Problem z akumulatorem
• Strona 1 z 1
Problem z akumulatorem
Witam
Aku strasznie krotko trzymal, 2 dni i juz nie potrafił na nim odpalić, oddałem go na gwarancji i dziś dali mi go spowrotem, facet mowi ze wszystko z nim wporządku nic nie wykryli zeby bylo nie tak. Ale jak u mnie podłączyłem to ledwo kręci, nie odpala. Czy przyczyną może byc trochę zatarty silnik? Troche zatarty bo jezdzic jezdzi... tak mi się wydaje ze jak jest tam cylinder moze nierowny to rozrusznik ma biede ukrecic i dlatego ten aku tak sie rozladowywuje szybko? Proszę o wasze opinie.
Aku strasznie krotko trzymal, 2 dni i juz nie potrafił na nim odpalić, oddałem go na gwarancji i dziś dali mi go spowrotem, facet mowi ze wszystko z nim wporządku nic nie wykryli zeby bylo nie tak. Ale jak u mnie podłączyłem to ledwo kręci, nie odpala. Czy przyczyną może byc trochę zatarty silnik? Troche zatarty bo jezdzic jezdzi... tak mi się wydaje ze jak jest tam cylinder moze nierowny to rozrusznik ma biede ukrecic i dlatego ten aku tak sie rozladowywuje szybko? Proszę o wasze opinie.
-
Cross88 - Świeżak
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Rozrusznik masz na magnecie, co ma do tego cylek ? Wal sie zaczyna krecic, tlok chodzic i juz, jak cyl byl dobrze odlany i tlok i prosta korba to nie ma to znaczenia. Nie wiem jak cylinder moze byc nie rowny? Moze masz prog ale to nie ma wplywu na rozrusznik. Moze rozrusznik do kitu.
Co do aku to naladuje je porzadnie ale przed tym sprawdz czy masz wode w aku
Ja tez nie mam ladowania, a aku nie ladowalem od 6 miechow czyli od kiedy mam sima, tylko, ze u mnie tylko stop i kierunki, klakson sa z aku, a ze rzadko tych 3 uzywam to wiadomo
Co do aku to naladuje je porzadnie ale przed tym sprawdz czy masz wode w aku

Ja tez nie mam ladowania, a aku nie ladowalem od 6 miechow czyli od kiedy mam sima, tylko, ze u mnie tylko stop i kierunki, klakson sa z aku, a ze rzadko tych 3 uzywam to wiadomo

- talta
- Mieszkaniec forum
Zmierz prad i napiecie ladowania podczas pracy, obserwuj czy jest spadek mocy w obwodzie podczas zalaczania rozrusznika. Ew podlacz akumulator pod porzadna ladowarke mikroprocesorowa i ustaw lagodny cykl 24 godzinny, sprawdz poziom kwasu w aku (czy cele sa mokre cale) ewentualnie uzupelniaj woda z kwasem ktory powinienes dostac wraz z aku w kartonie (butelka z kwasem + woda destylowana).
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Niech ci wymienia aku ja tez mam ten sam problem musze go ladowac codzienie pogoda jest beznadziejna wilgoc i wogule naladuj aku trzymaj go w domu nanoc i bendze ok ja mam juz rozwalony od tej wilgoci i mam wiekszy problem
- siwen_segal90
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości