Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
WFK uwierz że nie znajdziesz takiego cylindra. Różnica w średnicy tłoka 50 a 125 to ponad 1cm a to jest bardzo dużo. Nikt czegoś takiego nie robi bo to jest bez sensu. I ze zmienionym cylindrem na 50 to by nie miało siły jechać.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Kup se kurva hajkę i wsadź 50 ccm. Załóżmy, że wsadzisz cylek 50, jestem ciekawy jaka będzie szpara między karterami, a cylem, jak dopasujesz cyl do wału itp. Jak gówno to wygląda Twój mózg, jak Ci się nie podobają moto to zapierd**aj z buta.
Btw. Pewnie miałeś na myśli tzr 50 i rs 50, ale są też większe pojemności.
Btw. Pewnie miałeś na myśli tzr 50 i rs 50, ale są też większe pojemności.
- talta
- Mieszkaniec forum
Czyli odpowiedź już masz:D Skąd Ci przysedł do głowy taki pomysł żeby cylek 50 wstawiać. Toż to bez sensu. Przy wadze tego motocykla i niezgodnościami po wymianie to jak osiągniesz prędkość motorynki to będzie cud...
Dzisiaj widziałem aprilkę rs 50 i słyszałem jaki ma dźwięk. jeżeli nie będzie Ci służyć do preclowej jazdy to spokojnie można się o nia pokusić. Kolo dał jej w manetę i dźwięk był zadziwiająca zadziwiający. Zero pierdu tylko jednolity bzyk. Ale tak czy tak to twój Planet też by pierdział bez względu na to jaki by miał cylek. Tyle ode mnie. Życzę Wszystkim Wesołych Świąt Bożego Narodzenia

Dzisiaj widziałem aprilkę rs 50 i słyszałem jaki ma dźwięk. jeżeli nie będzie Ci służyć do preclowej jazdy to spokojnie można się o nia pokusić. Kolo dał jej w manetę i dźwięk był zadziwiająca zadziwiający. Zero pierdu tylko jednolity bzyk. Ale tak czy tak to twój Planet też by pierdział bez względu na to jaki by miał cylek. Tyle ode mnie. Życzę Wszystkim Wesołych Świąt Bożego Narodzenia

-
Arturo925 - Stały bywalec
Dobra będzie. Czy wygrywa z innymi moto tej klasy to raczej wprawa wątpliwa ale na pewno nie jest złe.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Pierwszy, miejski, dla bysia :P
- Kod: Zaznacz cały
- 50cc
- skuter
- v-max ~70 kmh
- wzrost 190 cm, 92 kg
- środki dwie wersje: 3000 oraz 5000 - 3k pewne, moze bede mial 5k.
Do jazdy po miescie (dziennie 30 km).
Wazna niezawodnosc i cena eksploatacji. Osiagi niet,ale niech od roweru bedzie szybszy

To ma byc pierwsza maszyna, zmieniam prace i nie chce mpk posuwac 1.5h ani w korkach przepalac litrow w puszce.
Spasiba, thank you, dzieki

- deino
- Świeżak
Hm. za 5K ja bym wziął Gilere Runner od 2005r. na takiego sporego chłopa.
Lub Kymco Bet&Win - podobno oba największe w swojej klasie. Gilera bezawaryjna, wygodna, duża. O kymco za dużo nie wiem, tyle co z opowiadań, że duży i solidny. Oba 2T, ale przy takiej masie ujeżdżającego to jest lepszy wybór niż 4T, szczególnie, że v-max ma być ok 70km/h. Generalnie polecam Runnera!

-
wikples - Bywalec
- 50cc
- skuter
- v-max ~70 kmh
- wzrost 175 cm,80 kg
- środki do 4k
Generalnie chodzi mi o coś wygodnego, dobrego w ekploatacji i nie psującego się z przeznaczeniem na dojazd do pracy ok 30-40 km/dzień. Nadmienię, że nigdy wcześniej nie miałem nic wspólnego ze skuterami czy innymi jednośladami.
Do tej pory jedynym hasłem jakie kojarzyło mi się ze skuterami to Vespa.
Więc może coś w ten deseń...?
ProszÄ™ o jakies sugestie,pozdrawiam
Seq
- skuter
- v-max ~70 kmh
- wzrost 175 cm,80 kg
- środki do 4k
Generalnie chodzi mi o coś wygodnego, dobrego w ekploatacji i nie psującego się z przeznaczeniem na dojazd do pracy ok 30-40 km/dzień. Nadmienię, że nigdy wcześniej nie miałem nic wspólnego ze skuterami czy innymi jednośladami.

ProszÄ™ o jakies sugestie,pozdrawiam
Seq
- Seq
- Świeżak
Dzięki za odpowiedź. A co sądisz o ofercie poniżej?
http://allegro.pl/item958873383_legenda ... v5p2t.html
http://allegro.pl/item958873383_legenda ... v5p2t.html
- Seq
- Świeżak
A może coś chińskiego?? Może i nie będzie to jakiś DOHC silnik na wtrysku PGM-FI, ale zawsze jeździ te 70 max, tani w eksploatacji i nowy. Podobno Zumico to coś dobrego, i 2T. Koledzy mają i chwalą. Jak byś się uparł na markowego to polecam Hondy, ale to tylko używany do 3 czy 5K.
- Bulbex
- Świeżak
Nie bierz chińczyków bo to badziewie ja mam zico simpli i co jakiś czas coś siada i dużo pali. Zumico (czyt. złomico) to też beznadzieja mój kolega ma i po 1 dniu wszystkie światła przestały działać ( nic się nie przepaliło tylko prąd nigdzie nie dochodził ) jak naprawili to po krótkim czasie kierunki działały tylko jak się jakiś kabelek ruszyło. Ogólnie polecam ci używane ale firmowe skutery.
Otoczeni hipokryzją idziemy swą ścieżką ...
-
iro - Bywalec
Hehe skuter mogę wam mój polecić (lata 90e ale co tam, a i wygląda jak rower)Honde Wallaroo ;d pali 2.5litra (max) z 70-80 na stocku pojedzie i git. Ale nie o to mi chodziło. Zapisuje się na A1 i już kilka razy miałem pytanie bo nie wiedziałem czy brać 2t czy 4t. Chciałem MZ SM ale wpadłem na lepszy pomysł ^^ kupić NSR'kę i zdławić ją na gaźniku lub inaczej... tak by nie paliła w zwykłej jeździe więcej niż ~4.5 litra. Da się to zrobić (tzw wiem, że się da ale co o tym myslicie?)
Ostatnio edytowano 20/3/2010, 11:49 przez Sargil, łącznie edytowano 1 raz
- Sargil
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości