Zipp Quantum -- PROBLEM.
• Strona 1 z 1
Zipp Quantum -- PROBLEM.
Witam
Nie mam już cierpliwości do tego skutera.. Więcej w garażu stoi niż jezdzi..
Dziś wybrałem sie nim na przejażdżkę (po tygodniowej naprawie
) Jechałem sobie spokojnie z prędkością 40-50 km/h i nagle skuterek zaczoł gwałtownie zwalniac... i zgasł.. nie dało sie go odpalic. NIe mam już pojęcia co może z nim być .. więc pytam sie was .. Czemu mój Zipp nie chce działas..
Zgas w czasie jazdy.. i nie chce odpalic . Moze ktos miał to samo i wie co zrobic.
Nie mam już cierpliwości do tego skutera.. Więcej w garażu stoi niż jezdzi..
Dziś wybrałem sie nim na przejażdżkę (po tygodniowej naprawie

Zgas w czasie jazdy.. i nie chce odpalic . Moze ktos miał to samo i wie co zrobic.
- ja00
- Świeżak
przyczyn może być dużooo
zaczynając od złej kompresji czyli rozwalone pierścienie
nie chce zapalić to może coś z gaźnikiem wykręć świece i zobacz czy prawidłowo spala jeśli tak bedzie miała kolor rdzy ...
może zapłon ... ciężko coś stwierdzić
zaczynając od złej kompresji czyli rozwalone pierścienie
nie chce zapalić to może coś z gaźnikiem wykręć świece i zobacz czy prawidłowo spala jeśli tak bedzie miała kolor rdzy ...
może zapłon ... ciężko coś stwierdzić

-
laser - Bywalec
Najlepszym sposobem będzie wypierdolenie tego skutera o ile to można bedzie tak nazwać, ja ze swoim tez miałem ciągłe problemy skuter sobie stoi w garażu już z 2 tygodnie nie jeżdżony mam terazz ogara 200 i simsona s51 i odrazu jestem zdrowszy.
A tak ogółem to sprawdź czy paliwo dochodzi czy jest iskra.
A tak ogółem to sprawdź czy paliwo dochodzi czy jest iskra.
-
KAPELA911 - Bywalec
dolaczam sie do lasera i sprawdz jeszcze filtr powietrza, umyj gaznik
dlawi sie ? jaki olej lejesz do mieszanki?
tez wyperdzielilem chinskiego skutera i kupilem simsona i to dzien do nocy (dzisiaj na gieldzie zalatwilem sobie kontakt i moze bede mial drugiego (do remont) to tego moge ci sprzedac jak kupie drugiego
)
oblukaj jeszcze fajke i rolki
dlawi sie ? jaki olej lejesz do mieszanki?
tez wyperdzielilem chinskiego skutera i kupilem simsona i to dzien do nocy (dzisiaj na gieldzie zalatwilem sobie kontakt i moze bede mial drugiego (do remont) to tego moge ci sprzedac jak kupie drugiego

oblukaj jeszcze fajke i rolki
- talta
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości