Ile kosztuje sprostowanie papierów 50/125
• Strona 1 z 1
Ile kosztuje sprostowanie papierów 50/125
Witam, to mój pierwszy temat na forum, założyłem go bo nie znalazłem podobnego. Otóż, mój problem wygląda tak: Zrobiłem sobie prawo jazdy kat. A1 po to żebym legalnie mógł jeździć czymś o pojemności do 125. I takiego też motoru szukałem jednak jestem troszke wybredny i nic ciekawego nie znalazłem aż do wczoraj, byłem na oględzinach i wszystko ok. Gdyby nie to że motocykl jest zarejestrowany jako motorower, a jest mi to nie potrzebne bo po co? Jedyny + to to że nie trzeba robić przeglądów. Dlatego jeżeli ktoś jest zorientowany to prosiłbym o opinie czy w moim przypadku konsekwencje są takie same jak bym nie mial A1? Poruszanie się takim pojazdem jest zagrożone karą pozbawienia wolności do lat 2, ale nie wiem czy w moim przypadku. Myślę że sprostowanie jest możliwe, orientuje sie ktoś ile bierze rzeczoznawca? Proszę o odpowiedź bo jest to bardzo pilne a nigdzie nie moge nic znaleźć na ten temat;/
- 51abes
- Świeżak
pamiętaj że przy takim czymś jest oszustwo też przy polisie OC, bo płacisz jak za motorower a masz motocykl i w razie czego ubezpieczyciel będzie miał podstawe żeby się na Ciebie wypiąć.
A co do odwrócenie zaistaniałej sytuacji, z 50/125 to powiem tylko tyle że w urzędach spotkasz się z tyloma problemami że ja bym poprostu odpuścił, szkoda nerwów.
A co do odwrócenie zaistaniałej sytuacji, z 50/125 to powiem tylko tyle że w urzędach spotkasz się z tyloma problemami że ja bym poprostu odpuścił, szkoda nerwów.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Tak może jeżeli spowoduje jakiś wypadek ale zanim na niego wsiąde do musze to załatwić. Policja co raz bardziej zaczyna się interesować sprawą 125/50, niektóre miśki mają już rolki. To właściciel zrobił przekręt bo nie miał prawa jazdy i miał układy, ja nie mam zamiaru łamać prawa, ja chce to sprostować jak już napisałem. Żadne problemy i żadne szarpanie w urzędach, ide do rzeczoznawczy i mówie że przełożyłem większy silnik i chce to udokumentować w dowodzie rejestracyjnym, plan jest opracowany;] Tylko pytanie ile mnie to wyniesie bo nie mam zamiaru bulić za to ze swojej kieszeni. Po prostu chce to odciągnać z ceny aprilki do której sie przymierzam. A więc wie ktoś ile mnie będzie kosztował rzeczoznawcza+nowy przęgląd(tym razem nie u pana Edzia za flaszke...)
- 51abes
- Świeżak
51abes napisał(a): A więc wie ktoś ile mnie będzie kosztował rzeczoznawcza+nowy przęgląd()
Rzeczoznawca ~ 200 zł ( koszt przeglądu sam. sprowadzony ),
Nowy przegląd ~ 200 zł ( rozszerzony samochodu) , ale to ceny aktualne ok 2 lata temu. Teraz najlepiej zadzwonić i spytać.
- TOM67
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości