jaki pasek romet 767(2t)
• Strona 1 z 1
jaki pasek romet 767(2t)
witam mam zamiar kupic pasek do skutera romet 767 gdyz pod góre strasznie traci obroty i traci moc jedzie 25 km/h a jak na 2t to słabo i chce kupic pasek ktory będzie paseowął idealnie pod ten model ale nie moge znalesc jakie mają byc jego wymiary (na aktualnym nie pisze ale wiem ze jest za krótki gdyz nie wchodzi on na samą góre wariatora)prosze o pomoc.
- kupiruseek
- Świeżak
Re: jaki pasek romet 767(2t)
Rocznik Rometa?
-
Fugu - Mieszkaniec forum
2013 wczesniej zmieniany cylinder ,tłoki itd ...zawsze tak chodził i nie wiem czy to wina złego paska czy dojechanego silnika chodz ma 4500 od zmiany i predkosc maks bez blokad 60km/h bo nie chce wejsc na wyzsze obroty chodz na stopce wchodzi ale nierownomiernie ma takie jakby falowe obroty -wysokie niskie srednie -rolki zmieniane na lzejsze i tylko przy starcie wyje.
- kupiruseek
- Świeżak
Paski masz n.p. tutaj: (otwórz link)
-
Fugu - Mieszkaniec forum
chodzi mi o konktretne wymiary zeby nie bawic sie w zgadywanie i nie kupywac kilku i celowac ze ktorys bedzie pasował
- kupiruseek
- Świeżak
kupiruseek napisał(a):chodzi mi o konktretne wymiary zeby nie bawic sie w zgadywanie i nie kupywac kilku i celowac ze ktorys bedzie pasował
Tylko ze szukasz w zlym miejscu - dlugosc paska nie ma wiekszego wplywu na szybkosc maksymalna. Jesli chcesz sie o tym przekonac to wez dluzszy niz ten, ktory teraz masz.
Jesli chcesz zrobic to poprawnie, to sprawdz czy nie masz blokady srednicy przodu przekladni. (otwórz link)
Podejrzewam tez, ze twoj skuter ma dodakowe blokady, n.p. w dolocie powietrza lub w ECU.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość