Doyownik. Oleje
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Doyownik. Oleje
Mam Cagive Prime 50. Zrobilem nia 4000 km na dozowniku oleju ale slyszyalem opinie ze silniki zacieraja sie na dozownikach ( dotyczy to wszystkich dwusowow bez wzgledu na marke) Co o tym myslicie?
Stosuje olej ORLEN 2T Semisynthetic. Co o nim sadzicie?
I jeszcze jedno. Jaki olej do skrzyni? Bo obecnie po postoju motoru przez ok 2 godz. tarcze sprzegla sklejaja sie i sprzeglo przepada. Po kilkukrotnym wcisnieciu klamki jest ok. Z gory dziekuje za pomoc
Stosuje olej ORLEN 2T Semisynthetic. Co o nim sadzicie?
I jeszcze jedno. Jaki olej do skrzyni? Bo obecnie po postoju motoru przez ok 2 godz. tarcze sprzegla sklejaja sie i sprzeglo przepada. Po kilkukrotnym wcisnieciu klamki jest ok. Z gory dziekuje za pomoc
- Łukasz2719
- Świeżak
zatrzec to mozesz na takim oleju (przesadzam oczywiscie ale dobry to on nie moze byc).....
Nie wiem kto Ci glupot nagadal ze sie na dozownikach zacieraja. Niby czemu? Na zle wyregulowanych dozownikach napewno jak nie bdezie oleju wogole podawalo, albo bedzie jak na lekarstwo.
Nie wiem kto Ci glupot nagadal ze sie na dozownikach zacieraja. Niby czemu? Na zle wyregulowanych dozownikach napewno jak nie bdezie oleju wogole podawalo, albo bedzie jak na lekarstwo.
-
kravec - Administrator
hmm ja slyszalem ze dozowniki mogą sie zatykac i juz nie jednemu silnik zatarły ja robie mieszanke a oleju uzywam catrol R2 jakos takos i nienazekam :]
aa co do skrzyni kupiłem shella jakis tam za 31zł
aa co do skrzyni kupiłem shella jakis tam za 31zł
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Mój dozownik podaje 1:50. to dobrze? a co myślicie o tym oleju? urzywam go bo w poruwnaniu z castrolem jest dużo tańszy (13 zł litr). podobno bardzo dobry do dwusówów ale jaka prawda to nie wiem. Jażdzi ktoś wogóle na nim?
- Łukasz2719
- Świeżak
noooom, jest jednym z najlepszych lepszych olejów. Podobo Miksol też, tak mnie słuchy dochodziły...
A dozownik jak się nie czyści i nie dba o niego a do zbiorniczka leje jakis olej z syfem to wiadomo, że nie wytrzyma długo...
Pozdro
A dozownik jak się nie czyści i nie dba o niego a do zbiorniczka leje jakis olej z syfem to wiadomo, że nie wytrzyma długo...
Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
Bo o dozownik też trzeba dbać. Ja przy przygotowaniu do sezonu spuszczam olej wymontowuję dozownik, czyszczę go i sprawdzam stan linek prowadzących do niego. Nie ma opcji żeby przestał działać. Można poświęcić tą godzinkę rocznie i to zrobić.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
noom fakt noo ee mixol dodaje 10km więcej do każdego motorq;d a na dodatek nawet chroni potrafi zaslony dymne puszczac i takie tam :]
ja uzywam catrola R2 za 47zł ii nie nażekam jeśli uważasz ze ten twoj jest dobry spox ale nie ździw sie że któregos dnia sie zatrzymasz i ...... własnie i co dalej??;>
kłopociki :]
pozdro
ja uzywam catrola R2 za 47zł ii nie nażekam jeśli uważasz ze ten twoj jest dobry spox ale nie ździw sie że któregos dnia sie zatrzymasz i ...... własnie i co dalej??;>
kłopociki :]
pozdro
-
Bostorn - Moderator
hmm no też tak moze byc może azapychac dozownik może byc też inna gęstosc itp a takl dla rozluźnienia dzisiejszego wieczoru polecam :]
http://pl.youtube.com/watch?v=GC5DhxU00 ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=GC5DhxU00 ... re=related
-
Bostorn - Moderator
Ja mam takie pytanie: Czy moge zamontować do Tzr 125 rok 1998 (większość ma dozownik pod siedzeniem) od yamahy tzr 125 rok 1996 Belgarda one mają dozownik po boku,przy ramie. Można czy nie?
-
Valentino-Rossi-46 - Bywalec
Ja bym na Twoim miejscu jesli sie martwisz o zatarcie to zainwestował w filter na waz od dowoznika oraz otworzyl pompke oleju i sprawdzil jak tam linke naciagnieta masz (góra 20min roboty), a co do tarcz sprzegłowych sprawdz czy nie ma nigdzie wycieku bo moim zdaniem jakiego oleju bys nie wlał nie powinny sie sklejac.
osobiscie doradzam olej Castrol 15W40.
pozdr.
osobiscie doradzam olej Castrol 15W40.
pozdr.
<b>>>>>>>>>>>>>>>>Bez Młota To Nie Robota<<<<<<<<<<<<<

-
ChudyNs1 - Świeżak
Najlepszy moim zdaniem jest Castrol R2,po jest taki plynny a nie gesty i bardzo ladnie sie spala!!!
Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]
[: Jedyna taka :]
[: Jedyna taka :]
-
mastero33 - Bywalec
no ja nie wiem ja leje R2 za 42zł mozna juz kupic jakos takos za 40 też jest jakis R zaraz
zobacz sobie tutaj
http://sklep.mieloch.pl/index.php?cPath ... 2a6f3a3aca
widze jakis za 30
zobacz sobie tutaj
http://sklep.mieloch.pl/index.php?cPath ... 2a6f3a3aca
widze jakis za 30
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm