Skuter muli na większych obrotach
• Strona 1 z 1
Skuter muli na większych obrotach
Witam. Wczoraj przydażyła się dziwna rzecz z moim Speedfightem. Otóż jeździłem sobie normalnie nim aż w końcu z pełnych obrotów zaczął mi mulić i dusić. Zdjełem gaz bo inaczej by się całkiem zadławił. Potem gdy chciałem ruszyć, przycisnełem mu powoli i w niskie obroty wszedł ale już tylko ciut większe i skuter dławi się i gaśnie. Dziwne jest to że zapalony na niskich obrotach chodzi płynie i w porządku. Moi kumple mówią że być moze jest to wina rolek czy to może być prawda?
Dodam że ostatnio coś bardzo tak jakby "cykało mi" i jak dodałem gazu to to stukanie-cykanie się powiększało. Kumple też zobaczyli że z tłumika coraz wydobywa się dużo iskr. Pomocy plz, czego to może być wina
Dodam że ostatnio coś bardzo tak jakby "cykało mi" i jak dodałem gazu to to stukanie-cykanie się powiększało. Kumple też zobaczyli że z tłumika coraz wydobywa się dużo iskr. Pomocy plz, czego to może być wina

- axwell
- Świeżak
jedż do mechanika na czyszczenie gażnika i sprawdzenie kompresji na cylindrze.
iskry mogą być winą jakiś ciał obcych dostających się do cylindra.
dobrze też by było na własna rękę sprawdzić filtr paliwa.
iskry mogą być winą jakiś ciał obcych dostających się do cylindra.
dobrze też by było na własna rękę sprawdzić filtr paliwa.
/speed always goes in pair with fouriosity/
po prostu fast...
HONDA CBR 600RR MOVISTAR TELEFONICA-opylona
po prostu fast...
HONDA CBR 600RR MOVISTAR TELEFONICA-opylona
-
fast and furious - MEGA TROLL
ja bym nic nie ruszał, wiesz ile dup możesz wyrwać na takie iskry z tłumika?? Przyklej jeszcze naklejkę "Pajonier" i "Stereło" to już masakra będzie - wszystkie blachary twoje 

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Do mechanika udam się napewno zresztą cały przegląd i diagnostykę zrobię. Ale dziwnie się zachowuje ten skuter - raz dobrze a raz poprostu tak jakby nie miał siły. Ja mu w gaz a on się dusi. Zauważyłem też że w miare chodzi na niskich i na najwyższych obrotach, za to na średnich ani rusz. Gaźnik dziś sam przeczyszczałem tak jak i filtr - nadal tak samo.
Kolega powiedział mi że miał taki sam problem jak ja. Okazało się ze jego skuter jest jakby "uczulony" na paliwo z jednej stacji benzynowej. Spalił całą benzynę, wlał nowej z innej stacji i klopot zniknął. Może ja też tak zrobie
Kolega powiedział mi że miał taki sam problem jak ja. Okazało się ze jego skuter jest jakby "uczulony" na paliwo z jednej stacji benzynowej. Spalił całą benzynę, wlał nowej z innej stacji i klopot zniknął. Może ja też tak zrobie
- axwell
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości