Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi
Napisz co cie interesuje, jaki tym jaka cena , wzrost swoj, i zadaj pytanie tutaj.... viewtopic.php?t=26582&start=1980
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
- krzysiek17
- Świeżak
Wie może ktoś jak wyciągnąć uszczelniacze z lagów w APRILII RS125 '97??? Nie chciałbym niczego poniszczyć, zarysować, itp. Rozebrałem już wszystko tylko nie wiem jak tą uszczelkę wyciągnąć.
APRILIA RS 125 '97
- gemini_20
- Świeżak
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Z czego wykonać układ wydechowy dokładnie chodzi mi o układ wydechowy od cylindra do tłumika ? Z jakiej rury ? Czy opłaca się to robić ? (tuningowa kosztuje około 1000zł) Jeżeli robić to jaka średnica rury ? Czy opłaca się ciąć tłumik i wyciągać z niego ``bebechy`` co mi to da ? Głównie zależy mi na dźwięku
Pozdro

YZF R-125
Siadając za kierownicą pamiętaj żeby emocje nie miały nad Tobą władzy !
``Pal gumÄ™, a nie duszÄ™``
Komarek-->Simson-->CBR 125-->YZF R-125
-
69Kid - Świeżak
chodzi ci o kolanko
wiem, ze do sima spawaja kolonko rozszerzajace ze zwyklej 1mm (rdzewki) albo 3mm nie rdzewki jak bys mial schemat to ktos by ci wyspawal, a tak to nie wiem
do simka caly tlumik liczony pod cylek ze schematu kosztuje 200zl i to juz u kolesi z duzym doswiadczeniem
wiem, ze do sima spawaja kolonko rozszerzajace ze zwyklej 1mm (rdzewki) albo 3mm nie rdzewki jak bys mial schemat to ktos by ci wyspawal, a tak to nie wiem
do simka caly tlumik liczony pod cylek ze schematu kosztuje 200zl i to juz u kolesi z duzym doswiadczeniem

- talta
- Mieszkaniec forum
No dokładnie tylko, że ja mam yamaszkę i znajomych którzy maja jakieś tam osprzęty.
Kuzyn pracuje w firmie która robi ogrodzenia mają wyginarkę do rur - wygnie mi rurę tak aby pasowała - YZF 125 jest bardzo łatwo to zrobić bo nie jest jakoś skomplikowanie pogięta.
Niestety końcówka wydechu nie jest ściągana więc będę musiał ją rozciąć i pospawać, też będę chciał wyjąć wszystko z tej końcówki czy jak kto woli tłumika - wujek jest mechanikiem samochodowym ma migom at itd, wydaje mi się że jest w stanie to zrobić.
Kuzyn mi mówił że jak on wycinał kolektor w aucie to jakas kwasówkę czy coś takiego wspawał, nie wiem z jakiego materiału to wykonać wy co polecicie ?
Kuzyn pracuje w firmie która robi ogrodzenia mają wyginarkę do rur - wygnie mi rurę tak aby pasowała - YZF 125 jest bardzo łatwo to zrobić bo nie jest jakoś skomplikowanie pogięta.
Niestety końcówka wydechu nie jest ściągana więc będę musiał ją rozciąć i pospawać, też będę chciał wyjąć wszystko z tej końcówki czy jak kto woli tłumika - wujek jest mechanikiem samochodowym ma migom at itd, wydaje mi się że jest w stanie to zrobić.
Kuzyn mi mówił że jak on wycinał kolektor w aucie to jakas kwasówkę czy coś takiego wspawał, nie wiem z jakiego materiału to wykonać wy co polecicie ?
YZF R-125
-
69Kid - Świeżak
Doradzcie jaki najlepszy Wariator, żeby był dobrej firmy i w dobrej kasie, czyli czy ten "Top Racing" to dobry pomysł ?
http://sklep.mieloch.pl/advanced_search ... 75&x=0&y=0
i filtr powietrza, najlepiej jakiś Polini czy Malossi, tylko bez neonów
Proszę o szybka odpowiedz ! Bo muszę szybko zamówić, bo wyjeżdżam
Z góry dzięki i pozdro 
http://sklep.mieloch.pl/advanced_search ... 75&x=0&y=0
i filtr powietrza, najlepiej jakiś Polini czy Malossi, tylko bez neonów

- speedfighter636
- Świeżak
Ja bym brał wariator "strage6 sport pro" albo " Polini Speed Control" a co do filtra to moze byc Polini...
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Dobra krótkie pytanie. Czy jeśli bym ten wydech znaczy końcówkę przerobił i dospawał/przykręcił do mojej rury zamiast jakiegoś starego badziewnego technigasa to czy moje osiągi w Gilerze DNA spadną czy wzrosną? Może pozostaną takie same ale brzmienie będzie lepsze mimo iż jest to 2T
- 0G0R3K-15
- Świeżak
Dobra krótkie pytanie. Czy jeśli bym ten wydech znaczy końcówkę przerobił i dospawał/przykręcił do mojej rury zamiast jakiegoś starego badziewnego technigasa to czy moje osiągi w Gilerze DNA spadną czy wzrosną? Może pozostaną takie same ale brzmienie będzie lepsze mimo iż jest to 2T
http://cgi.ebay.co.uk/Genuine-Suzuki-GSXR-1300-Hyabusa-Left-hand-exhaust-pipe_W0QQitemZ150365481120QQcmdZViewItemQQptZUK_Motorcycle_Parts?hash=item23027b28a0&_trksid=p3286.c0.m14 (otwórz link)
http://cgi.ebay.co.uk/Genuine-Suzuki-GSXR-1300-Hyabusa-Left-hand-exhaust-pipe_W0QQitemZ150365481120QQcmdZViewItemQQptZUK_Motorcycle_Parts?hash=item23027b28a0&_trksid=p3286.c0.m14 (otwórz link)
- 0G0R3K-15
- Świeżak
któtkie pytanie chce szybkiej odp xD. Mam takie pytanie który skuter jest lepszy yamaha aerox czy peugeot speedfight 2 chodzi mi o max prędkość przyspieszenie i komfort jazdy oczywiście po zdjęciu blokady i małym tuningu. odp pisac priv
- Damianus508
- Świeżak
Szczerze ci powiem że Speedfight strasznie pierdzi a mocy w nim jakoś nie czułem a jeździłem kilkoma gdy chciałem kupić coś dla siebie. Co do komfortu to trudno tutaj o takowym mówić bo speedfight jest mały więc jakoś nie za bardzo.
Poza tym to tylko moja opinia. Musisz się oby dwoma przejechać aby wiedzieć co i jak ci pasuje
Poza tym to tylko moja opinia. Musisz się oby dwoma przejechać aby wiedzieć co i jak ci pasuje
- 0G0R3K-15
- Świeżak
witam
Czy w niektórych silnikach 2T trzeba co jakiś czas czyścić świece żeby miała idealną iskrę ,zakładając że olej to pół syntetyk nie jest go mieszance za dużo ,a gaźnik nie ma ustawionej zbyt bogatej mieszanki ?
Ostatnio wlałem 120Ml oleju na 5L zamiast 100Ml ,później lejąc benzynę dolałem trochę mniej oleju , wydaje mi się że się trochę zasyfiła nagarem ..później sprawdzę .
Normalnie w tym silniku (mianarelli horizontal) śrubkę od mieszanki dokręca się do końca i odkręca ok pół obrotu ,jak jest za mocno odkręcona to silnik jest słabszy gorzej wchodzi na obroty gorsze przyśpieszenie , ostatnio jest dokładnie odwrotnie czyli bardziej odkręcona=lepiej chodzi ,czemu ?
Trochę sie rozpisałem ale odpowiedzi mogą być krótkie i zwięzłe:)
Czy w niektórych silnikach 2T trzeba co jakiś czas czyścić świece żeby miała idealną iskrę ,zakładając że olej to pół syntetyk nie jest go mieszance za dużo ,a gaźnik nie ma ustawionej zbyt bogatej mieszanki ?
Ostatnio wlałem 120Ml oleju na 5L zamiast 100Ml ,później lejąc benzynę dolałem trochę mniej oleju , wydaje mi się że się trochę zasyfiła nagarem ..później sprawdzę .
Normalnie w tym silniku (mianarelli horizontal) śrubkę od mieszanki dokręca się do końca i odkręca ok pół obrotu ,jak jest za mocno odkręcona to silnik jest słabszy gorzej wchodzi na obroty gorsze przyśpieszenie , ostatnio jest dokładnie odwrotnie czyli bardziej odkręcona=lepiej chodzi ,czemu ?
Trochę sie rozpisałem ale odpowiedzi mogą być krótkie i zwięzłe:)
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
tak ja tez mam za duzo oleju w mieszance i musze wymieniac swiece tak gdziesz co dwa miesiace bo jest zasyfiona, najlepiej kup nowa swiece bo jezeli ja wyczyscisz to da efekt ale na krótką mete
-
andrzej551 - Bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 22 gości