no właśnie wiele posiadaczy tego motorku narzeka na to że się sypie a części drogie i mało dlatego będę chyba rozważał nad nsr a raptorem.
- kaouthia
- Świeżak
z tego co mi wiadomo w raptorze jest ten sam silnik co w mito...
jest jeszcze derbi gpr...
jest jeszcze derbi gpr...
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
To że w MITO silnik z czasem się szybciej posypie to normalne bo z poj.125ccm w Mito jest z 38KM, czyli ok. o 10KM więcej niż np. w NSR, a przy takich pojemnościach to na prawdę duża różnica, silnik w MITO jest bardziej wyżyłowany i wg. mnie to nie żadna wada, że szybciej się kończy.
easy rider..
-
mefju - Świeżak
nie piszcie ze rs, nsr sa najszypsze bo najszybsza jest mito. wedlug mnie po mito jest raptor bo to chyba nawet ten sam silnik .
Derbi Senda SM | http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8
-
zarkanis96 - Świeżak
Hmmm ... po chwili zastanowienia zaznaczyłem Hondę NSR 125, tylko nasówa mi się jedno pytanie. Dlaczego nie dodałeś takich motocykli jak:
- Yamaha YZF-125R ?
- Honda Varadero 125 XL ?
- Yamaha TDR 125 ?
- Yamaha TZR ?
Gdybyś dodał jeszcze tę motocykle to bez zastanowienia wybrał bym Hondę Varadero , ponieważ jest to motocykl praktycznie bez awaryjny , o małym spalaniu oraz o komfortowej pozycji za kierownicą. Acha prawie bym zapomniał , jest jeszcze jeden motocykl , tylko jego nie można chyba porównać do wymienionych wcześniej jednośladów, a mianowicie Yamaha YBR 125.
pozdrawiam.
- Yamaha YZF-125R ?
- Yamaha TDR 125 ?
- Yamaha TZR ?
Gdybyś dodał jeszcze tę motocykle to bez zastanowienia wybrał bym Hondę Varadero , ponieważ jest to motocykl praktycznie bez awaryjny , o małym spalaniu oraz o komfortowej pozycji za kierownicą. Acha prawie bym zapomniał , jest jeszcze jeden motocykl , tylko jego nie można chyba porównać do wymienionych wcześniej jednośladów, a mianowicie Yamaha YBR 125.
pozdrawiam.
-
Qba. - Świeżak
Qba. napisał(a):Hmmm ... po chwili zastanowienia zaznaczyłem Hondę NSR 125, tylko nasówa mi się jedno pytanie. Dlaczego nie dodałeś takich motocykli jak:
- Yamaha YZF-125R ?
- Yamaha TDR 125 ?
- Yamaha TZR ?
Widzisz Kuba, odpowiedziałem juz w innym temacie na Twoje pytanie...
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
-
gruby19 - Stały bywalec
Qba - ponieważ nie interesują mnie moto szosowo-turystyczne czy też 4T . Chcę coś typowo sportowego tzr odpada z racji na jej mało atrakcyjny wygląd.
Będę typował pomiędzy młodą / ze średnim przebiegiem po remoncie mito a nsr powyżej 2000r.
Dzięki.
Będę typował pomiędzy młodą / ze średnim przebiegiem po remoncie mito a nsr powyżej 2000r.
Dzięki.
- kaouthia
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości