Hamowanie silnikiem? POMOCY !
• Strona 1 z 1
Hamowanie silnikiem? POMOCY !
Witam, otóż mam pytanie, zatarłem silnik ale zanim się zorientowałem ze go zacieram , kiedy jezdziłem przy np. wpadzie w dziure skuter tak ciagnoł jak by hamował to silnik , lub kiedy siedziały dwie osoby to również skuter hamował i strasznie szarpał, czy jest to mozliwe? dwa dni potem wyciagnełem cylinder i okazało sie ze jest zatarty bo kolega wlał zły olej... a wiec pytam bo ie wiem czy to wina cylindra jesli nie to nie opłaca mi sie go wymieniac... prosze o pilna odpowiedz
i z góry dziekuje!!!:)

Pudzio
- pudzian152
- Świeżak
Miczab napisał(a):Wyciągnąłeś cylinder, jest zatarty i pytasz czy to wina cylindra? Czy też ja czegoś nie rozumiem?
Nie, gdy jeszcze nie wiedziałem ze jest zatarty to ciagle jezdziłem i kiedy predkosc juz spadła z 85km/h max na 35km/h max i zaczeło sie to szarpanie kiedy wjezdzałem w dziure lub kiedy siedzialy dwie osoby , wtedy wyciagnelem cylinder i zobaczylem ze ma ogromne rysy spowodowane tym ze został wlany zły olej i nie było smarowania i powstał nagar dlatego pytam czy opłaca sie wymienic ten cylinder bo siedzi mi w głowie to ciagniecie i hamowanie byc moze cos innego sie uszkodziło po za cylindrem??
Pudzio
- pudzian152
- Świeżak
-
andrzej551 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości