CO mniej pali TDR czy NSR
• Strona 2 z 2 • 1, 2
SnP napisał(a):ale glupoty gadacie, przeciez kazdy z nas kto nie ma 18 i nigdzie nie pracuje ciągnie kase od rodzicow na paliwo... wiec w textach "mamo, tato dajcie 50 na paliwo" nie widze nic nienormalnego...
dokladnie... bo nie sadze zeby ktoś dostawał aż tak duże kieszonkowe żeby spokojnie starczało na paliwko.... z własnego doświadczenia wiem jak można odłozonego tyśka w wakacje na stacji zostawić.....
-
kravec - Administrator
- mateuszksp
- Świeżak
andy7 napisał(a):jezeli nie stac Cie na roznice w paliwie miedzy jednym a drugim, to odpusc sobie motocykle, niestac Cie na ich utrzymanie.
Weź człowieku żal mi Ciebie i najchętniej bym chciał żebyś właśnie Ty odpuścił sobie motocykle bo do nich nie dorosłeś.
-
Movi - Moderator
W mojej NSR cieknie mi olej z miejsca w ktorym wydech wchodzi do cylindra. Poczyscilem to wszystko i uszczelnilem to teraz ciekni w miejscu gdzie t a zlaczka od rury do cylindra dociska. Tez sprobowalem to uszczelnic ale sa miejsca gdzie przecieka. Jak mozna usunac to ciekniecie bo z tego co wiem to nie powinno cieC!!!!
S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
Zawsze dwusów bedzie rzygał olejem... Moze masz zabardzo podkręcony dozownik?
Mi nie ciekło przy cylindrze i nie miedzy końcówka a dyfucytorem to całą białą fele miałęm w oleju bo i tak wyrzycał swoje...
Mi nie ciekło przy cylindrze i nie miedzy końcówka a dyfucytorem to całą białą fele miałęm w oleju bo i tak wyrzycał swoje...
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
Movi napisał(a): Weź człowieku żal mi Ciebie i najchętniej bym chciał żebyś właśnie Ty odpuścił sobie motocykle bo do nich nie dorosłeś.
Movi nie musi Ci byc mnie zal, jakos w zyciu daje rade, nigdy nie patrzylem ile pali sprzet, jezeli nie mialem na paliwo czy na cokolwiek to zakasalem rekawy i zarobilem – kumasz ?
O dorastaniu nie bede sie tu wypowiadal, mo mozesz poczuc sie obrazonym
Werladyn napisał(a):@andy
a niech ci się waha skończy w połowie drogi...
Jak w polowie drogi moze skonczyc ci sie paliwo ? Rozwiniesz mi ta mysl ? ? ?
Zasada jest prosta jak drut nie mas na paliwo nie ruszasz sie z domu, Chcesz jezdzic idziesz zarabiac kase. Smutna ale porawdziwe, zycie to nie bajka.
Nie masz odpowiedniej ilosci kasy na sprzet i jego utrzymanie to po prostu sie go nie kupuje, co Ci po sprzecie jezeli nie maz na paliwo - postaw w pokoju i sie na niego patrz.
Jaka jest oszczednosc np 1 l na 100 km ? 4 zlote ? Ile km robisz rocznie 125 - tka ? 2 - 3 tys. ?

- andy7
- Moderator
CO ty gadasz mnie co tydzien brakuje paliwa w polowie drogi z przejazdzki bo albo zapomne zatankowac albo nie chce mi sie. Czasem wroce na rezerwie a czasem nie zalezy gdie braknie .
S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
andy7 napisał(a):Movi nie musi Ci byc mnie zal, jakos w zyciu daje rade, nigdy nie patrzylem ile pali sprzet, jezeli nie mialem na paliwo czy na cokolwiek to zakasalem rekawy i zarobilem – kumasz ?
Smutna ale porawdziwe, zycie to nie bajka.
Dobre chociaż jest to że sam na to pracujesz, tym bardziej dziwi mnie twoja wypowiedź, skoro sam mówisz że zdarzało Ci się nie mieć na paliwo itd. to dlaczego mówisz innym żeby zrezygnowali z motocykli?
-
Movi - Moderator
andy7 napisał(a):
Jaka jest oszczednosc np 1 l na 100 km ? 4 zlote ? Ile km robisz rocznie 125 - tka ? 2 - 3 tys. ?
a tu się uśmiałem... że co 125 to już nie motocykl? ja od nowści CBR zrobiłem 2200km - jakiś miesiąc, jesienią - więc w skali rocznej wychodzi jakieś [8x2000] 16000km. myślę, że wtedy da się zaoszczędzić. (piszę, nie dlatego, żeby się chwalić, czy wszczycać kolejną dyskusję na temat ile kto przejechał, chcę udowodnić temu Panu, jego nie wiedzę, żeby ktoś mnie źle nie zrozumiał, a podaje swój przykład, bo nie wiem ile moi koledzy mają przejechane

-
wikples - Bywalec
Koniec tych dyskuscji bez końca, bo zaraz dam w prezencie ostrzeżenia i temat wyczyszcze...
Chłopak zadał jedno pytanie i odpowiedziałem mu, a Wy już odgrzebujecie posty i się kłócicie dalej
To prowadzi do nikąd prawdę mówiąc 
Chłopak zadał jedno pytanie i odpowiedziałem mu, a Wy już odgrzebujecie posty i się kłócicie dalej

CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
andy7 napisał(a):Movi napisał(a): Weź człowieku żal mi Ciebie i najchętniej bym chciał żebyś właśnie Ty odpuścił sobie motocykle bo do nich nie dorosłeś.
Movi nie musi Ci byc mnie zal, jakos w zyciu daje rade, nigdy nie patrzylem ile pali sprzet, jezeli nie mialem na paliwo czy na cokolwiek to zakasalem rekawy i zarobilem – kumasz ?
O dorastaniu nie bede sie tu wypowiadal, mo mozesz poczuc sie obrazonymWerladyn napisał(a):@andy
a niech ci się waha skończy w połowie drogi...
Jak w polowie drogi moze skonczyc ci sie paliwo ? Rozwiniesz mi ta mysl ? ? ?
Zasada jest prosta jak drut nie mas na paliwo nie ruszasz sie z domu, Chcesz jezdzic idziesz zarabiac kase. Smutna ale porawdziwe, zycie to nie bajka.
Nie masz odpowiedniej ilosci kasy na sprzet i jego utrzymanie to po prostu sie go nie kupuje, co Ci po sprzecie jezeli nie maz na paliwo - postaw w pokoju i sie na niego patrz.
popieram Cie ja tez tak mam jak zarobie kase to jezdze a jak nie mam na paliwo to siedze w domu
A ja jak nie mam na paliwo to wyprowadzam rower z piwnicy i go prowadzam po podwórzu. Przeczytaj sobie post wyżej jeśli łaska. Fenek16
- Paweł5821
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm