Pomocy!!! Ginie mi prad co to moze byc???
• Strona 1 z 1
Pomocy!!! Ginie mi prad co to moze byc???
Mam problem z Honda Bali. Gdy jechałem staneła mi na "srodku drogi" i juz nie mogłem jej zapalic poniewaz nie kreci wcale rozrusznik i kopanie nic nie dało nawet nie łapała, żeby było mało to nie dziala mi ani klakson ani kierunkowskazy co przy dobrze naładowanym akumulatorze powinno działac wiem ze prad dociera do stacyjki i jak kopie jest iskra na swiecy CO moze jej byc ze nie chce palic?????????? Prosze o pomoc
Radek
- r@dek_9590
- Świeżak
regulator napięcia??? u mnie sie zjebał ani kierunkow ani klaksona a prąd idzie z prądnicy... u mnie pali
myłes moto wodą czy co???

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
mi spierd... prad z akumulatora,motorek ma na kopke i ten nie wiem co jest przyczyna?? wydaje mi sie ze to izolacja moze byc nadpalona na ktoryms przewodzie,chyba ze jakis inny powod 

- flinston-91
- Świeżak
marcio napisał(a):Bostorn napisał(a):myłes moto wodą czy co???
no a czym miał myć? birolem?
ale pod cisnieniem

-
Bostorn - Moderator
Re: Pomocy!!! Ginie mi prad co to moze byc???
r@dek_9590 napisał(a):Mam problem z Honda Bali. Gdy jechałem staneła mi na "srodku drogi" i juz nie mogłem jej zapalic poniewaz nie kreci wcale rozrusznik i kopanie nic nie dało nawet nie łapała, żeby było mało to nie dziala mi ani klakson ani kierunkowskazy co przy dobrze naładowanym akumulatorze powinno działac wiem ze prad dociera do stacyjki i jak kopie jest iskra na swiecy CO moze jej byc ze nie chce palic?????????? Prosze o pomoc
Wymień sobie bezpiecznik instalacji i bedzie ok

Pozdro
Ps: Niedługo to bedziecie armatkami wodnymi myć te dwa kółka xD
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
dokładnie, powinieneś sprawdzić całą instalację elektryczną czy nie robi gdzieś zwarcia i czy styki nie pordziewiały o ile nie zalałeś cewki zapłonowej czy modułu...
http://www.Skutery.Org (otwórz link) - forum, skutery, tuning, stunt
-
Kox - Świeżak
a jak zalałem to np co??? nie może poprostu wyschnąc i dalej jechac??:P wczesniej po myciu było ok jeździłem dopiero pod koniec dnia sie cos zjebało :/ 

-
Bostorn - Moderator
jak wyschnie to ok, ale styki mogą zardzewieć wtedy należy je przetrzeć papierem ściernym, gorzej będzie jak zalał cewke czy coś innego...
http://www.Skutery.Org (otwórz link) - forum, skutery, tuning, stunt
-
Kox - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości