Ubezpieczenie
• Strona 1 z 1
Ubezpieczenie
Czy można ubezpieczyć skuter od kradzieży? jakie ewentualne koszta? oraz jakie wymogi trzeba spełnić?
Poydrawiam
Poydrawiam
- imtom
- Świeżak
To jest jak z ubezpieczeniem samochodu nie wiem jak tam wyliczajÄ…. Idziesz i wykupujesz AC na skuter.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
A jak to jest przy ewentualnej kradzieży, bo skuter trzymam w garażu, garaż znajduje sie na podwórku za bramą, trzymam go tam na noc a w dzien czasami wieczorem stoi pod blokiem, czy przy kradzieży spod bloku wypłacają pełną kwote ubezpieczenia czy jakąś częśc tylko? Jeśli część to zawsze bee go odstawiał do garażu.
- imtom
- Świeżak
Chyba wyliczają wartość rynkową i wypłacają kasę. Zazwyczaj to jest troche mniej niż byś go miał sprzedać.
-
Nie pytałem się w ubezpieczalni ale gadałem z kumplem co pracuje w PZU to powiedział że można bez problemu wykupić AC na skuter-motorower.
-
Jak to?
Jeśli właściciel ma już jakieś zniżki to płaci mniej ale jeśli jest młody to zaczynają mu się naliczać zniżki. Nie wiem jak do końca to jest.
Jeśli właściciel ma już jakieś zniżki to płaci mniej ale jeśli jest młody to zaczynają mu się naliczać zniżki. Nie wiem jak do końca to jest.
-
re
Płaci sie o ile pamietam ok. 10% wartosci pojazdu tak przynajmniej płacą moi rodzice za ubezpieczenie samochodu z tym ze niektóre firmy mają drozej,inne taniej itp ale raczej powinno byc podobnie ze skuterem i to płacą te 10% wartosci co rok.
-
gba4 - Bywalec
Za jednoślady są inne stawki niz za samochody . Np w Warcie okolo 30% wartości sie placi , nie wiem jak w PZU i innych towarzystwach ubezpieczen
Honda Cbr 125 | http://www.bikepics.com/members/mateusz1605/05cbr125/
-
Mateusz1605 - Świeżak
ja przy przepisywaniu OC w PZU na siebie spytalem z ciekawosci ile wyniosloby AC za Fireblade'a '00. Gosc sie usmiechnal, wyliczyl i poinformowal mnie ze wyniosloby to 4.5k PLN przy jednorazowej wplacie, po czym ja sie usmiechnalem i powiedzialem, ze chyba jednak podziekuje
nie wiem jak jest z przepisywaniem znizek z motoroweru na auto, ale te za motocykl sie przepisuja jak najbardziej.

nie wiem jak jest z przepisywaniem znizek z motoroweru na auto, ale te za motocykl sie przepisuja jak najbardziej.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
No tak, ale popatrzmy na to tak - mam OC do Sierpnia 08r. Sprzedaje bzyka w czerwcu i ktoś jeszcze jeździ na moim OC, a ja kupuje w tym czasie poważny motocykl i rejestruje na siebie. Mam wtedy jakieś zniżki na niego czy nie?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Ze zniżkami OC jest tak że nie przechodzą na 100 ze skutera na auto bo weszły jakieś nowe przepisy już ponad rok temu, tak mi agent ubezpieczeniowy powiedział, nawet nie można ubezpieczyć sobie przyczepki czy czegoś takiego, jak to sie robiło dawniej bo nie przechodzą już zniżki, nie wiem jak jest jak sie ma normalne moto bo nie pytałem.
- imtom
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości