olej
• Strona 1 z 1
olej
Więc tak, mam honde x8r-s i jest ot 2T i nie wiem jaki nalać olej na starym jeździla super miała zabujcze przyspieszenie! Ale olej sie skończył nalałe mixol S bo taki polecał mechanik odrazu patrze ze to jakeiś siki ale wlałem i żeczywiście honda ma zerowe przyśpieszenie! Bierze mnie nawet kolega na chiński piździdełku;/ jak mialem stary olej to nikt mnie nie doganiał;p mam skuter od 4tygodni;)
Widzialem ze oleje są syntetyczne i pol syntetyczne więc jakie lać od nich? Najlepiej zeby ktoś sie wypowiedział kto ma 2T:)
Widzialem ze oleje są syntetyczne i pol syntetyczne więc jakie lać od nich? Najlepiej zeby ktoś sie wypowiedział kto ma 2T:)
- Rhimen
- Świeżak
do skuterka najlepiej półsyntetyczny, bo mu pełen syntetyk nie jest do niczego potrzebny, z olejów najlepsze są mobil i castrol, więc o takie półsyntetyki pytaj w sklepie.
-
marcin33331 - Świeżak
Ja sobie kupiłem Półsyntetyk CASTROL do 2t na stacji bp za jakieś 30zł/1l i śmiga ładnie
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
Re: olej
Rhimen napisał(a):Więc tak, mam honde x8r-s i jest ot 2T i nie wiem jaki nalać olej na starym jeździla super miała zabujcze przyspieszenie! Ale olej sie skończył nalałe mixol S bo taki polecał mechanik odrazu patrze ze to jakeiś siki ale wlałem i żeczywiście honda ma zerowe przyśpieszenie! Bierze mnie nawet kolega na chiński piździdełku;/ jak mialem stary olej to nikt mnie nie doganiał;p mam skuter od 4tygodni;)
pozdro dla twojego mechanika...nie obraź się ale to musi być piękny idiota żeby mixol polecać do skutera, ciekawe ile razy siedział w podstawówce, a później w zawodówce (jeśli w ogóle skończył)....
minimum co musisz kupić to półsyntetyk castrola, shella czy motula.....
nawet są specjalnie dedykowane dla skuterów.
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
haha pizda a nie mechanik po raz a po 2 skoro skończył sie ten dobry to może kupic jeszcze raz ten sam?? czy to była magiczna butelka i znikła odrazu??;>:PP
nie no kupuj ten co był suuper i tyle ;d
pozdro
nie no kupuj ten co był suuper i tyle ;d
pozdro

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Mechanik tak mi na przeglądzie powiedział;P wiem ze do simsonków koledzy leją miksola a to też 2T
Bostorn- bym odrazu tak zrobił ale ojel był wlany a nie wiedzieli jaki bo to z komisu sprowadzony:) ale był dobry jak faceta 80kg zrzucało prawie a mnie to już nie wspomne:) a teraz to dupa:/
Bostorn- bym odrazu tak zrobił ale ojel był wlany a nie wiedzieli jaki bo to z komisu sprowadzony:) ale był dobry jak faceta 80kg zrzucało prawie a mnie to już nie wspomne:) a teraz to dupa:/
- Rhimen
- Świeżak
ja jeszcze polecam osobiście olej półsyntetyk do dwusuwów OLREN za 10,50 zł.. ładnie pachnie spalinami xd
-
marcin33331 - Świeżak
hmm ja używam castrola R2 racing około 42 czy tam 5 zł zależy gdzie i olej swietny
moja mała jeździ jak szalona;d
a jaki kolor miał olej??;> castrol ma czerwony
dobre są też oleje do pił łańcuchowych itp ale ja wole na nich nie jeździc bo wydaje mi się że są gęstsze od zwykłych
czyli jednak magiczna butelka znikła po wlaniu
pozdro

a jaki kolor miał olej??;> castrol ma czerwony

dobre są też oleje do pił łańcuchowych itp ale ja wole na nich nie jeździc bo wydaje mi się że są gęstsze od zwykłych
czyli jednak magiczna butelka znikła po wlaniu

pozdro

-
Bostorn - Moderator
Nom znikła:)
Kolor taki jakis brązowy z przewagą żóltego:P o taki jak kujawski ale ciemniejszy ciutke:)<---MIXOL s
Jak chce wymienić olej to moge go z dozownika odessać strzykawką i wlać inny?
A tamten drugi ten idealny to czerwony był:)
Kolor taki jakis brązowy z przewagą żóltego:P o taki jak kujawski ale ciemniejszy ciutke:)<---MIXOL s
Jak chce wymienić olej to moge go z dozownika odessać strzykawką i wlać inny?
A tamten drugi ten idealny to czerwony był:)
- Rhimen
- Świeżak
senekkorzenna napisał(a):uważam że na oleju nie powinno się oszczędzać ,zawsze w t2 najlepszy, lepiej się rozpuszcza i spala nie pozostawiając nagaru na układzie sprężania.
taaa wie co mówi;d
jasne że możesz strzykawką odessac albo pompką ale to chwilow nic nie da bo w przewodach będzie stary najlepiej wiesz jak spusc?
u mnie to jest pokrywka przed podajnikiem sciogasz ją i odczepiasz przewód od podajnika do butelki z nim odwierasz korek od podajnika i sobie to spokojnie spływa a jak nie to podmuchaj troszkę niech cisnienie zassie olej i już

pozdro

-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości