Nauczyciel Techniki
• Strona 1 z 1
Nauczyciel Techniki
Witam.
Urodziłem się w grudniu. Mam takie pytanie. Czy można zdawać na kartę motorowerową u nauczyciela od techniki? Czy muszę ukończyć 13 lat i iść do WORDU?
Urodziłem się w grudniu. Mam takie pytanie. Czy można zdawać na kartę motorowerową u nauczyciela od techniki? Czy muszę ukończyć 13 lat i iść do WORDU?
- Sickey
- Świeżak
Możesz zdawać albo w szkole albo w specjalnych ośrodkach(W tym WORD). Niema szans zdawania u nauczyciela od techniki. Niewiem co ma do tego miesiąc urodzenia. A co do zdawania Karty motorowerowej przed wymaganym wiekiem nic mi niewiadomo.
p.s. Było dużo pytań o karcie motorowerowej ale takiego to jeszcze nie widzialem xD
Pozdrawiam
p.s. Było dużo pytań o karcie motorowerowej ale takiego to jeszcze nie widzialem xD
Pozdrawiam
motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
-
driver92 - Świeżak
Z tego co wyczytałem to przepisy mówią iż musisz mieć UKOŃCZONE 13 lat.
Miesiąc w tym wypadku byłby ważny gdyby nie to iż w szkole czyli w gimnazjum w klasie 1 lub 2 zdajesz tak czy tak. w tedy to nie ma znaczenia bo wiadomo że masz już to 13 lat ukończone.
Jeśli jednak chcesz zdać to wcześniej czyli kiedy przepisy na to pozwolą to musisz mieć UKOŃCZONE 13 lat.
A tak w ogóle to dla czego 13? Przecież w wieku 13 lat to jeszcze dzieci są i nie myślą czasem tak jak starsi w wieku 16
Powinniśmy rozwinąć ten temat. Zapraszam do ogólnego na ten temacik.
Miesiąc w tym wypadku byłby ważny gdyby nie to iż w szkole czyli w gimnazjum w klasie 1 lub 2 zdajesz tak czy tak. w tedy to nie ma znaczenia bo wiadomo że masz już to 13 lat ukończone.
Jeśli jednak chcesz zdać to wcześniej czyli kiedy przepisy na to pozwolą to musisz mieć UKOŃCZONE 13 lat.
A tak w ogóle to dla czego 13? Przecież w wieku 13 lat to jeszcze dzieci są i nie myślą czasem tak jak starsi w wieku 16
Powinniśmy rozwinąć ten temat. Zapraszam do ogólnego na ten temacik.
- 0G0R3K-15
- Świeżak
No wiesz niby tak. Ja też bym wolał jakby wiek na KM dopuszczalny był od 15. Ale od 16 jest A1 więc sie mija z celem. Pozatym przepisy mówią o motorowerach które osiągaja maxymalną prędkość 45km/h a nie jak te aerox y itp.po jakims tuningu które osiągają prędkość do 100km/h. Chciałbym jeszcze nadmienić że z mojego punktu widzenia 80%dzieci zdających na KM nie zna przepisów ruchu drogowego tzn. że nawet na skrzyżowaniu jak sie spotkacie(Ty i małolacik) i jeżeli masz pierszeństwo to i tak sie zatrzymaj bo nigdy nic niewiadomo. A jak widzisz na ulicy to odrazu szczególną ostrożność trzeba zwrócić. Ale nie wszyscy tacy są mam nadzieję że będzie coraz lepiej i coraz więcej przyszłych motocyklistów będzie znać i dobrze uzywać w praktyce przepisy. Nawet Ci najmłodsi
Pozdrawiam

Pozdrawiam
motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
-
driver92 - Świeżak
Mi sie wydaje ze on byl poprostu wyznaczony przez dyrektora danej szkoly jako osoba odpowiedzialana za przeproadzenie tego typu zajec. Karte i tak wystawia sekretariat, badz dyrektor szkoly
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
- krzyman1121
- Świeżak
Dokladnie tak i ja mialem tak samo chodz bylo to dobre kilka lat temu
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 57 gości