[Pomoc] 'Głośny' skuter
• Strona 1 z 1
[Pomoc] 'Głośny' skuter
Witajcie!
Ostatnio kolega dał się przejechać kilku kolegą i jeden z nich uderzył w krawężnik (kołem przejechał a uderzył rurą od tłumika chyba) z prędkością około 30km/h.
Chciałbym się dowiedzieć (zamiast płacić ~40zł za śmieszny przegląd) co może być w skuterze i czy da radę naprawić to na własną rękę?
Pozdrawiam!
Ostatnio kolega dał się przejechać kilku kolegą i jeden z nich uderzył w krawężnik (kołem przejechał a uderzył rurą od tłumika chyba) z prędkością około 30km/h.
Chciałbym się dowiedzieć (zamiast płacić ~40zł za śmieszny przegląd) co może być w skuterze i czy da radę naprawić to na własną rękę?
Pozdrawiam!
- Archero
- Świeżak
możliwe ze sie porostu rozkręcił , chociaż przy takim uderzeniu może być ze poluzował sie cylinder (chociaż wątpię).
Idz do garażu połóż sie pod sqter i zobacz czy sie nie odkręciła i czy przypadkiem sie nie zagieła (jak mocno to znaczy że zrobiłeś sobie "blokade")
POzdrO
Idz do garażu połóż sie pod sqter i zobacz czy sie nie odkręciła i czy przypadkiem sie nie zagieła (jak mocno to znaczy że zrobiłeś sobie "blokade")

POzdrO
Gilera Runner 50 Sp
:D...i jazda !!! | | | | http://pl.youtube.com/watch?v=R77pnBZuIL8 -----> Mój sprzęcik
:D (to moj pierwszy filmik)

-
micza123 - Świeżak
-
marcin33331 - Świeżak
chodziło mi o to że jak bardzzo sie zgioł tłumnik to zrobiłeś sobie blokade
:D silnik by sie dławił
:D bo spaliny by tak sprwanie i szybko nie uchodziły
a co do tej śruby to i może ją dokręciliście ale
1. odkręc cały tłumnik
2. sprawdz czy hyymm jak sie to nazywa
:D...to co sie przykręca co cylindra takie jajowate z dziurą czy jest proste ____________ idealnie
3.jak nie to młotek;stół;5 min roboty i proste (tylko nie wal mocno)
4.zakładasz tłumnik
5. przykręcasz DOKŁADNIE uwarając żeby sie zerać kwintu
:D
I JAZDA PozdrO

a co do tej śruby to i może ją dokręciliście ale
1. odkręc cały tłumnik
2. sprawdz czy hyymm jak sie to nazywa

3.jak nie to młotek;stół;5 min roboty i proste (tylko nie wal mocno)
4.zakładasz tłumnik
5. przykręcasz DOKŁADNIE uwarając żeby sie zerać kwintu

I JAZDA PozdrO

Gilera Runner 50 Sp
:D...i jazda !!! | | | | http://pl.youtube.com/watch?v=R77pnBZuIL8 -----> Mój sprzęcik
:D (to moj pierwszy filmik)

-
micza123 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm