Aprilia RS 125 Nowy model, problem z licznikiem i blokada
• Strona 1 z 1
Aprilia RS 125 Nowy model, problem z licznikiem i blokada
Witam, problem z licznikiem polega na tym ze :
Niezaleznie od tego czy jade na motorze czy stoje to mi sie wyswietlaja rozne cyferki w predkosciomierzu poprostu jakby zwariowal ;p I pytaniem jest co jest przyczyna jedni mowia ze czujnik predkosciomierza , a w serwisie powiedzieli ze trzeba licznik przeprogramowac lub wymienic (co uznalem za brednie) xD
Nastepny z blokada, jedni mowia ze nalezy wyciagnac blaszke z gaznika tylko i jest sciagnieta ostatnia blokada (od 3 osob tak slyszalem) a w serwisie powiedzieli ze zmiana wszystkiego koszt okolo 1200 zl (lekkie przegiecie moim zdaniem ;/)
Prosze o wypowiedzi ludzi ktorzy mieli z tym stycznosc albo znaja sie na rzeczy . Pozdrawiam
Niezaleznie od tego czy jade na motorze czy stoje to mi sie wyswietlaja rozne cyferki w predkosciomierzu poprostu jakby zwariowal ;p I pytaniem jest co jest przyczyna jedni mowia ze czujnik predkosciomierza , a w serwisie powiedzieli ze trzeba licznik przeprogramowac lub wymienic (co uznalem za brednie) xD
Nastepny z blokada, jedni mowia ze nalezy wyciagnac blaszke z gaznika tylko i jest sciagnieta ostatnia blokada (od 3 osob tak slyszalem) a w serwisie powiedzieli ze zmiana wszystkiego koszt okolo 1200 zl (lekkie przegiecie moim zdaniem ;/)
Prosze o wypowiedzi ludzi ktorzy mieli z tym stycznosc albo znaja sie na rzeczy . Pozdrawiam

- marc9911in
- Świeżak
Jeśli dobrze myślę chodzi ci o blaszkę w gaźniku, taka blaszka to blokada. jest ona np w audi 80. Blokuje obroty że się wie wkręca na max, ale to bardzo duży max. Czasem może wyjść za obrotomierz, jak masz 13 to może wejść na 14. Ale nie zawsze. Powtarzam jeśli mówimy o tym samym to w 100% to blokada
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
tzn jak kupowalem to gosciu mi powiedzial ze jest blokada na gazniku i jakas blaszka tam jest tylko
A terez mi sie kreci do 7-8 tysiecy obrotow a powinien krecic do jakichs 12 tysiecy co najmniej. I nie wiem czy to modul czy gaznik w koncu .... bo jedni mowia tak drudzy inaczej ;/ A Ty jak myslisz ??

- marc9911in
- Świeżak
Tak to w 100% gaznik mialem to samo w 50 krecil sie do 7-8 tysięcy a jak talem wiekszy gaznik to krecil poza obrotomierz
- mlodyFRYZJER
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości