Problem z wyborem 600 - 750 za ok. 6000 PLN :-(.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Problem z wyborem 600 - 750 za ok. 6000 PLN :-(.
Witam! Na początku chciałbym się przywitać
, jestem pierwszy raz na forum z tego względu, że dopiero zaczynam przygodę z jednośladami... Mam 176 wzrostu i wagę 75kg chciałbym kupiś motocykl sportowy, dobry także do dalszej turystyki o pjemności ok. 600cm3 (choć może być i 750) do 6000 PLN, wiem że to mało, ale na pierwszy motor nie chcę wydawać fortuny... Chciałbym także nim troszkę pojeżdzić, bez poważniejszych awarii, także musi być dość wytrzymały
. Za te pieniądze wizualnie bardzo podoba mi sie KAWASAKI ZZR 600 (choć nie ma dobrych opinii na forum - mała żywotność), YAMAHA FZR 600 także mogła by być (jedyne co trzeba było by zmienić wedłóg mnie to tył motoru trochę nie z epoki, jakby był ciosany siekierą (szczególnie paskudna tylna lampa). Słyszałem, że są wytrzymałe tzw. olejaki z przed 1991r., które podobno wytrzymują duże przebiegi (o to mi chodzi)
, możecie napisać ich dokładne oznaczenie
Pozdrawiam 

- Początkujący_motocyklista
- Świeżak
Prawda jest taka ze za te pieniadze nie kupisz nic dobrego w tej pojemnosci. Zastanow sie nad tym i pomysl o np gs 500, ktory raz ze jest dobry na poczatek, a dwa ze z twoim budzetem powinienes cos trafic
Pozrawiam i powodzenie
Pozrawiam i powodzenie
Na kolana chamy !
-
Leitho - VIP Ścigacz.pl
Kolega ma GS 500, nawet by mi odpowiadał, podobno dość wytrzymały i bardzo popularny. Teraz jedno pytanko odnośnie GS 500, prawie wszystkie to tzw. naked bike (bez owiewek), choć widziałem obudowane
. Fabrycznie takie wychodziły, czy ktoś kombinował na własną rękę 

- Świeżak
gs500F fabrycznie plastik
gs500 fabrycznie naked
gs500 fabrycznie naked
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Ja proponuję CBR F2 lub Kawe ZX6R to z 95 roku. Spokojnie można znaleźdź za te pieniądze.
CBR'ki są bardzo żywotne nie wiem jak z kawami, nie miałem nigdy styczności.
Jeśli jesteś majsterkowiczem poszperaj na allegro, a napewno znajdziesz nawet CBR F3 po niedużym szlifie.
Nie piszcie, że nie mam racji bo handluje już trochę motorami i wiem co nieco na ten temat.
CBR'ki są bardzo żywotne nie wiem jak z kawami, nie miałem nigdy styczności.
Jeśli jesteś majsterkowiczem poszperaj na allegro, a napewno znajdziesz nawet CBR F3 po niedużym szlifie.
Nie piszcie, że nie mam racji bo handluje już trochę motorami i wiem co nieco na ten temat.
### SUZUKI GSXR K4 ###

- gawron0
- Świeżak
Nie powiem SGS 500F z owiewkami z przodu wygląda kusząco, choć trudno taki znaleźść... Co oznacza symbol GS 500E 

- Świeżak
To sa kolejne modele... nie ma F'ki w tej cenie co Ty chcesz... jak chcesz turystyke itp to kup XJ600 ja mam i jest ok. Ma owiewke wiec nie wali tak po klacie jak sie jedzie troche szybciej.... co prawda sport to to na pewno nie jest.. 

-
Saimek - VIP Ścigacz.pl
A ten GS 500E z 1991r, był taki fabrycznie, czy ktoś dołożył coś niecoś od siebie:
http://www.allegro.pl/item213228388_suzuki_gs_500e.html
Pytam ponieważ podoba mi się
.
Z tą turystyką na dalsze trasy chodzi mi raz na jakiś czas, nie do codziennych, dalekich wypraw. Może jakies jeszcze inne propozycje do 6000 PLN z wyglądem podobnym do KAWASAKI ZZR 600
http://www.allegro.pl/item213228388_suzuki_gs_500e.html
Pytam ponieważ podoba mi się

Z tą turystyką na dalsze trasy chodzi mi raz na jakiś czas, nie do codziennych, dalekich wypraw. Może jakies jeszcze inne propozycje do 6000 PLN z wyglądem podobnym do KAWASAKI ZZR 600

Ostatnio edytowano 13/7/2007, 10:56 przez Początkujący_motocyklista, łącznie edytowano 1 raz
- Świeżak
Wychodzila wersja z owiewkami... Givi robilo owiewki albo firma FiveStars
w niemczech glownie takie byly na ebayu jak kiedys szukalem
ale mi sie strasznie te swiatla z przodu nie podobaly...
przebieg pewnie skrecony o polowe... ale tak pozatym ladnie sie prezentuje
musialbys wziac kogos kto sie zna i obadac... nowka to to nie jest bo rok 91 ;P

w niemczech glownie takie byly na ebayu jak kiedys szukalem

ale mi sie strasznie te swiatla z przodu nie podobaly...
przebieg pewnie skrecony o polowe... ale tak pozatym ladnie sie prezentuje

-
Saimek - VIP Ścigacz.pl
- Świeżak
Ja bym Ci polecał CBR. Miałem okazje w zeszłym roku kupić taką z 95r. Bez owiewek i z elektronicznym zegarem (motocykl był po szlifie, nie miał owiewek i miał zmienione zegary) za 1200euro. Żałuje że nie kupiłem...
Szlachta wozi sie jednośladami;] >>R6<<
- czesio20
- Świeżak
tia tak motocykl po szlifie to cudowna rzecz, nic tylko lac i jechac. zegarow brak - przebieg moze 100 t km , owiewek brak - szlif napewno nie przy 20 km/h. po co laszczyc sie na "okazyjna" 600 skoro mozna za ta kaske miec porzadnego 500 ?
Na kolana chamy !
-
Leitho - VIP Ścigacz.pl
hondy cbr 600 f2 w dobry stanie napewno nie kupisz i nie ma co sie ludzic.
na temat zzr600 jest wiele roznych opinii, jezeli jednak trafilbys na naprawde zadbany zarowno pod wzgledem tech. jak i wizualnym model to gwarantuje ci, ze bedziesz zadowolony - kolega kupil w tamtym sezonie i naprawde nie narzeka.
na temat zzr600 jest wiele roznych opinii, jezeli jednak trafilbys na naprawde zadbany zarowno pod wzgledem tech. jak i wizualnym model to gwarantuje ci, ze bedziesz zadowolony - kolega kupil w tamtym sezonie i naprawde nie narzeka.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
A nie myslales o gsx'f?
Ja mam od ponad roku i sobie chwale,poza waga i seriwsem co 6tys km nie widze zbyt wielu wad(oczywiscie jak na moto produkowane bez zmian od '88 do '97)
Jest to olejak,wiec jesli ktos dbał... mozesz jezdzic i jeeeezdziccccc.
Tutaj masz przykladowe ogloszenia
p.s w porównaniu do fzr 600 przod z innej epoki,a tył oki
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M474589
http://moto.allegro.pl/item214502863_su ... 4_rok.html
Ja mam od ponad roku i sobie chwale,poza waga i seriwsem co 6tys km nie widze zbyt wielu wad(oczywiscie jak na moto produkowane bez zmian od '88 do '97)
Jest to olejak,wiec jesli ktos dbał... mozesz jezdzic i jeeeezdziccccc.
Tutaj masz przykladowe ogloszenia
p.s w porównaniu do fzr 600 przod z innej epoki,a tył oki

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M474589
http://moto.allegro.pl/item214502863_su ... 4_rok.html
-
mlody - VIP Ścigacz.pl
No też jest jeszcze Suzi RF600. Nie mam pojęcia jak w to sie trzyma bo nigdy nie gadałem z nikim kto to posiadał ale jest ładne i nie drogie. Niżej link do przykładowego
http://www.allegro.pl/item215239250_suz ... _bdb_.html
http://www.allegro.pl/item215239250_suz ... _bdb_.html
Szlachta wozi sie jednośladami;] >>R6<<
- czesio20
- Świeżak
Co do GSX 600F moim zdaniem wygląda super, tyle razy patrzyłem na allegro i nie wypatrzyłem
. Mój kolega ma RF 600 poprzednio mial FZR 600 i mówił, żebym raczej nie zaczynał od RF 600, ponieważ jest to ciężki motor (ok. 220kg). Rozmawiałem także z innym znajomym, powiedział, że bezproblemu na motobazarze we Wrocławiu dokupię zadupek od R1 pasujący do FZR 600 (widział ostatnio za 200zł) 

- Świeżak
Chciałbym, aby motor dobrze wyglądał i był mało awaryjny. FZR 600 jest tania i podobno wytrzymała (cena może być właśnie niska z powodu jej okropnego tyłu). Dlatego pytam o wszystko i wszystkich
. Jeszcze jedno pytanko jak bardzo motocykle zchodzą z ceny w zimie (chodzi o FZR 600, ZZR 600, GS 500 które teraz kosztują ok. 6000) 

- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2