Malaguti F12-idzie tyko 55km/h
			 • Strona 1 z 1

Malaguti F12-idzie tyko 55km/h
Siemka!
Mam taki problem posiadam Malaguti F12 i v-max to tylko 55km/h co w nim robiłem:
sportowy tłumik,
dysza główna 78,
gaźor wyczyszczony,
filtr wyczyszczony,
rolki zakładałem 4,5g ale nic to nie dało więc zmieniłem na seryjne..
wariator i sprzęgło chodzi dobrze (tylko dzwon sprzęgła chyba troszke skrzywiony bo jak zagręce to się nie kręci prosto
 bo jak zagręce to się nie kręci prosto  )
 )
Co my zrobić żeby v-max był większy?.Słyszałem ze może dostawać za dużo powietrza i dlatego taki jest słaby?,jak czyściłem filtr to go nie nasączałem w oleju czy trzeba nasączyć?, PP bo juz nie wiem co mam robić...
PP bo juz nie wiem co mam robić... 

Mam taki problem posiadam Malaguti F12 i v-max to tylko 55km/h co w nim robiłem:
sportowy tłumik,
dysza główna 78,
gaźor wyczyszczony,
filtr wyczyszczony,
rolki zakładałem 4,5g ale nic to nie dało więc zmieniłem na seryjne..
wariator i sprzęgło chodzi dobrze (tylko dzwon sprzęgła chyba troszke skrzywiony
 bo jak zagręce to się nie kręci prosto
 bo jak zagręce to się nie kręci prosto  )
 )
Co my zrobić żeby v-max był większy?.Słyszałem ze może dostawać za dużo powietrza i dlatego taki jest słaby?,jak czyściłem filtr to go nie nasączałem w oleju czy trzeba nasączyć?,
- TeDeX
- Świeżak
wywal stozek i zaloz albo orginal,albo jakiegos sportowego,ale gabkowy.I porzadnie wyreguluj,powinno pomóc.
				KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
			- 

Koval135
- Mieszkaniec forum
nienapisales jaka pojemnosc silnika
a dysze w gazniku sam wymieniales?czy taka byla fabrycznie?
jezeli sam wymieniales a to 50cm to za durza dysza.
ma zabogata mieszanke i sie pewnie delikatnie dusi i dlatego masz male osiagi za durzo paliwa za malo powietrza.
sprawdz czy masz mokra swiece jesli masz mokra to masz to co wyrzej napisalem.
A rolki w wariatorze masz za lekie te ktore masz sa na przyspieszenie
sproboj wsadzic tak ok 8gram im ciezsze tym szybciej jedziesz ale to wszystko testy i sprawdzanie sprzetu powymianie rolek.
pozatym dzwon sprzegla powinnien byc prosty pomysl jakie obciazenia sa gdy szybciej sie kreci sprzeglo wszystko musi byc proste .
				a dysze w gazniku sam wymieniales?czy taka byla fabrycznie?
jezeli sam wymieniales a to 50cm to za durza dysza.
ma zabogata mieszanke i sie pewnie delikatnie dusi i dlatego masz male osiagi za durzo paliwa za malo powietrza.
sprawdz czy masz mokra swiece jesli masz mokra to masz to co wyrzej napisalem.
A rolki w wariatorze masz za lekie te ktore masz sa na przyspieszenie
sproboj wsadzic tak ok 8gram im ciezsze tym szybciej jedziesz ale to wszystko testy i sprawdzanie sprzetu powymianie rolek.
pozatym dzwon sprzegla powinnien byc prosty pomysl jakie obciazenia sa gdy szybciej sie kreci sprzeglo wszystko musi byc proste .
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
			- 

clico
- Świeżak
czyli najpierw sprawdz swiece po nagrzaniu silnika mozesz sie przejechac kawalek a potem wykrec swiece i zobacz czy jest mokra i czarna czy delikatnie siwa szara
zmien rolki w wario na ok 8gramow
dzwon sprzegla wymien na nowy
i sprawdz sprzeglo czy nie uleglo zniszczeniu od krzywego ruchu dzwonu moglo sie krzywo scierac
				zmien rolki w wario na ok 8gramow
dzwon sprzegla wymien na nowy
i sprawdz sprzeglo czy nie uleglo zniszczeniu od krzywego ruchu dzwonu moglo sie krzywo scierac
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
			- 

clico
- Świeżak
Clico... żal mi ciebie, mądrzysz sie a wogóle nie mowisz do tematu... wiesz ile mu dadzą ciężkie rolki? minus 5 km/h wolniej będzie jechał a będzie sie zbierał jak kosiarka... więc źle mu mowisz. Gaźnik 12 to o wiele za mały, można go potraktować jako blokade bo też tak miałem, najlepiej 17,5mm... rolki najlepsze lzejsze od seryjnych o jakies 1g-2g i tak jak koledzy wyżej wyregulować gaźnik i powinna byc gitara... lecz jak nie masz komprechy to nic nie zdziałasz  zobacz jaką masz i dopiero zacznij działać
 zobacz jaką masz i dopiero zacznij działać
				 zobacz jaką masz i dopiero zacznij działać
 zobacz jaką masz i dopiero zacznij działaćCiekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
- 

Jonyl
- Świeżak
Jonyl napisał(a):Clico... żal mi ciebie, mądrzysz sie a wogóle nie mowisz do tematu... wiesz ile mu dadzą ciężkie rolki? minus 5 km/h wolniej będzie jechał a będzie sie zbierał jak kosiarka... więc źle mu mowisz. Gaźnik 12 to o wiele za mały, można go potraktować jako blokade bo też tak miałem, najlepiej 17,5mm... rolki najlepsze lzejsze od seryjnych o jakies 1g-2g i tak jak koledzy wyżej wyregulować gaźnik i powinna byc gitara... lecz jak nie masz komprechy to nic nie zdziałaszzobacz jaką masz i dopiero zacznij działać
A mi siebie nieżal bo wporównanie do ciebie czytam wiele madrych lektur i nieraz bylem ubabrany w smarach swojego skuta zreszta madralo poczytaj poradniki na skuter doktorze jak bym na swoim niesprawdzal to bym niepodpowiadal zreszta czytaj uwarznie posty a nie tylko kawalki koledze chodzi vmax a nie przyspieszenie.
			- 

clico
- Świeżak
ta ale rolki dadzą max 5 na godzine... niby sugerujesz ze nie wiem jak wygląda skuter? 2 razy wymieniałem silnik... wszystko przerobiłem więc sie tu nie mądruj tylko dawaj rady które mu pomogą... A i lektóry mało ci sie zdadzą, praktyka najlepsza  wracając do kolegi ktory ma problem niech zmierzy kompreche
 wracajÄ…c do kolegi ktory ma problem niech zmierzy kompreche
				 wracajÄ…c do kolegi ktory ma problem niech zmierzy kompreche
 wracając do kolegi ktory ma problem niech zmierzy komprecheCiekawośc to pierwszy stopień do piekła,
- 

Jonyl
- Świeżak
- 

marcel1232
- Świeżak
w "pojedynku" Jonly kontra Clico wygrywa Jonly, bez obrazy Clico ale gadasz glupoty..
rolki 8gramow to masakrycznie zla rada, co z tego ze czytasz jak nic nie rozumiesz.. to ze byles ubabrany w smarach to nie znaczy ze sie znasz..
daj rolki 3-4 grama i gaznik 17mm polecam firme "bing".
Zgadzam sie z Jonlym, ze praktyka jest lepsza niz ksiazki..

rolki 8gramow to masakrycznie zla rada, co z tego ze czytasz jak nic nie rozumiesz.. to ze byles ubabrany w smarach to nie znaczy ze sie znasz..
daj rolki 3-4 grama i gaznik 17mm polecam firme "bing".
Zgadzam sie z Jonlym, ze praktyka jest lepsza niz ksiazki..
- talta
- Mieszkaniec forum
ortografia swoją drogą  na skuter nie ma sposobu, trzeba kombinować i szukać problemu, bardzo skomplikowany on nie jest co ułatwia sprawe. Szukaj a znajdziesz... Moze zmierz kompresje, cylinder może byc już lipny
 na skuter nie ma sposobu, trzeba kombinować i szukać problemu, bardzo skomplikowany on nie jest co ułatwia sprawe. Szukaj a znajdziesz... Moze zmierz kompresje, cylinder może byc już lipny 
				 na skuter nie ma sposobu, trzeba kombinować i szukać problemu, bardzo skomplikowany on nie jest co ułatwia sprawe. Szukaj a znajdziesz... Moze zmierz kompresje, cylinder może byc już lipny
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
- 

Jonyl
- Świeżak
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości