Mycie/pielęgnacia skutera
• Strona 1 z 1
Mycie/pielęgnacia skutera
Witam,
Ja tutaj z pytaniem
. Czy można myć skuter myjką ( tak jak na stacji, karcherem )
Zawsze myłem/czyściłem ścierką itp. ale jest to bardzo czasochłonne. Można iść na skróty i podjechać na stacje, opryskać go tu i tam po czym podjechać na chate i go przetrzeć jeszcze raz ?
Ja tutaj z pytaniem

Zawsze myłem/czyściłem ścierką itp. ale jest to bardzo czasochłonne. Można iść na skróty i podjechać na stacje, opryskać go tu i tam po czym podjechać na chate i go przetrzeć jeszcze raz ?
- Bunnyhoop
- Świeżak
myjka jest spoko, aby nie myc mocno z bliska, i nie lac po newralgicznych miejscach jak gaznik, elektryka, filtr powietrza, obudowa paska, myc owszem ale nie z 5 centymetrow bo wody na walisz a te miejsca wody nie lubia
wiec mozesz potem pchac do domu jak sie dostanie woda do elektryki.
potem warto odusyc kibelek, i jakims woskiem przeleciec i bedzie niezle wygladal i sie syf nie bedzie tak osadzal.

potem warto odusyc kibelek, i jakims woskiem przeleciec i bedzie niezle wygladal i sie syf nie bedzie tak osadzal.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Za zawsze myję na myjce przy stacji, bo nie jest drogo i lakier oszczędza, chyba że czasem w domu z grubsza przelecę. Jak Koledzy piszą, nie za blisko bo np wypłukuje smar z łańcucha.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości