czy to jest ssanie?
• Strona 1 z 1
czy to jest ssanie?
witam!
jestem nowym uzytkownikiem forum.
posiadam peugeota vivacity 50. mam z nim pewien problem: jak skuter jest zimny to pali dobrze ale gdy jade to rozpedza sie do 20 km/h i wiecej nie pojedzie dopiero jak przejade okolo 15 metrów to wtedy przyspiesza. dzieje sie tak tylko wtedy jak jest zimny bo jak sie zagrzeje to jedzie normalnie. podejrzewam ze to jest ssanie. koledzy mówią że tak powinno być i ze nic skuterowi sie nie dzieje. mam do was pytanie: czy to jest normalne bo sie nagrzewa czy to jest ssanie a moze cos sie zepsuło?
jestem nowym uzytkownikiem forum.
posiadam peugeota vivacity 50. mam z nim pewien problem: jak skuter jest zimny to pali dobrze ale gdy jade to rozpedza sie do 20 km/h i wiecej nie pojedzie dopiero jak przejade okolo 15 metrów to wtedy przyspiesza. dzieje sie tak tylko wtedy jak jest zimny bo jak sie zagrzeje to jedzie normalnie. podejrzewam ze to jest ssanie. koledzy mówią że tak powinno być i ze nic skuterowi sie nie dzieje. mam do was pytanie: czy to jest normalne bo sie nagrzewa czy to jest ssanie a moze cos sie zepsuło?
- kamyl
- Świeżak
to całkowicie normalne, nic się nie psuje, wszystkie 2t tak maja.
Aprilia Rs | | http://www.youtube.com/watch?v=3GgF6j-AGWc | | Sprzedam: zębatke przód 12 zębów, i dysze 85 i 63 Dell`orto SHA, PHBG, PHBD (pisać na GG)
-
gallanonim92 - Świeżak
Jak jest zimny to normalne że nie ma mocy i nie jedzie jak trzeba.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Przed jazdą gdy motor jest zimny powinieneś go odpalić i zostawić na wolnych obrotach żeby się trochę zagrzał... A znając życie to połowa właścicieli motorów odpala bryki i jazda...
YZF R-125
Siadając za kierownicą pamiętaj żeby emocje nie miały nad Tobą władzy !
``Pal gumÄ™, a nie duszÄ™``
Komarek-->Simson-->CBR 125-->YZF R-125
Siadając za kierownicą pamiętaj żeby emocje nie miały nad Tobą władzy !
``Pal gumÄ™, a nie duszÄ™``
Komarek-->Simson-->CBR 125-->YZF R-125
-
69Kid - Świeżak
Zresztą jeżdząc nierozgrzanym silnikiem skraca się jego żywotność.
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
jak ktoś zapali i od razu gaz do końca aż osiągnie swoje obroty to się skraca żywotność ale jak na początku powoli do niskich obrotów to tak źle nie jest. najlepiej zapalić moto włożyć rękawiczki, kurtkę zapiać kask włożyć i jechać prze ten czas moto się trochę rozgrzeje.
Aprilia Rs | | http://www.youtube.com/watch?v=3GgF6j-AGWc | | Sprzedam: zębatke przód 12 zębów, i dysze 85 i 63 Dell`orto SHA, PHBG, PHBD (pisać na GG)
-
gallanonim92 - Świeżak
Ja odpalam, ściągam pokrowiec zakładam kask rękawice, walczę z pokrowcem żeby się w reklamówce zmieścił jak tego dokonam to siadam i jadę
. U mnie po tym czasie jest już nagrzany
.

Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości