zejscie skuterem na kolanko?da rade?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
zejscie skuterem na kolanko?da rade?
mam pytanie da sie zejsc na skuterze na kolanko? jak to zrobic? czekam na kazda odp:)
o takie cos mi chodzi:D
o takie cos mi chodzi:D
- Załączniki
-
- piekne!
- sven45.jpg (68.21 KiB) PrzeglÄ…dane 4534 razy
Ostatnio edytowano 20/1/2008, 18:35 przez spoyler92, łącznie edytowano 1 raz
-
spoyler92 - Świeżak
Pewnie sie da ale jak ja probowalem to motor troche zrysialem i juz piekny nie jest
ale chyba sie jakos da :8

Gilera Runner 2005r | | http://www.bezpieczny-motocyklista.info/
- kamil1993
- Świeżak
wystarczy spojzec na zdjecia z wyscigow skuterow- chopaki niezle jezdza kolanami... zastanawia mnie tylko jak (sie nie bac) przy stabilnosci skutera (ale nigdy nie jezdzilem dluzej niz z 3 minuty wiec nie wiem)
-
kravec - Administrator
Ja zszedlem na kolanko (xD) skuterem kolegi na parkingu.
Pewnie w nie wszystkich skuterach tak sie da poniewaz przy mocnym koncie przyciera sie stopkÄ…. Nie polecam tego robic jak jest mokro
Sam sie o tym przekonałem.
Pewnie w nie wszystkich skuterach tak sie da poniewaz przy mocnym koncie przyciera sie stopkÄ…. Nie polecam tego robic jak jest mokro

Sam sie o tym przekonałem.
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
ja moim bez problemu schodziłem tylko zazwyczaj niewyciągałem kolana tylko wydech lub przekładnia szlifowała i potem dziura w dyfuzorze była ;/ tylko skuter to za lekki i dziadostwo pojazd jak nieczuje sie moto między nogami to jest źle - skuterem można schodzić tylko na opony slicki 13nastki rozgrzany suchy asfalt !
Korek rozporek.
- korek31
- Świeżak
ja na 10calowych na zwirze stracilem przyczepnosc na tylniej dumie p[odczas tej pruby;/(zreszta wogole mi zawsze dupa na zakrecie ucieka;/ co tobic?)
pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
-
spoyler92 - Świeżak
kravec napisał(a):wystarczy spojzec na zdjecia z wyscigow skuterow- chopaki niezle jezdza kolanami... zastanawia mnie tylko jak (sie nie bac) przy stabilnosci skutera (ale nigdy nie jezdzilem dluzej niz z 3 minuty wiec nie wiem)
Nie boją się bo mają zaufanie do opon, używają najlepszych opon Dunlopa specjalnie na tor. Tor także jest bdb ponieważ równiutki i bez piasku itd. Skutery na których jeżdżą to najczęściej Piaggio Zipy SP więc też łatwiej to zrobić.
http://www.Skutery.Org (otwórz link) - forum, skutery, tuning, stunt
-
Kox - Świeżak
Ja nie radze jak sie ma nisko podnóżki tak jak ja
bo wyrżniecie i motorek porysoawany a plastiki połamane :8 A jak w zakręcie bedzie piach oj to leżycie 

Gilera Runner 2005r | | http://www.bezpieczny-motocyklista.info/
- kamil1993
- Świeżak
xD ja tez nie radze, ale w sumie ktos to moze zrobic. ;P wystarczy troche chciec i znalezc jakis wypad nawierzchnie xD
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
oj ludzie, ludzie po co wam to ?? ja za takąfrajde dziękuje jak moge cały motorek zniszczyć :/ to już lepiej jakies stoppie czy whellie bo to według mnie bezpieczniejsze (dla skuterka) - ale to moje zdanie. pozdrawiam
"Bóg wybacza...
motocykl nigdy..."

motocykl nigdy..."

-
filak - Świeżak
stoppi whelle na moim piaggio zip robi sie bez problemu. ja mam tam gumy micheline one sie nadaja do wchodzenia w taki sposub w zakret. wiem ze tu nie powinienem tego pisac ale napisze:P chce ktos kupic piaggio zip97r? ostry tiuning mial. tanio;)
pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
-
spoyler92 - Świeżak
powiem szczerze ze juz dawno skuterem nie jezdzilem i w wakacje jak sie przejechalem kolezanki to powiem szczerze ze czulem sie bardzo nie pewnie na nim i teraz bym napewno nie zrobil czegos takiego
Kiedys jak mialem squta to duzo pewniej sie na nim czulem co prawda jakis wielkich wyczynow nim nie robilem bo rczej dio to poszalec sie nie da ale teraz jakbym sie cofnal do tamtych czasow to zaraz bym pewnie probowal schodzic
Kiedys jak mialem squta to duzo pewniej sie na nim czulem co prawda jakis wielkich wyczynow nim nie robilem bo rczej dio to poszalec sie nie da ale teraz jakbym sie cofnal do tamtych czasow to zaraz bym pewnie probowal schodzic

nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
korek31 napisał(a):jak czytam posty kamila jonyl i filaka to mi się niedobrze robi gadam z chłopami czy babami ? macie jaja ?
post usunięty- kravec
Kolego podpadłeś mi kolejny raz

A mi chodziło o to że szkoda niszczyć sQta do robienia takich "wyczynów". Wiadomo że prędzej czy poźniej sie wyłożysz bo skuter nie jest do tego przystosowany ! tak jak napisał jakiś kolega wcześniej - do tego trzeba prawdziwy motor (żeby czuć bak między nogami) , noi przyczepność, masa , prędkość , a co na skuterze zrobisz ?? raz ci sie jakimś cudem uda , a drugi przejedziesz sie na piasku i będziesz płakał że sobie rozwaliłeś skuterek. Tak jak napisałem wcześniej : stoppie czy wheelie jestem zdolny zdrozumieć ale jazda kolanem to nie na skuter !! to jest z góry skazane na niepowodzenie :/
"Bóg wybacza...
motocykl nigdy..."

motocykl nigdy..."

-
filak - Świeżak
mam wrazenie ze mi chyba "kosmici" pol forum jebneli.. co jest?
-
spoyler92 - Świeżak
korek31 napisał(a):ja moim bez problemu schodziłem tylko zazwyczaj niewyciągałem kolana tylko wydech lub przekładnia szlifowała i potem dziura w dyfuzorze była ;/ tylko skuter to za lekki i dziadostwo pojazd jak nieczuje sie moto między nogami to jest źle - skuterem można schodzić tylko na opony slicki 13nastki rozgrzany suchy asfalt !
mozna schodzic i na zwyklych rozgrzanych, osobiscie z kumplem na kymco super 9 "schodzilismy" na kolanko(tarlismy wydechami) na takim osiedlowym skrzyzowanku w Starej Wsi obok Ndarzyna.
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...
Yamaha YZF 600 Thundercat
Yamaha YZF 600 Thundercat

-
Taser - Bywalec
spoyler92 napisał(a):mam wrazenie ze mi chyba "kosmici" pol forum jebneli.. co jest?
to co zapowiadalem- temat wyczyscilem z niepotrzebnych postow.... widac zreszta(napisalem w cytacie jednego z uzytkownikow)
-
kravec - Administrator
aha. to spoko:) ale ja dzis przechylilem mojego piaggio(tak bez jazdy zeby zobaczyc czy bardzo jest zlozony kiedy dotyka tlumnikiem podloza) i okazalo sie ze musze go calkiem na boku polozyc i wtedy minimalnie dotyka tlumnik podlaoza. wiec to jest nie mozliwe. ale natomisat nuzki przeszkadzaja.. da sie z nimi cos zrobic?
-
spoyler92 - Świeżak
spoyler92 napisał(a):aha. to spoko:) ale ja dzis przechylilem mojego piaggio(tak bez jazdy zeby zobaczyc czy bardzo jest zlozony kiedy dotyka tlumnikiem podloza) i okazalo sie ze musze go calkiem na boku polozyc i wtedy minimalnie dotyka tlumnik podlaoza. wiec to jest nie mozliwe. ale natomisat nuzki przeszkadzaja.. da sie z nimi cos zrobic?
da się odciąć

Korek rozporek.
- korek31
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości