SKUTER 125 nie pali...
• Strona 1 z 1
SKUTER 125 nie pali...
Witam wszystkich. jestem tu 1 raz i mam do was prośbe o pomoc . rozebralem ostatnio swojego skutera 125 chinczyk. musialem mu zmienic uszczelki poniewaz zalalem przypakdiem za duzo oleju i wydmuchalo uszczelki. Zlozylem wsyztsko tak ja ma byc... Iskra jest niebieska bardzo dobra rozrząd ustawilkem mysle ze wporządku kompresje ma ... nie wiem poprostu co mu jest nie odpali za nic. znam sie na mechanice ale ten motor polozyl mnie na lopatki jak wiecie co mu moze byc to napiszcie bardzo prosze o pomoc. dodam ze motor jakos dziwnie kręci tak jak by tej kompresji nie mial a ma.. kręci tak jak by na sucho. nie ma zadnego spręzania....bardzo prosze o pomoc
Sory za błędy.
Sory za błędy.
- patrokles15
- Świeżak
Moze paliwo nie dochodzi do silnika. Moze byc rozregulowany gaznik i go zalewa..
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
paliwo dochodzi gaznik zrobilem...ale juz wyczailem problem.. znim jest tak ze raz ma kompresje a raz znika.. tak bez niczego wogule go nie ruszam podchodze teraz kompresje ma odpalam slychac jaka kompresja poządna a nagle brak kompresji kręci na sucho ..czasami zlapie a czasami nie co mu moze byc??
- patrokles15
- Świeżak
no wlasnie zawory nie... nie umiem tego robic. moze mi pomozesz jak to sie robi bo zaworwo nie umiem regulowac... nie chce mi sie tego zanosic do mechanika bo kupilem go za 200 zl a pewnie zaplace drugie tyle u mechanika. to jak sie reguluje te zawory
- patrokles15
- Świeżak
WItam ponownie. już zrobilem ale nie do końca otóż rozrząd ustawiłem zawory wyregulowane. pali na dotyk.. tylko przy dodawaniu gazu go muli. filter zalozony , nie wiem co mu moze byc a iglicy sie nie da regulowac zeby bylo mniej albo więcej paliwka... pomozcie.
- patrokles15
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości