Błąd przy docieraniu?
• Strona 1 z 1
Błąd przy docieraniu?
Witam . Jestem posiadaczem motorowera CRS 50. Zrobiłem mu szlif cylindra na 43mm, i motor jest na dotarciu. I pytanie pierwsze. Na początku nie wiedziałem pewnych rzeczy o docieraniu i przy przebiegu około 4 km jechałem jakiś 3 km na prostej i czasami z górki przy stałych obrotach (5500)i jakiś kilometr pod niezbyt stromą górkę przy podobnych obrotach. Dziś jak jechałem z górki (już wiedziałem o zmiennych obrotach) postanowiłem dać mu troszkę więcej i dałem jakieś 6-7 tyś. i przy sześciu tysiącach zaczynają się wydawać jakieś głuche dzwięki ( nie wiem jak było wcześniej bo jezdził nim mój brat ) Czy przez taki czas mógł się wytworzyć próg cylindra?I pytanie drugie . Z jaką siłą przykręcić głowicę ? Do oporu czy mniej ( nie posiadam klucza dynamometrycznego ) . Starałem się dość szczegółowo opisać problem.Pozdrawiam
- Grabar
- Świeżak
w takim czasie nie sadze, zeby juz sie utworzyl prog, a te dzwieki to jakie? stukanie czy cos w tym stylu? moze to byc skrzynia.Głowice dokrec mocno tylko nie zabardzo, poniewaz mozesz zerwac gwint.
PS. zobacz na luzie dac wiecej gazu i zobacz czy slychac i w czasie jazdy daj troche wiecej obr i zobaczysz czy slychac.
PS. zobacz na luzie dac wiecej gazu i zobacz czy slychac i w czasie jazdy daj troche wiecej obr i zobaczysz czy slychac.
- Pumaon244
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości