Tuning simsona s51
• Strona 1 z 1
Tuning simsona s51
Witam !
Jaki polecacie tuning simsona s51 za około 300zł ? Nie wiem na co postawić na optykę czy mechanikę, ale myślę że na optykę ponieważ przy tuningu mechanicznym trzeba wymieniać cylinder i tłok, więc potem trzeba będzie docierać a ja tego NIE LUBIĘ !!!
Myślałem o podniesieniu tyłu (Nie podwinięciu siedzenia bo chcę jeździć w 2 osoby), dołożeniu jakieś fajnej owiewki (tylko nie tiger), przerobienia przedniego błotnika tak, aby pasował na tył (bardzo fajnie to wygląda) i założeniu filtra stożkowego, a także położeniu nowego lakieru.
A może macie inne propozycje ? Jeśli tak to na nie czekam
. Może ktoś z was tuningował simsona i przekaże mi cenne porady ?
Czekam na wasze propozycje ! Z góry dziękuję !
Jaki polecacie tuning simsona s51 za około 300zł ? Nie wiem na co postawić na optykę czy mechanikę, ale myślę że na optykę ponieważ przy tuningu mechanicznym trzeba wymieniać cylinder i tłok, więc potem trzeba będzie docierać a ja tego NIE LUBIĘ !!!
Myślałem o podniesieniu tyłu (Nie podwinięciu siedzenia bo chcę jeździć w 2 osoby), dołożeniu jakieś fajnej owiewki (tylko nie tiger), przerobienia przedniego błotnika tak, aby pasował na tył (bardzo fajnie to wygląda) i założeniu filtra stożkowego, a także położeniu nowego lakieru.
A może macie inne propozycje ? Jeśli tak to na nie czekam

Czekam na wasze propozycje ! Z góry dziękuję !
Motorynka Pony=> Yamaha Bw`s
Sprzedam skuter Yamaha Bw`s
ZamieniÄ™ skuter Yamaha Bw`s
-
patryk111111 - Świeżak
Simek to juz można powiedziec "klasyk",nie rób z nim zadnego tunu,bo simson od tego wiejskiego "tjuningowania''zaczyna mi sie kojarzyć z golfem III i jakimiś wiochmenami.Jelśi chcesz nowy lakier,to dobierz jakis ladny kolor(nie musi byc metalik,ja wole zwykly lub nawt mat),pozatym nie wiem jakie tam masz kierunki,ale jak np. takie brzydkie okrągle,to zmień na jakieś zgrabniejsze i ogolnie tylko takie male "smaczki".Nie zakladaj owiewek,neonów itp itd,tylko go odpicuj i git 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Bardzo podoba mi siÄ™ taki oto simson:
http://moto.allegro.pl/item424396327_simson_s51_60_4_super_stan_cena_do_sporej_negocja.html (otwórz link)
Jest bardzo fajnie zrobiony. Co o tym myślicie ?
http://moto.allegro.pl/item424396327_simson_s51_60_4_super_stan_cena_do_sporej_negocja.html (otwórz link)
Jest bardzo fajnie zrobiony. Co o tym myślicie ?
Motorynka Pony=> Yamaha Bw`s
-
patryk111111 - Świeżak
Nadal swoje
osobiscie nie podoba mi sie dla mnie simson to simson w swoim klasycznym wygladzie ale to ty nim jezdzisz i bedzie wygladal jak ty chcesz

S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
ja bym zrobił tak jak pisze Koval135, pozmieniałbym kierunki na jakieś zgrabne, możesz założyć kratkę na przednią lampe, obrotomierz, ja gdybym miał sima założył bym sobie wydech simsona enduro bo mi się podoba, ty możesz założyć sobie np ten sportowy jak ci się podoba albo zostać przy oryginalnym. Nie tuninguj simka typu jakies podnoszenie siedzen czy malowanie felg na biało, ewentualnie amortyzatory z tyłu od mz regulowane, bo pozniej brzydko wygląda, seryjny najładniejszy i najłatwiej sprzedać.
- kowal_1992
- Świeżak
Simson w orginalanym wyglądzie jest nie za bardzo.. Fajnie jest podgiąć siedzienie jak chcesz jeździć z pasażerem to niedużo i fajny jest wtedy efekt. Błotniki od ziemi do ziemi też fajnie skrócić filtr stożkowy to badziewie.. ja ztyłu zamontowałem 2 lampy ale nie te duże simsonowskie tylko zgrabne okrągłe, błotnik z tyłu można montować wg upodobań albo podnosić i skrócić albo dać zeby pracował razem z kołem.. lampy i rejestracje fajnie dać pod samo siedzenie. fajnym efektem jest owiewka ufo. można dodać też malutki neonik pod silnikiem:P
Nom Świeżak ten simsonek jest bardzo fajnie zrobiony tylko kolor jest troszke mało efektowny..
moje cacko tylko nieaktualne zdjęcie troche...
http://bikepics.com/members/simsonstreetwarior/
Nom już są nowe zdjątka zapraszam do galerii:D
Nom Świeżak ten simsonek jest bardzo fajnie zrobiony tylko kolor jest troszke mało efektowny..
moje cacko tylko nieaktualne zdjęcie troche...
http://bikepics.com/members/simsonstreetwarior/

Nom już są nowe zdjątka zapraszam do galerii:D
-
SimsonStreetWarior - Świeżak
chyba sie starzeje... te simsony wygladaja jak po nie udanej próbie jazdy na kole.... poraszka
Czerwone wino jest dobre dla zdrowia, a zdrowie jest potrzebne, żeby pić wódkę.
Nieoficjalna mapa forumowiczów scigacz.pl -> MAPA
Nieoficjalna mapa forumowiczów scigacz.pl -> MAPA
-
Kiju - Świeżak
Powiem Ci tak. Simsona nie oplaca sie tuningowac optycznie... Bo po co? I tak kazdy bedzie wiedział ze to około 20 letni Simson.
Lepiej Mechanika.
Np. Ja to robilem w swoim simsonie i dzieki temu jezdzil on okolo 90 - 100 km/h
-Tłok, Cylinder, Głowica 60ccm
-Rozwiercilem Kanały wlotowe i wylotowe (ALE DOPIERO JAK DOTARLEM!! NIE WCZESNIEJ!!!!!!!)
-Gaźnik Sportowy
-zebatka z przodu 15
-no i lałem do niego shell v-power Racing. Oczywiscie wtedy zamast mieszanki 1:50 dawałem mieszanke 1:30, 1:40. Zmniejsza to żywotność silnika. I bedziesz na pewno musial Czasem wymieniac pierscienie. Ale wedlug mnie się opłaca ponieważ wtedy Twoj Simek ma naprawde bardzo Duzą moc:) (jak jezdziłem w dłuższe trasy oczywiscie nie lalem v-powera tylko normalną... żeby nie wymieniać tłoka gdzies 50 km od domu...)
Jest to okolo 350-400 zł A naprawde duzo daje:) Polecam taki Tuning:)
Lepiej Mechanika.
Np. Ja to robilem w swoim simsonie i dzieki temu jezdzil on okolo 90 - 100 km/h
-Tłok, Cylinder, Głowica 60ccm
-Rozwiercilem Kanały wlotowe i wylotowe (ALE DOPIERO JAK DOTARLEM!! NIE WCZESNIEJ!!!!!!!)
-Gaźnik Sportowy
-zebatka z przodu 15
-no i lałem do niego shell v-power Racing. Oczywiscie wtedy zamast mieszanki 1:50 dawałem mieszanke 1:30, 1:40. Zmniejsza to żywotność silnika. I bedziesz na pewno musial Czasem wymieniac pierscienie. Ale wedlug mnie się opłaca ponieważ wtedy Twoj Simek ma naprawde bardzo Duzą moc:) (jak jezdziłem w dłuższe trasy oczywiscie nie lalem v-powera tylko normalną... żeby nie wymieniać tłoka gdzies 50 km od domu...)
Jest to okolo 350-400 zł A naprawde duzo daje:) Polecam taki Tuning:)
Memento Mori
Carpe Diem
Simson S51 -> Suzuki DR 125
Carpe Diem
Simson S51 -> Suzuki DR 125
-
Draz - Świeżak
Znajomy w wsk mial.Nie wiem jak to sie samo mialo do mocy bo już duuuzo w niej przerobil,ale "zabawy" przy tym bylo,zeby to wykonać.Ta podkowa musi być bardzo dokladnie wykonana bo inaczej to lipa.Moim zdaniem szkoda czasu i nerwów.
-
- Pablokonin
- Świeżak
No Twoja wypowiedź na pewno pomogła autorowi tematu :/ Sądzę że przez 3 miesiące już zdążył zagospodarować te pieniądze bo jakoś w temacie już się nie udziela.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
pomaluj sima najlepiej na jakiś ciemny kolor , teraz ciekawie wygląda niebieski ;] a co do tuningu mech. to zplanuj głowice i z wypełniaczami w wale to nie głupi pomysł bo kumpel wlazyl wlasnie nowy wał z właśnie z wypełniaczami i oooo jest naprawde duża różnica w mocy i przyspieszeniu która przeklada sie również na szybkość ;]
- koler
- Świeżak
I po co znowu odkopywac ten temat?Popatrz kiedy byl napisany ostatni post 

-
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości