zmiana zebatek : predkosc lub sila ? pomocy
• Strona 1 z 1
zmiana zebatek : predkosc lub sila ? pomocy
siema sluchajcie mam pytanie, chce wymienic w swoim moto zebatki ale nie chce seryjnych. Tu jest stronka na ktorych sa ustawienia zebatek "gear ratio"http://www.jtsprockets.com/52.0.html?&L=0&sel_uid=3608&p= ii moje pytanie polega na tym czy jezeli gear ratio jest wieksze np. 5.20?? to moto jest szybsze czy mocniejesze?? czy moze musi byc mniejsze zeby moto bylo szybsze ?? chodzi mi tu o to aby zmienic zebatki aby moto bylo szybsze z gory thx pozdro 

Malaguti XSM bylo ;p teraz CBR 125
- Marasek2rs
- Świeżak
eh trochę ciężko zrozumieć... po prostu jak chcesz mieć lepsze przyśpieszenie to kupuj większą zębatkę na tył (zestaw na przyśpieszenie) a jak chcesz mieć mniejsze przyśpieszenie ale większą prędkość to kupuj zestaw na prędkość max i tyle...
a moc silnika się nie zmieni... nie może się zmienić ;] zmieni się tylko przełożenie napędu które może polepszyć albo przyśpieszenie albo zwiększyć prędkość max ;]
a moc silnika się nie zmieni... nie może się zmienić ;] zmieni się tylko przełożenie napędu które może polepszyć albo przyśpieszenie albo zwiększyć prędkość max ;]
Yamaha TZR 50 + V6.
Dobrze jest
Dobrze jest

-
jogiseq - Świeżak
No właśnie ja mam taki sam problem ma zębatki z przodu 12 zębów a z tyłu 53 i Ciśnie mi 90km/h jak zmienił bym z przodu na zębatkę z 18 zębami o o ile wzrósł by v-max i jak bardzo stracił bym na przyśpiesznienu????????????????????
Triumph Sprint ST 1050
-
szacho998 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości