Zobacz wÄ…tek - Seryjny filtr powietrza w Aprili RS - modyfikacja
NAS Analytics TAG

Seryjny filtr powietrza w Aprili RS - modyfikacja

i inne małe pojemności
_________

Seryjny filtr powietrza w Aprili RS - modyfikacja

Postprzez MarTinI1993 » 2/12/2008, 11:42

Tak jak w temacie interesuje mnie modyfikacja filtra powietrza w Aprili RS Tuono.
Nie mam kasy na jakiegoś dobrego stożka dlatego muszę coś zrobić z tym filtrem. Chciałbym wiedzieć co sądzicie o rozwierceniu tylnej ściany pokrywy filtra tak, aby pochłaniał on więcej powietrza(seryjny wlot jest zwężony i jest on bardzo mały). Zastanawia mnie jednak to, czy przez takie rozwiercenie może zaburzyć się praca silnika. Nie znam się na tym dlatego proszę was o pomoc poprzez konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam
Motocykle to nie wszystko ale bez nich wszystko jest niczym...
MarTinI1993
Świeżak

Postprzez wikples » 2/12/2008, 12:53

Jeśli rozwiercisz za gąbką, to syfu Ci naleci, jeśli rozwiercisz przed gąbką to nie ma problemu. Mi mechanik tak w skuterze robił, bo za mało pow zbierał przez tą rurkę. Trzeba potem pamiętać o regulacji gaźnika (mieszanki paliwa z powietrzem).
wikples
Bywalec

Postprzez Bzinek » 2/12/2008, 16:03

Lepiej pozbieraj pieniądze na cos seryjnego ale to i tak nie podniesie mocy tyle żeby to odczuć :)
Motocykl-mój wybór,mój sport,moje życie... | http://www.bikepics.com/pictures/1493819/
Bzinek
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości

na górê