Petycja do władz (motorowerzysci, łączmy się!!!)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
a przecież staż w jeździe sie liczy a jaks ie zacznie wcześńiej to staż bedzie większy niż od np 18. np taki 12 latek jak zacznie już jeździć to do 18 ma już 6 lat za sobą. A taki 18 latek wbija sie na 1000 bo rodozici siano dali i rozwala sie na pierwszym lepszym zakręcie.
Nienawidze anty motocyklistów co życzą nam źle ;/;/ fan streetbike moto gp fmx/sm/mx/MP i ME/
(otwórz link)Im

-
konan - Świeżak
michalf84 napisał(a):lepsze lagodniejszze prawa? bylem w naprawde wielu krajach i takiego zascianka jak w polsce nie spotkalem chyba ze mowisz o tajlandii czy afryce ? powinnismy isc za wzorem bardziej rozwinietych krajow spojrzcie na zachod po zdaniu na prawo jazdy przez 2 lata trzeba jezdzic na padalcu zeby wsiasc na prawdziwe moto...sory ale nie chce sie wdawac w sczegoly jak cos to google
aha i nie ma tu co wywodow prowazic jestem bezpiecznym kierowca majac 14 lat bo statystyki mowia same za siebie znow google
a ja naprawde nie pije do mnlodych osob dla mnie mozecie sie pozabijac tylko zebyscie niee zbili mnie ani moich bliskich ot co mlode osoby bardziej skore sa do popisow i do nieodpowiedzialnego porywczego zchowania i naprawde nie ma co dyskutowac na ten temat niemowie ze kazdy taki jest ale jak napislem wyzej statystyki mowia same za siebie..
poza tym za granica jesli chcesz wejsc na moto o wielkiiej mocy bez doswiadczenia to ubezpieznie doslownie zje cie dlaczego? statystyki o wypadkowosci mowia znow same za siebie
i nie placi sie tak smeisznych oplat za ubepiecznie w wysokosci 400 zl, osoba ktora dopiero co zdala na prwko i che wejsc na sport moze sobie pomarzyc bo zadna firma ubezpieczeniowa nie podpisze znim umowy...
tak sie czlowieku zastanawiam czy Ty w ogole masz jakis kontakt z motocyklami?? piszesz sporo prawdy ale tez sporo glupot... sam sie zabij jak masz takie rzeczy pisac... poza tym jak juz pisalem- zalezy od osoby, jak bedzie chcial zaszpanowac to i po 18 bedzie robil to samo z tym ze juz nie na powiedzmy 125'ce tylko na litrze... a bycmoze ta 125'ka nauczy go choc troche pokory... pomysl troche
-
kravec - Administrator
U nas powinno być jak w niemczech. Tam przez 2 lata trzeba jezdzic na 125ccm lub nizej aby moc wsiasc na cos mocniejszego. To dobry pomysl, dla ludzi ktorzy nie maja zdrowego rozsadku i na 18 urodziny jako swoj pierwszy motor kupuja litrowego sciagacz ;/
Moja moto
| | http://www.bikepics.com/members/Neos007/

-
Neos007 - Świeżak
dokładnie Neos007 Myśle dokładnie tak samo a z tym prawem z niemczech to nawet dobry pomysł. 

Nienawidze anty motocyklistów co życzą nam źle ;/;/ fan streetbike moto gp fmx/sm/mx/MP i ME/
(otwórz link)Im

-
konan - Świeżak
Na 125ccm tez sie mozna zabic bo ponad 160 to nie jest malo...powinny byc takie przepisy jak teraz sa.
A Wy zamiast pisac jakies smieszne petycje zastanowcie sie nad tym ze moga sie zaczac kontrole pierdzipedow i wtedy naprawde bedzie trzeba jezdzic 45.
Ja sie ciesze, ze mnie te czasy ominęły.
A Wy zamiast pisac jakies smieszne petycje zastanowcie sie nad tym ze moga sie zaczac kontrole pierdzipedow i wtedy naprawde bedzie trzeba jezdzic 45.
Ja sie ciesze, ze mnie te czasy ominęły.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
nie chce mi sie za bardzo ego ciagnac ale w ktorym miescu napisalem gllupote? to ze 1 na 5 wypadkow to motocykl nie znaczy ze moocyklisci lepiej jezdza bo naprawde jezdzi ich mniej srednia statystyczna nijak sie ma do zadanego pytania a przeslanki zupelnie nie pasuja do zalozonej tezy jesli naprawde chcesz zeby twohje wyliczenia mialy jakis sens siagnij troszke wiecej danych otworz ksiazke do statystyki i zacznij sie uczyc. ja koncze rozmowe bo naprawde nie mam juz sily rozmawiac z wszystgkowiedzacymi i wszezie bedacymi 13 latkami, ktorzy maja olbbrzymi problem z czytaniem ze zrozumieniem, pozat ym tak jak mowilem wyzej prawo powinno byc zaostrzone a nie bardziej poblazliwe i jescze raz radze poszukac na stronach ktore ubezpieczaja lub w necie danych ktore wskazuja ze najwiecej wypadkow p owoduja osoby miedzy 16 a 25 rokiem zycia choc pewnie wedlug was to takze glupota ... pozdrawiam i zycze sukcesow w nauce...
-
michalf84 - Świeżak
michalf84 napisał(a):nie chce mi sie za bardzo ego ciagnac ale w ktorym miescu napisalem gllupote? to ze 1 na 5 wypadkow to motocykl nie znaczy ze moocyklisci lepiej jezdza bo naprawde jezdzi ich mniej srednia statystyczna nijak sie ma do zadanego pytania a przeslanki zupelnie nie pasuja do zalozonej tezy jesli naprawde chcesz zeby twohje wyliczenia mialy jakis sens siagnij troszke wiecej danych otworz ksiazke do statystyki i zacznij sie uczyc. ja koncze rozmowe bo naprawde nie mam juz sily rozmawiac z wszystgkowiedzacymi i wszezie bedacymi 13 latkami, ktorzy maja olbbrzymi problem z czytaniem ze zrozumieniem, pozat ym tak jak mowilem wyzej prawo powinno byc zaostrzone a nie bardziej poblazliwe i jescze raz radze poszukac na stronach ktore ubezpieczaja lub w necie danych ktore wskazuja ze najwiecej wypadkow p owoduja osoby miedzy 16 a 25 rokiem zycia choc pewnie wedlug was to takze glupota ... pozdrawiam i zycze sukcesow w nauce...
czytanie ze zrozumieniem tak?? nie chodzi o to ze motocyklisci powoduja 1/5 ogolu wypadkow tylko 1/5 wypadkow w ktorych biora udzial co mowi jasno ze tylko 20% procent wypadkow w ktorych biora udzial motocyklisci jest spowodowana z ich winy... rowniez zapraszam do powrotu do szkoly podstawowej gdzie ucza czytac... po nicku wydawalo mi sie ze masz za soba juz wiecej niz 13 lat..... zaostrzenie przepisow wedlug mnie nic nie da, beda one tylko jeszcze czesciej lamane, za to usprawnienie przepisow moze spowodowac ze zmniejszy sie liczba posiadaczy a1 z praktycznie 0'owym pojeciem o jezdzie motocyklem.... rowniez pozdrawiam i zycze sukcesow...
-
kravec - Administrator
A mi sie zdaje, ze nasz Michalek nigdy nie siedzial na motocyklu i lubi sobie pogadac, ze jestesmy zli, kieruje starym BMW e36 i wyprzedza male skuterki w miescie i sie cieszy.
To normalne, ze na motocyklach najwiecej jest wypadkow z przedzialu 16 - 25 lat, wtedy jest okres zycia w ktorym najszybciej i najpewniej sie jezdzi. Dobry wzrok refleks, chec adrenaliny to wszystko ciagnie za soba konsekwencje. Po prostu młodzi ludzie muszą sie wyszaleć, wśrod kierowcow samochodow jest ten sam przedzial wiekowy, TYLKO ZE ONI POCIAGAJA ZA SOBA SMIERC WIELU NIEWINNYCH OSOB a w wypadkach motocyklowych rzadko gina osoby trzecie, co najwyzej kierowca i pasazer, wiec o czym tutaj rozmawiac.
Niedoswiadczony motocyklista szukajacy wrazen stwarza zagrozenie praktycznie tylko dla samego siebie, a nie jak to lubia mowic Policjanci dla wielu innych osob.
To normalne, ze na motocyklach najwiecej jest wypadkow z przedzialu 16 - 25 lat, wtedy jest okres zycia w ktorym najszybciej i najpewniej sie jezdzi. Dobry wzrok refleks, chec adrenaliny to wszystko ciagnie za soba konsekwencje. Po prostu młodzi ludzie muszą sie wyszaleć, wśrod kierowcow samochodow jest ten sam przedzial wiekowy, TYLKO ZE ONI POCIAGAJA ZA SOBA SMIERC WIELU NIEWINNYCH OSOB a w wypadkach motocyklowych rzadko gina osoby trzecie, co najwyzej kierowca i pasazer, wiec o czym tutaj rozmawiac.
Niedoswiadczony motocyklista szukajacy wrazen stwarza zagrozenie praktycznie tylko dla samego siebie, a nie jak to lubia mowic Policjanci dla wielu innych osob.
-
CeBeRek - Stały bywalec
Masz rację CeBeReK, lecz nie zawsze... Jak motocyklista wjedzie w przystanek pełen ludzi, lub inny tłum ludzi to może na tym ucierpieć więcej osób... A samochodem może rozbić się o drzewo, i nie koniecznie musi spowodować jakiś duży wypadek... Nie ma tu konkretnej teorii wg. mnie..
http://www.Skutery.Org (otwórz link) - forum, skutery, tuning, stunt
-
Kox - Świeżak
nie ma konkretniej teorii ale nie patrzac w statystyki wydaje mi sie ze zdecydowana wiekszosc wypadkow (w tym gleb) odbija sie tylko na zdrowiu motocyklisty lub rowniez osob trzecich z tym ze w malym stopniu... owszem jezeli wpakuje sie w przystanek pelen ludzi to jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze zabije pare osob to oczywiste.... jeszcze raz znize sie do bardzo niskiego poziomu kolegi 84.... panie dorosly, sam sobie pan idz do szkoly jak sie nudzi.... na komunie neostrada, na 18'ke tez?? i nie osmieszaj sie juz wiecej bo widze ze masz duze braki w mysleniu... koncze na ten temat
-
kravec - Administrator
\carol Nash
The shocking figures were revealed after the firm analysed all the accident claims it received last year from among more than 230,000 bikers who are insured through the company. Among key findings were that younger bikers, inexperienced riders, those with zero no claims bonus and those riding scooters or mopeds were at highest risk. Riders on provisional licences were 1.7 times more likely to be involved in an accident than those with a full licence.
The shocking figures were revealed after the firm analysed all the accident claims it received last year from among more than 230,000 bikers who are insured through the company. Among key findings were that younger bikers, inexperienced riders, those with zero no claims bonus and those riding scooters or mopeds were at highest risk. Riders on provisional licences were 1.7 times more likely to be involved in an accident than those with a full licence.
-
michalf84 - Świeżak
No znalazles cos po angielski u czujesz sie podniecony ?
Prosze Cie jezdzij do konca zycia rowerem...
Prosze Cie jezdzij do konca zycia rowerem...
-
CeBeRek - Stały bywalec
widze ze kolega robi sie nerwowy i zaczyna pokazywac rogi.. ale po co?? moim zdaniem wymÄ…drzasz sie i sam nie wiesz o czym mowisz.. czym w ogole jezdzisz? z reszta nieistotne. kravec napisal mÄ…dre slowa jednak ty nadal starasz sie pokazac swoje bledne madrosci.. wg. ciebie cala reszta jest dziecmi tylko ty znasz sie na prawie i statystykach? moze zostan prezydentem
pozdrowienia

<b>Aprilia RS 125 Racing</b>
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela

-
pabll0 - Świeżak
Michalf84 wiem, że trudno jest życ Ci za granicą.
Zagraniczni pracodawcy Cie wykorzystuja, nikt nie mowi do Ciebie po Polsku Ty uzywasz innego jezyka niz Polski, to po co jestes na tym forum. Jest nam bardzo przykro z Twojego powodu, ale tutaj pocieszycieli nie znajdziesz.
A wiec milym pozegnaniem ,, spieprzaj dziadu " pozegnamy Cie z tego forum i grzecznie pojdziesz na strony - de czy - com .
Zagraniczni pracodawcy Cie wykorzystuja, nikt nie mowi do Ciebie po Polsku Ty uzywasz innego jezyka niz Polski, to po co jestes na tym forum. Jest nam bardzo przykro z Twojego powodu, ale tutaj pocieszycieli nie znajdziesz.
A wiec milym pozegnaniem ,, spieprzaj dziadu " pozegnamy Cie z tego forum i grzecznie pojdziesz na strony - de czy - com .
-
CeBeRek - Stały bywalec
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości