Yamaha dt 80 szczela chyyba woda??? Potrzebuje pomoc!!!
• Strona 1 z 1
Yamaha dt 80 szczela chyyba woda??? Potrzebuje pomoc!!!
Witam! Posiadam yamahe dt 80. Po ostatnim tankowaniu na stacji benzynowej dojechalem do domu i..., no wlasnie. ,Nie moge odpalic motocykla, gdy go popcham to co jakis czas szczela tak jak by woda byla w benzynie. stacja ta slynie ze zlego paliwa ale bylem zmuszony tam natankowac. Wczesniej tez mialem takie problemy ale gdy go troche popchalem i wyszczelal wode (30min) to palil, i bylo juz dobrze. Teraz to juz nie mam pojecia co jest grane. znajomy mowi ze nie ma dobrej iskry, ale moim zdaniem sie myli. Iskra jest narmnalna. mowi on ze gdzies jest przebicie i dlatego tak sie dzieje ale ja raczej podtrzymal bym moja wersje z woda w benzynie. A co wy o tym myslicie? Jekies rady dla mnie? Z gory dzieki.
- martin6230i
- Świeżak
moze ci poszła uszczelka pod głowicą i płyn chłodniczy ci sie dostaje do cylindra, albo swieca sie zjeb***
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
no to sprawdz czy jest woda w benzynie i poproblemie.woda jest ciezsza od benzyny wiec cala sie zgromadzila na dnie zbiornika wiec zdejmij szlaufik i spusc troche np na asfald i sproboj podpalic i posprawie ps jak bedziesz podpalal to odstaw motocykl na bok 

nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
zrobilem tak jak powiedziales i spuscilem troche i podpalilem, zapalilo sie i palilo ale stosunkowo krutko, ,benzyna powinna sie palic dluzej. Moze powinienem dodac ze jak pozostawilem motor na deszczu to mialem identycxny problem, bak jest na 100%szczelny. nie mam juz pojecia co zrobic, pomozcie! Moze jeszcze pchac/patrykmulek napisał(a):no to sprawdz czy jest woda w benzynie i poproblemie.woda jest ciezsza od benzyny wiec cala sie zgromadzila na dnie zbiornika wiec zdejmij szlaufik i spusc troche np na asfald i sproboj podpalic i posprawie ps jak bedziesz podpalal to odstaw motocykl na bok
- martin6230i
- Świeżak
zobacz czy jak pada deszcz to ci sie jakims cudem nie leje woda do filtra powietrza to 1 ... a 2 to jak masz wersje LC to czy masz tzrymajace uszczelki pod glowica tak jak powiedziale pawlak200192.. ale raczej to 1 .. zlej cala wache i zatankuj noramlna ma renowmowanej stacji .. proste //
- Guziec
- Świeżak
-
Beavis - Moderator
Paliwo zmienbilem i .... nic. Jak pcham to tylko leci szary dym (pólsyntetyk). Patrzalem, tlok chodzi, ale nie wiem jak z kompresja. Na razie wyczyszcze gaznik . Swiece wykrecilem, niech odparuje troche z sierodka. Wczesniej probowalem tricka z wlaniem paliwa bezposrednio tam gdzie wchodszi swieca. yobacye, ale jak nie to albo tlok posyedl, albo pierscienie posylz, albo usycyelka. Doradycie mi cos, plis!Kruk1503 napisał(a):Moim zdanime paliwo jak nic chrzszczone .
Niektóre motory jada dosyć nieźle na takim paliwie ale potem koszty naprawy są świetne . :/
- martin6230i
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości