Egzamin na kartÄ™ motorowerowÄ…
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Egzamin na kartÄ™ motorowerowÄ…
Witam jestem dziewczyna . Mam do was takie pytanie, a mianowicie jak w waszych miastach wyglÄ…da egzamin na kartÄ™ motorowerowÄ… i czy wogole jako dziewczyna mam jakieÅ› szanse, macie moze jakies fajne stronki z testami lub cos podobnego
- natalia94p
- Świeżak
Każdy ma szanse zdać:P Jak umiesz jeździć...i znasz przepisy:) Ja zdawałem w szkole to był test z 30pytań chyba mieliśmy później na następny dzień jazda i kto zaliczył miał karte:) W między czasie trzeba było jakieś pozwolenia od rodziców przynosić
- kowal_1992
- Świeżak
No to umnie to wygladało tak chodziliśmy w grupach na spotkania było ich kilka tam takie ogólne rzeczy i te sprawy o 1 pomocy też potem test ze znajomosci przepisów na komputerze chyba 2 były no i na końcu była jazda. W moim roczniku Ci co przyszli na jazde to wszyscy zdali dziewczyny też więc powinnaś zdac
- uzik94
- Świeżak
U mnie mniej więcej 1/4 ze zdających to były dziewczyny... czyli było ich tak z 4, 5 Wszyscy zdali.
Sprawdziany ze znaków robiliśmy całą klasą na technice, nawet Ci, którzy nie zdawali. Po prostu normalne oceny. I to nie w jeden dzień, tylko to się ciągnęło przez całe pierwsze półrocze.. Potem w ustalonym terminie na boisku poustawiane były cegiełki, itd.. Była nauczycielka od sztuki, nauczyciel od techniki i przewodniczący rady miejskiej. Potem wszyscy zdawali, a jak ktoś nie zdał kilka razy to miał jeszcze okazję na następny dzień
Sprawdziany ze znaków robiliśmy całą klasą na technice, nawet Ci, którzy nie zdawali. Po prostu normalne oceny. I to nie w jeden dzień, tylko to się ciągnęło przez całe pierwsze półrocze.. Potem w ustalonym terminie na boisku poustawiane były cegiełki, itd.. Była nauczycielka od sztuki, nauczyciel od techniki i przewodniczący rady miejskiej. Potem wszyscy zdawali, a jak ktoś nie zdał kilka razy to miał jeszcze okazję na następny dzień
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Tutaj masz test z mojej szkoły:
http://www.sendspace.pl/file/Fz0FDDxn/
Nie zmieniany od lat przez nauczyciela (wszyscy zdajÄ… ;D)
http://www.sendspace.pl/file/Fz0FDDxn/
Nie zmieniany od lat przez nauczyciela (wszyscy zdajÄ… ;D)
-
matmax - Świeżak
U mnie było tak, że po 3 na raz zdawaliśmy ustnie teorie u takiego dziadka (odpowiedziałem na 2 pyta z 6 ) A później mieliśmy jazdę i od razy nam pozalicał żebyśmy nie musieli przyłazić... Jazda byłą na motorynce na 1 biegu!
S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
U mnie w szkole na początku był egzamin z teorii o którym informacja została wywieszona dzień wcześniej . Ponad połowa podczas tego egzaminu odpadła (same kozaki ). Następnie zostalismy skierowani na chodzenie do WORD-u na kursy z jazdy i obsługi pojazdu. Na egzaminie było trzeba jeździć po placu i przed każdym skrętem musiałeś wystawić rękę prawą lub lewą w zależności w którą stronę skręcasz, obrócić głową przez ramię też w zależności w którą stron się skręcało, nie można było się podeprzeć nogami i na końcu musieliśmy zatrzymać się tak aby linia końcowa znajdowała się między tylnym a przednim kołem. Wszyscy zdali i do jazdy mieliśmy starą honde może z '96 ;d.
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
ja nie mialem pierwszej pomocy ( nie zdawalem w szkole, nie chcialem czekac ) po zdaniu teori i praktyki jak poszedlem po papier ze zdalem to mi sie tylko gosciara zapytala czy mialem pierwsza pomoc w szkole podstawowej ja powiedzialem ze tak i juz
btw. czy zauwazyliscie ze ozywilo sie to forum od kiedy jest laska i zalozyla temat ?
btw. czy zauwazyliscie ze ozywilo sie to forum od kiedy jest laska i zalozyla temat ?
- talta
- Mieszkaniec forum
U mnie [na wsi(nie śmiać się :p ) ] Wygląda to następująco.
*Nauczyciel daje nam testy do na cd do rozwiÄ…zywania w domu, ustalamy termin zdawki tego testu.
*Jak już zdamy te testy (niektórzy kilka razy zdawali) to nauczyciel mówi nam kiedy mamy przygotować się na zdawanie jazdy, a wygląda to tak:
-Nauczyciel maluje linie, ósemkę, jakiś ostry zakręt i taką długą prostą, że niby próba hamowania czy jak to się nazywa. Policjant obserwuje wszystko, a na końcu zalicza - zalicza raczej większości. A zdawanie było raz na motorynce, a ja zdawałem na skuterze.
Powiem Ci że jak nauczysz się testów i masz pojęcie o jeździe to spokojnie zdasz. Powodzenia.
*Nauczyciel daje nam testy do na cd do rozwiÄ…zywania w domu, ustalamy termin zdawki tego testu.
*Jak już zdamy te testy (niektórzy kilka razy zdawali) to nauczyciel mówi nam kiedy mamy przygotować się na zdawanie jazdy, a wygląda to tak:
-Nauczyciel maluje linie, ósemkę, jakiś ostry zakręt i taką długą prostą, że niby próba hamowania czy jak to się nazywa. Policjant obserwuje wszystko, a na końcu zalicza - zalicza raczej większości. A zdawanie było raz na motorynce, a ja zdawałem na skuterze.
Powiem Ci że jak nauczysz się testów i masz pojęcie o jeździe to spokojnie zdasz. Powodzenia.
YZF R-125
Siadając za kierownicą pamiętaj żeby emocje nie miały nad Tobą władzy !
``Pal gumÄ™, a nie duszÄ™``
Komarek-->Simson-->CBR 125-->YZF R-125
-
69Kid - Świeżak
jak ja zdawałem to kto miał musiał przypchac swoje dwa koła bo nie bylo zadnego "szkolnego"...ogólnie wszyscy zdali...
Prędkość jest Bogiem,Tuning nałogiem,Auto zabawą,Moto podstawą
Piszę poprawnie po polsku (otwórz link).
Piszę poprawnie po polsku (otwórz link).
-
matti84 - Świeżak
To jest takie proste że tego się nie da nie zdać. Test jest taki prosty że napisałem sam i jeszcze koledze obok wszystko podpowiedziałem. Jeśli chodzi o jazdę to nic prostszego w życiu nie robiłem. Rundka na około boiska szkolnego i tzw. "8"
- corvette
- Świeżak
Ja nawet na A1 musiałem ręką pokazywać bo WSK nie miała kierunków ;p
YZF R-125
-
69Kid - Świeżak
a ja nie zdawałem i nie posiadam jeszcze , a jak mnie łapią to mówię że pies mi zjadł
teoretycznie to prawda bo rowerową zjadł, ale moto tam jeszcze nie było :]
teoretycznie to prawda bo rowerową zjadł, ale moto tam jeszcze nie było :]
Jawa 50 --> Keeway RY-8 --> Suzuki GSF 400
-
Jimi92 - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości