Zobacz wątek - Skuter muli na większych obrotach
NAS Analytics TAG

Skuter muli na większych obrotach

i inne małe pojemności
_________

Skuter muli na większych obrotach

Postprzez axwell » 1/8/2007, 07:43

Witam. Wczoraj przydażyła się dziwna rzecz z moim Speedfightem. Otóż jeździłem sobie normalnie nim aż w końcu z pełnych obrotów zaczął mi mulić i dusić. Zdjełem gaz bo inaczej by się całkiem zadławił. Potem gdy chciałem ruszyć, przycisnełem mu powoli i w niskie obroty wszedł ale już tylko ciut większe i skuter dławi się i gaśnie. Dziwne jest to że zapalony na niskich obrotach chodzi płynie i w porządku. Moi kumple mówią że być moze jest to wina rolek czy to może być prawda?

Dodam że ostatnio coś bardzo tak jakby "cykało mi" i jak dodałem gazu to to stukanie-cykanie się powiększało. Kumple też zobaczyli że z tłumika coraz wydobywa się dużo iskr. Pomocy plz, czego to może być wina :(
axwell
Świeżak

Postprzez fast and furious » 1/8/2007, 15:47

jedż do mechanika na czyszczenie gażnika i sprawdzenie kompresji na cylindrze.
iskry mogą być winą jakiś ciał obcych dostających się do cylindra.
dobrze też by było na własna rękę sprawdzić filtr paliwa.
/speed always goes in pair with fouriosity/
po prostu fast...

HONDA CBR 600RR MOVISTAR TELEFONICA-opylona
fast and furious
MEGA TROLL

Postprzez wiklad » 1/8/2007, 18:15

ja bym nic nie ruszał, wiesz ile dup możesz wyrwać na takie iskry z tłumika?? Przyklej jeszcze naklejkę "Pajonier" i "Stereło" to już masakra będzie - wszystkie blachary twoje :twisted:
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto :D

Obrazek
wiklad
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez pawlak200192 » 1/8/2007, 20:40

wiklad idz ty sie rzuc :!: jak nie wiesz co napisac to piszesz pierdoły :evil:
pawlak200192
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez axwell » 1/8/2007, 22:03

Do mechanika udam się napewno zresztą cały przegląd i diagnostykę zrobię. Ale dziwnie się zachowuje ten skuter - raz dobrze a raz poprostu tak jakby nie miał siły. Ja mu w gaz a on się dusi. Zauważyłem też że w miare chodzi na niskich i na najwyższych obrotach, za to na średnich ani rusz. Gaźnik dziś sam przeczyszczałem tak jak i filtr - nadal tak samo.

Kolega powiedział mi że miał taki sam problem jak ja. Okazało się ze jego skuter jest jakby "uczulony" na paliwo z jednej stacji benzynowej. Spalił całą benzynę, wlał nowej z innej stacji i klopot zniknął. Może ja też tak zrobie
axwell
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê