Powietrze schodzi z opon w skuterze
			 • Strona 1 z 1

Powietrze schodzi z opon w skuterze
witam
Mam dziwny problem z uchodzenie powietrza w kołach skuterka.
Np raz zdarzyło się że przejechałem kilka km i całkowicie mi zeszło z tyłu ...napompowałem i było ok nie schodziło -dokładnie to samo się powtórzyło później ale w drugim kole .
Przednia opona jest nowa ,tylna stara .
Podobno schodzi nie tylko od tego że opona jest nieszczelna ale też się nagrzewa podczas jazdy i powietrze schodzi .
Wczoraj napompowałem mocno z tyłu przejechałem 10km po kilku godzinach znowu 10 km i powietrze nie zeszło ani trochę .
Wydawało by się że jak jest nieszczelność to prędzej zejdzie w czasie jazdy niż wtedy jak stoi nawet o wiele dłużej -a jest na odwrót , muszę pompować co 2 dni nie ważne czy stoi czy jeździ .
Dodam że nikt mi nie spuszcza powietrza 
Myślę żeby kupić preparat w sprayu który się używa w sytuacjach awaryjnych tzw koło zapasowe .
				Mam dziwny problem z uchodzenie powietrza w kołach skuterka.
Np raz zdarzyło się że przejechałem kilka km i całkowicie mi zeszło z tyłu ...napompowałem i było ok nie schodziło -dokładnie to samo się powtórzyło później ale w drugim kole .
Przednia opona jest nowa ,tylna stara .
Podobno schodzi nie tylko od tego że opona jest nieszczelna ale też się nagrzewa podczas jazdy i powietrze schodzi .
Wczoraj napompowałem mocno z tyłu przejechałem 10km po kilku godzinach znowu 10 km i powietrze nie zeszło ani trochę .
Wydawało by się że jak jest nieszczelność to prędzej zejdzie w czasie jazdy niż wtedy jak stoi nawet o wiele dłużej -a jest na odwrót , muszę pompować co 2 dni nie ważne czy stoi czy jeździ .
Dodam że nikt mi nie spuszcza powietrza

Myślę żeby kupić preparat w sprayu który się używa w sytuacjach awaryjnych tzw koło zapasowe .
Motorhispania (xp6)
			- krzysieg
- Bywalec
A może spróbuj dokręcić wentyle? Tego spraya tam nie ładuj.
				,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
			- 

Landryss25
- VIP Åšcigacz.pl
KAPELA911 napisał(a):zalecam wizyte w wulkanizacji oni to sprawdzą przesmarują i będzie z głowy.
nie wiem czy wizyta w wulkaniacji pomoze... ja bylem tam 4 razy gdy mi schodzilo powietrze. za kazdym razem zalepiali mi inna dziure... na koncu stwierdzili ze powietrze wychodzi przy feldze i albo opona jest do wymiany, albo felga...
- adamos19
- Świeżak
adamos19 napisał(a):KAPELA911 napisał(a):zalecam wizyte w wulkanizacji oni to sprawdzą przesmarują i będzie z głowy.
nie wiem czy wizyta w wulkaniacji pomoze... ja bylem tam 4 razy gdy mi schodzilo powietrze. za kazdym razem zalepiali mi inna dziure... na koncu stwierdzili ze powietrze wychodzi przy feldze i albo opona jest do wymiany, albo felga...
To zmień wulkanizacje
 Jak nie potrafią naprawić głupiego koła od bzyka to są do bani
  Jak nie potrafią naprawić głupiego koła od bzyka to są do bani  
Jak fenix z popiołów 

- 

miki1406
- VIP Åšcigacz.pl
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości