Zobacz wÄ…tek - Wymiary skutera.
NAS Analytics TAG

Wymiary skutera.

i inne małe pojemności
_________

Wymiary skutera.

Postprzez wesolutki » 19/8/2007, 22:35

Witam. Chciałbym kupić skuter 50cc niestety w pobliżu nigdzie nie mam żadnego salonu i zmuszony jestem kupić nieco dalej od siebie a co za tym idzie wysyłają mi go. Moje pytanie dotyczy wymiarów skutera. Jaki najlepiej dobrać żeby nie był za mały? Jeśli chodzi o wzrost to mam 185cm.
Z góry dzięku za pomoc, pozdrawiam.
wesolutki
Świeżak

Postprzez jogiseq » 19/8/2007, 22:38

aprilia rs factory, yamaha aerox, peugeot speedfight...

wiesz o co tylko chodzi??

O KASE!!!!!!!!!!!! nie napisałeś ile możesz dać...
Yamaha TZR 50 + V6.
Dobrze jest :)
jogiseq
Świeżak

Postprzez Mi5i3K » 19/8/2007, 22:40

jogiseq zauważ ze napisał w SALONIE. Watpie zeby kupil RS Factory, lub Nrg sport za 12.000 zł w salonie . Chłopak myslal o zipie :] Wiec jesli myslales o zipie lub innym romecie chinskim. To stawnowczo odradzam , mam wiec wiem. slow mi brak
Essential napisał(a):a nie piszcie bo mnie tylko wkurzacie na suszarze to bym se ;ojezdzil yakie gguwno jakich malo tylko dla miastowych a ja ze wsi pochodze gdzie sa pola a nie autosrady
Mi5i3K
Świeżak

Postprzez jogiseq » 19/8/2007, 22:42

Mi5i3K napisał(a):jogiseq zauważ ze napisał w SALONIE. Watpie zeby kupil RS Factory, lub Nrg sport za 12.000 zł w salonie . Chłopak myslal o zipie :] Wiec jesli myslales o zipie lub innym romecie chinskim. To stawnowczo odradzam , mam wiec wiem. slow mi brak

OMG

a te skutery które wymieniłem kupuje sie na bazarze?
bo mi sie wydaje że właśnie w salonie..
ehh
Yamaha TZR 50 + V6.
jogiseq
Świeżak

Wymiary

Postprzez wesolutki » 19/8/2007, 22:47

Na początku dzięki za tak szybkie odpowiedzi:) Skuter mam już upatrzony. KingWay Coliber 50. Chodzi mi tylko o te wymiary...
Może odrazu ktoś się wypowie na jego temat?
wesolutki
Świeżak

Postprzez jogiseq » 19/8/2007, 22:53

ehh a ja tu o takich sprzętach... :(
coliber jest bardzo mały... będziesz wyglądał wręcz komicznie na nim.. to najmniejszy kingway.. no ale i też najtańszy..

ogólnie to odradzam, odradzam i jeszcze raz odradzam... szczególnie tą firmę, jak i keeway i inne chińskie marki (wiem że keeway jest węgierską firmą, ale i tak MADE IN CHINA) ehhh... zależy też do czego ci takie coś i ile masz kasy...
Yamaha TZR 50 + V6.
jogiseq
Świeżak

Postprzez wesolutki » 19/8/2007, 22:57

do tego żeby od czasu do czasu gdzieś podskoczyć na niewielkie odległości :)
wesolutki
Świeżak

Postprzez jogiseq » 19/8/2007, 23:00

ile masz lat i ile ważysz??
Yamaha TZR 50 + V6.
jogiseq
Świeżak

Postprzez wesolutki » 19/8/2007, 23:05

185cm wzrostu, 16 lat, 70kg
wesolutki
Świeżak

Postprzez Mi5i3K » 19/8/2007, 23:09

HAHAHA I CO JOGISEQ KTO MIAL RACJE ? Powiedziale odrazu ze w salonie kupuje sie nowe rzeczy. A uzywane na BAZARZE ! Oczywiscie bywaja w salonie uzywane. Ale przyjelo sie ze z salonu-nowy. Swoja droga Coliber to najslabszys kuter z tych nowych stary szukaj za te 3 kafle cos markowego 4 czy 5-letnie na lepsze ci wyjdzie i nie bedziesz wygladac jak frajer, tez swoje mam i waze tez mam 187 cm wzrostu. I wiem jak ja wygladam na tych koliberkach ;]

PS: Ja jezdzac 10km dziennie bylem swoim chinczykiem 20 razy w serwisie w ciagu 2 miesiecy a dalem za chiniola 4.500 a ten koliberek co tu duzo mowic najslabszy skuter z tych chinczykow wiec radzimy Ci nie kupuj!

KUPISZ CHINCZYKKA - NIE BEDZIESZ WESOLUTKI !
Essential napisał(a):a nie piszcie bo mnie tylko wkurzacie na suszarze to bym se ;ojezdzil yakie gguwno jakich malo tylko dla miastowych a ja ze wsi pochodze gdzie sa pola a nie autosrady
Mi5i3K
Świeżak

Postprzez wesolutki » 19/8/2007, 23:27

A czym się różni dwusuwowy od czterosuwowego?
wesolutki
Świeżak

Postprzez jogiseq » 19/8/2007, 23:35

Mi5i3K napisał(a):HAHAHA I CO JOGISEQ KTO MIAL RACJE ? Powiedziale odrazu ze w salonie kupuje sie nowe rzeczy. A uzywane na BAZARZE ! Oczywiscie bywaja w salonie uzywane. Ale przyjelo sie ze z salonu-nowy. Swoja droga Coliber to najslabszys kuter z tych nowych stary szukaj za te 3 kafle cos markowego 4 czy 5-letnie na lepsze ci wyjdzie i nie bedziesz wygladac jak frajer, tez swoje mam i waze tez mam 187 cm wzrostu. I wiem jak ja wygladam na tych koliberkach ;]

PS: Ja jezdzac 10km dziennie bylem swoim chinczykiem 20 razy w serwisie w ciagu 2 miesiecy a dalem za chiniola 4.500 a ten koliberek co tu duzo mowic najslabszy skuter z tych chinczykow wiec radzimy Ci nie kupuj!

KUPISZ CHINCZYKKA - NIE BEDZIESZ WESOLUTKI !

ej no skąd miałem wiedzieć że chce kupić za 3 tysiące? nie jestem wróżką.. pisałem o NOWYCH SKUTERACH z salonu.. niektórych stać na takie nówki. a bardzo dobre skutery są nie tylko używane.. NOWE W SALONIE TEŻ MOŻNA KUPIĆ!!!!!! jakby ktoś wcześniej nie kupił nowego to ty nie mógłbyś myśleć o kupnie jakiejś używki.. ehh
Yamaha TZR 50 + V6.
jogiseq
Świeżak

Postprzez jogiseq » 19/8/2007, 23:40

wesolutki napisał(a):A czym się różni dwusuwowy od czterosuwowego?

tym że: czterosów (4T) jest słabszy, ma mniejsze osiągi- po prostu moto z takim silnikiem jest słabsze od silnika 2T tej samej pojemności. za to jest bardziej ekonomiczny, czyli mniej pali i jest mniej awaryjny (niby, bo w chinolach nic nie jest nieawaryjne...)

2T jest mocny, pali nawet 2 razy tyle co 4T i remont kapitalny wypada mniej więcej po 15tys. km...
Yamaha TZR 50 + V6.
jogiseq
Świeżak

Postprzez Mateusz1605 » 20/8/2007, 07:25

zapomniales dodac ze chińskie 4t jest szybsze niz chinskie 2t . CHodzi mi o predkość maxymalna . Takie chińskie 4t pojada nawet 80km/h ale sie bardzo slabo rozpedzaja
Mateusz1605
Świeżak

Postprzez Mi5i3K » 20/8/2007, 08:45

ej no skąd miałem wiedzieć że chce kupić za 3 tysiące? nie jestem wróżką.. pisałem o NOWYCH SKUTERACH z salonu.. niektórych stać na takie nówki. a bardzo dobre skutery są nie tylko używane.. NOWE W SALONIE TEŻ MOŻNA KUPIĆ!!!!!! jakby ktoś wcześniej nie kupił nowego to ty nie mógłbyś myśleć o kupnie jakiejś używki.. ehh

Co ty mi pieprzysz o tym ze jak ktos by nie kupil nowego w salonie to ja bym nie mogl kupic od niego lub w komisie uzywanego. Ja takie rzeczy wiem. Dalej kurna swoje grasz i sie upierasz ze uzywane sa w salonach no sa ale kurna rzadko. A jak tylko zobaczylem temat i goscia ktory pisal to wiadomo bylo co chce kupic... chiniola

Myslalem ze gdy napisales o cenie ktorej gosc chce dac za skutera, poprostu myslalem ,ze chodzi o uzywany sprzet. Dzisiaj malo kto daje 12.000 za markowy skuter, kazdy woli kupic nowy za 3.500, a kto madrzejszy kupi ten za 12.000 tyle ze uzywany i 60% tańszy

Hehe wesolutki pewnie myslisz :

a piernicza dobre skutery pewnie sie nie psuja. Powiem ci ze ja 2 miesiace temu przed zakupem swojego tez myslalem ze ci ktorzy mi odradzaja chca tylko sie wyżyć na nieco slabszych skuterach. Teraz wiem ze to jest NIC nie warte, takie sa fakty
Mi5i3K
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê